Magasélet, szó szerint is: a természet ölelésében, a lombkoronaszinten lévő faházak nyugalmat és inspirációt kínálnak, feltöltődéshez és alkotáshoz.

Véget ért a hosszúra nyúlt idei nyár, elbúcsúzhatunk a Balaton, Velencei-tó, pihenés triótól, de mielőtt átadnánk magunkat valami gyanús szezonindító melankóliának, máris mutatunk egy új irányt, egy szuper lehetőséget. Szó szerint új irányt, legalábbis Pestről nézve: a cél az Eger szomszédságában fekvő Bükki Nemzeti Park déli része, ami szellemileg is új irányt jelenthet.

A Treehouses nívós szállásait bármikor megéri felkeresni, Noszvaj viszont talán ősszel mutatja a legszebb formáját.

Nyilvánvalóan pihenni, elvonulni, telefont kikapcsolni is pompásan lehet errefelé, de erre nem kell különösebben biztatni senkit sem. Gondoljunk végig viszont egy új szempontot: mi van, ha az említett szezonkezdéshez keresel új lendületet, egy olyan élményt, ahol dolgozni sokkal inkább alkotás, mint munka? Bingo, jó helyen jársz.

Nem vitatjuk, ma már valóban kiváló irodákat találsz, mindennel felszerelve, de azért nem  nehéz belátni, hogy egy-két fokkal inspirálóbb erőben, lombok, avar, friss levegő társaságában tevékenykedni.

Nem mellesleg itt sem szenvedsz hiányt semmiben, például a legújabb épületben, a Cabinban privát tóra néző jakuzzi, panoráma infraszauna vár.

A Cabin kétszemélyes, gyerek-, és kisállatmentes szállás, ahol mindent a párodra, rád és benneteket körülvevő csendre optimalizáltak. Ha írsz, számolsz, gondolkozol, tanulsz, akkor itt szinte szárnyalhatsz, amikor pedig mégis kikapcsolnál, azonnal körülötted van minden, ami újra feltölt. Elsősorban a párod persze, de nem csak ő.

Noszvaj község kidolgozott egy saját idegenforgalmi programot, így bár a szállás önmagában is élmény, ha átmozgatnád elgyötört csontjaidat, nincs akadály, csak győzz válogatni.

Többféle borvacsora, lovaglás, siklóernyőzés, vadászat szerepel a Treehouses élménykínálatában, és kerékpárt is adnak igény esetén.

Kalandozhattok önállóan is, mondjuk a De la Motte kastélyhoz, a híres barlanglakásokhoz vagy a szomolyai kaptárkövekhez, bármilyen erdei túrát is kitalálhattok, de sétálhattok egy kellemeset egyszerűen a Síkfőkúti tó partján lévő kabinoknál is. Azt már mondani sem merjük, hogy Eger is röpke tíz kilométerre van tőletek, mert ennyi természeti látnivaló után szinte blaszfémiának tűnik városi programot ajánlani. Hanem kabinból csak egy van, úgyhogy nézzük meg, mit tudnak a lombházak, amelyekből öt fogad vendégeket az év minden napján, vagyis ahol nagyobb eséllyel tudsz szállást foglalni!

A Superior lombházak ugyanúgy gyerek-, és kisállatmentes szálláshelyek, logikusan a programkínálat is ugyanaz. Odabent a tökéletes nyugalom mellett megkapod egy négycsillagos szálloda felszereltségét lakosztály méretben.

Reggel a házad hídján megtalálod a saját Breakfast boxotokat, unboxing után pedig akár a privát szabadtéri pezsgőmedencében fogyaszthatjátok el a tartalmát.

A minibárt snack-ek, helyi válogatott borokkal, a legnépszerűbb üdítőkkel, sörökkel töltötték fel, hogy valóban átadhasd magadat a gondtalan pihenésnek. A tavakra panorámát nyújtó finn szaunát említettük már?

Még egy teakonyha is van, ha speciális étkezési igényeid vannak, a nagyképernyős tévé és a nagysebességű wifi pedig a kikapcsolódásban és a munkában is segíthet. Említsük meg a Kilátó Torony lombházakat is: ezekből kettő épült, és a vagányabb pároknak ajánljuk:

tíz méter magasban, egy tetőteraszon pezsgőfürdőzhettek, ami megunhatatlan élmény, pedig közben szegény privát infraszauna is csak rátok vár.

Ugyanúgy van minibár, hasít a wifi, és a vendéglátóitok még az évszaknak és az igényeiteknek megfelelő programot is tud ajánlani.

Abban, hogy a Lombházak ilyen magas minőségben épültek meg, meghatározó szerepe volt a tervező ARKT Építész Stúdiónak, amely a 15. Velencei Biennálé magyar pavilonját is jegyezte. Az egri építészek, Fábián Gábor és Fajcsák Dénes vevők voltak a lombház-ötletre, de az eredeti amerikai és ázsiai példáknál komplexebb építményeket javasoltak, az egyszerű faházak helyett Skandináviában alkalmazott, egész évben üzemeltethető típusokat.

Mindez már hat éve történt, és a Treehouses nemhogy bizonyított, és szépen üzemel, de fejlődött is azóta. Érthetően, mert akik eltöltöttek már egy hosszú hétvégét a magasélet jegyében, azok visszatérnek, és másokat is arra biztatnak, hogy ki ne hagyják ezt az élményt. Akár a legjobb formádban szeretnél alkotni, akár csak feltöltődnél a pároddal, erősen ajánlott Noszvaj felé venned az irányt.

Cikkünk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Treehouses.

A Treehouses kapolcsi kabinházát is érdemes megismerned:

A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár

Privát pezsgőfürdő a szabadban, könnyű és egészséges fine dining, egy remekül felszerelt, kényelmes és egyedi házban, az ország egyik legszebb vidékén. Mindez a tiéd és a párodé lehet, hogy átadhassátok magatokat a teljes kikapcsolódásnak.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában