Hipnotikus nyugalom, természetközeliség és a közelítő világvége különös keveréke, amit érzel, amikor megbámulsz egy ilyen ördögi masinát Zalában.

Az is jön hamarosan itt a Player „kaland” rovatában, hogy miért jártam Zalában, de addig is megosztok itt a kedves olvasókkal egy olyan útikalandot, amit minden gyerekes családnak szívből ajánlok kipróbálni, amíg még lehet.

Zalaegerszeg környékén több helyen is lehet ugyanis működő olajkutat látni. Közelről megnézni egy ilyen gépet, ami fáradhatatlanul húzza ki a Földből a XX. század emberi kultúrájának legfőbb éltetőanyagát, egyben a XXI. század legnagyobb problémájának forrását, semmihez nem hasonlítható érzés.

A kutat Kislengyel határában találtuk, a Pórszombat-Zalaegerszeg útvonalon autózva, közvetlenül az út mellett. Visszafordultunk, megálltunk és megbámultuk ezt a csak tessék-lássék bekerített, de a tárva-nyitva hagyott kerítéskapuval az érdeklődőbb utazókat akár egészen a masina alá is beengedő csodát.

A kocsi érzékelteti a méretarányokat
Semmi TILOS, ÉLETVESZÉLY, MEGDÖGLESZ, csak egy hívogatóan tátongó kapu
Szívszorítóan gyönyörű, ahogy a tízfokos januárban boldogan burjánzó növényzet ilyen vidáman öleli körbe annak a folyadéknak a tócsáját, ami a tízfokos januárokat okozza
Az én családom már egész jól tűri, hogy hivatalos múzeumok helyett gyakran ilyesmiket néznek Apával. És még az orruk hegyére kent nyersolajat is megbocsátották

Nagy ez a világ, akkor is van benne látnivaló, ha a hivatalos múzeumokat éppen zárva tartjuk. Szóval aki Zalában jár és nem látott még ilyesmit, mindenképpen tervezzen be egy pár perces megállót egy ilyen csodaszép-undorító, szeretve gyűlölt, éltető-gyilkos olajkút mellé, megéri!

És ezt olvastad már?
Ebben az űrhobbitfaluban készül a pezsgő a Somló hegy alatt
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz