Legdélebbi fekvésű borvidékünk minden évszakban megér egy párnapos vizitet, de ezeken a tavaszi napokon mutatja legszebb arcát. Egy Mini Countrymant toltunk bele a szubmediterrán éghajlatba, hogy áramoljon belénk az energia.

A villányi dombvidék völgyei olyan erővel kapaszkodnak a napsugárba, hogy ezen a környéken minden évszakban a pár fokkal melegebb levegő az ottlét jutalma. A tavasz áll a legjobban a vidéknek, ilyenkor kezdődik meg a szőlőföldeken a munka.

Villány szerencsés szubmediterrán éghajlata igazi ajándék minden embernek és a vörösbort adó szőlőfajoknak, itt érik tökéletesre a kadarka és a kékfrankos. Villánytól néhány kilométerre, Siklóson pedig hazánk egyik legjobb olaszrizlingje várja, hogy vele köszöntsd a nyárelőt.

Ha eddig nem kedvelted különösebben Villányt, akkor a Borzsongás idején, április utolsó hétvégéjén mindenképpen adj esélyt a környéknek:

nagyon meggyőző érveket sorakoztatnak fel, hogy örök barátság alakuljon ki közted és legnaposabb borvidékünk között.

A Sauska pincészet felfedezése, és egy kétnapos kényeztető pihenés, ötfogásos borkíséretes vacsorával a Gere birtokon mindenképpen legyen beiktatva a programsorodba. Ha pedig a környéken kirándulva fedeznéd fel a látnivalókat, a hosszúhetényi Almalomb legyen az ebédszünet helyszíne. Érdemes csekkolni a foglaltságot, mert a helyi alapanyagokból építkező étterem hamar megtelik hétvégente.

A Mini Countryman tökéletes társ a dombvidék felfedezéséhez.

Még a világ legunalmasabb autópályaként ismert M6-os is érdekes tereppé válik alatta, de a 190 lóerős dízel végsebességét ne itt fusd meg. Hozzáteszem, nem is az autópályás szaggatás a terep-Mini erőssége, bár kétségtelen, hogy nemigen van olyan útfelület, amit ne szeretne.

Összkerékhajtásával, automata váltójával és hatalmas utasterével (nem vicc, tényleg bámulatosan tágas) birtoklási vágyat fog gerjeszteni benned. Ha a dízel nem lenne a legjobb barátod, akár 231 lóerős benzinmotorral is kinézhetsz magadnak egyet, vagy igazán előremutató gondolkodásúaknak ajánlott a hibrid példány, ami tökéletesen illik ebbe a pazar természetbe. (Ha többet olvasnál a Miniről, erre kattints)

És ezt olvastad már?
Ebben az űrhobbitfaluban készül a pezsgő a Somló hegy alatt
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz