80 menekültet vitt Olaszországba a klub a magyar-ukrán határról.

A Juventus dolgozóit is felkavarják az Ukrajnában történtek, ahogy „a háború nap mint nap szenvedést és halált hoz, és milliók életét teszi tönkre”, ezért a klub semmiképp nem akart passzív szemlélő maradni. Szombaton, amikor a csapat a Sampdoria otthonában lépett pályára, a Juve két busza oda-vissza megjárta Záhonyt.

Összesen 80 menekültet vittek Olaszországba a határról, túlnyomó többségében hat és 14 év közti gyerekeket, akiket Kijevből, Harkivból és más bombázott területekről mentettek ki az ukrán fociszövetség koordinálásával. Az akciót a múlt héten kezdték előkészíteni: a klub alkalmazottai, valamint torinói iskolák ruhákat, gyógyszereket és élelmet gyűjtöttek.

Aztán jött az utazás: szombat reggelig 2800 km-t tettek meg Continassától Záhonyig, és a húszfős személyzettel utazott az egészségügyi részleget vezető Luca Stefanini, valamint olyan szakemberek, akik már a helyszínen segítséget tudnak nyújtani (pszichológus, gyermekorvos).

„A szervezést Csiszár Jenő magyar főkonzul segítette” – jegyzi meg a klub híre, no meg azt is, hogy az úton „felfigyeltünk számos olasz rendszámú autóra, ami Olaszország szolidaritásának bizonyítéka”.

A gyerekeket a Hotel Santa Mariában helyezik el, melyet a projektet az első pillanattól támogató piemonti régió és a polgárvédelem bocsátotta rendelkezésre.

Ez is érdekelhet:

Mi ez a katonai drón, ami megsértette Magyarország légterét, mielőtt lezuhant Zágrábban?

Csütörtök késő este zuhant le, előtte Magyarország felett pedig 40 percet repkedett.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában