Lengyelországban egy kicsit enyhítettek a szigorításokon és többek között a sípályáknak is megengedték, hogy vendégeket fogadjanak.

Zakopane az ország legkedveltebb célpontjai közé tartozik, ha a havas hegyoldalon lesiklásról van szó – tegyük hozzá: teljesen megérdemelten –, így nem csoda, ha a hétvégén úgy nézett ki az addig szinte néptelen város, mintha az összes polák egyetem egyszerre tervezett volna ide évfolyamkirándulást.

A világjárvány legnagyobb kárvallottainak listáján előkelő helyet foglalnak el a kamaszok és a szingli fiatalok, akik már hosszú hónapok óta a négy fal között kénytelenek megbirkózni a hormonjaikkal/bulizhatnékkal/kangörccsel, ezért valamennyire érthető, hogy Zakopanéban az történt, ami:

partyarmageddon!

Gyors hangulatjelentésnek ez a videó is megteszi:


A túl szélesre tárt jókedvnek aztán meg is lett az eredménye: a rendőrség az egész szombat estét azzal töltötte, hogy próbálta normális mederben tartani a féktelenül zubogó érzelmeket.


A tomboló hangulatot végül nemigen sikerült kordában tartani. A hétvégén több verekedés is kialakult, a bulizók üzleteket rongáltak meg és valahogy egy autót is sikerült felgyújtani. A rend éber őreinek összesen 137 alkalommal kellett intézkedniük, ami igen erős váltás lehetett a hosszú téli álom után.

A város polgármestere biztosan örült neki, hogy végre egy kis élet költözött a városba, de a balhézásnak már lehetnek nem annyira örömteli következményei, hiszen ha az emberek nem képesek betartani a távolságtartásra vonatkozóan még mindig életben lévő szabályokat, akkor előfordulhat, hogy a korlátozásokat újra be kell vezetni.

Amikor végre nálunk is megmoccan az élet, az óvatos eufóriában is érdemes lehet majd okosnak, szépnek, fegyelmezettnek lenni. Legalább egy kicsikét!

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A világ legkisebb szigetén csak egy világítótorony fér el