Ha idén valami komoly tétellel szeretnéd megörvendeztetni játékőrült családtagjaidat, de fogalmad sincs, mi a menő, akkor jó helyen jársz, segítünk.

 1. 10 / 10

  Rocksmith Guitar Bundle

  Kinek?

  Muzikális játékosoknak.

  Mi ez?

  A Rocksmith-szel a Ubisoft valami olyasmit szeretne elérni, mint amit az Activision a Guitar Hero sorozattal véghez vitt, vagyis hogy a gémerek ne kontrollerrel, hanem gitárral a kezükben tomboljanak a tévé előtt. Persze a Rocksmith kicsit komolyabb, mint a stilizált metálisteneket felvonultató másik sorozat, és a Guitar Bundle fedőnevű pakk is egy jóval masszívabb eszközt rejt egy színes gombokkal ellátott műanyag gitárnál. Ebben a csomagban ugyanis a játék mellett egy átalakító kábel valamint egy valódi Epiphone Les Paul Junior gitár is található. Igen, egy igazi gitár, egy olyan, amilyet a hangszerboltban is megvásárolhatsz. A dolgod csupán annyi, hogy a kábel segítségével összekötöd a hangszert a konzoloddal (vagy a PC-ddel), a többit pedig a program elmagyarázza neked.

  Bár valamivel olcsóbban megúszhatod a dolgot, ha némi utánajárást követően egy hangszerboltban veszed meg a gitárt, aztán külön a kábellel egybecsomagolt játékot, a Bundle megvásárlása mégis a lehető legkényelmesebb opció. A csomag ideális lehet a hangszerrel ismerkedőknek, vagy a zenetudásukat leporolni szándékozó, megkomolyodott, a bőrdzsekit öltönyre cserélő rockereknek. Figyelem: a Rocksmith egy jó zenetanárt azért nem helyettesít!

 2. 9 / 10

  FIFA 13 Ultimate Edition

  Kinek?

  Focirajongóknak.

  Mi ez?

  Az EA Sports a FIFA sorozat idei részével – hasonlóan a tavalyi epizód teljesítményéhez – mindent vitt. Jelenleg ez a játék közelíti meg a legjobban a hatalmas stadionokban levezényelt fociünnepek nyújtotta örömöket. Mivel a játék teljes körű licenctámogatással rendelkezik, ezért minden benne szereplő játékos, csapat, mez és pálya a valóságot önti nullákba és egyesekbe. A fejlesztők a játékmechanikát, a mesterséges intelligenciát és az online módokat is újabb kódsorokkal egészítették ki, ahogy a cselezés, a passzok és a labdáért folytatott küzdelem apró mozzanatai is életszerűbbek lettek.

  Az Ultimate Edition fantázianevű verzióért az alapjátéknál körülbelül ötezer forinttal kell többet kicsengetni, mely összegért a játék Ultimate Team módjában felhasználható digitális előnyöket kap a szerencsés fotelfocista. Jó estét, jó szurkolást!

 3. 8 / 10

  Need for Speed Most Wanted Limited Edition

  Kinek?

  Autóőrült játékosoknak.

  Mi ez?

  Nem hinnénk, hogy ehelyütt a Criterion által újrahangszerelt Need for Speed Most Wanted-ről túl sokat kellene áradoznunk, hiszen ezt már megtettük a játékról készült korábbi tesztünkben.

  Arra viszont felhívnánk figyelmedet, hogy a Limited Edition fedőnevű kiadás csupán egy ezressel kerül többe a sima verziónál, de amellett, hogy szépen csillog a borítója, különböző előnyöket biztosít a játék online módjaiban. Az ezt megvásárló játékosok például már akkor Maseratival grasszálhatnak Fairhaven utcáin, amikor a többiek még Trabanttal próbálnak érvényesülni. A hülyének is megéri.

 4. 7 / 10

  (No.4) Call of Duty: Black Ops 2 Prestige Edition

  Kinek?

  Militáns fotelkatonáknak.

  Mi ez?

  Nem kell azon csodálkozni, hogy az aktuális Call of Duty már megint milliárdokat takarít be a lőporszagra gerjedő gémerek zsebeiből. Így megy ez már évek óta, ahogy az sem rázta meg különösebben a világot, hogy idén is a játék Prestige verziója számít a karácsonyi szezon egyik legigényesebb és legdrágább kiadásának. 35 ezer forintért hazavihetsz egy a játékban Care Package néven helikopterekről hajigált dobozt, telegyömöszölve minden földi jóval.

  A csomagban a játék mellett ott várja a szerencsés tulajdonosokat a hivatalos soundtrack, egy egyedi festésű fémdoboz, annyi digitális tartalom, hogy a konzolod vinyója keserves nyögésekkel tudja csak magába passzírozni a túlcsorduló adathalmazt, illetve (ha ez lenne a tévéshop, akkor most jönne a dobpergés) egy igazi, távirányítással működő repkedő alkalmatosság. Legyen katonai minidrón, ha úgy tetszik. A lényeg igazából az, hogy a lövölde mellé odateheted a jövő légierejének egy apró, ámde halálos tagját. Nem akarunk tippeket adni, de ezzel meg egy aprócska kamerával akár a nudista strandok réme is lehetsz.

 5. 6 / 10

  World of Warcraft: Mists of Pandaria Collector’s Edition

  Kinek?

  Az öcsikének, aki idén is alig jött ki a szobából.

  Mi ez?

  Ha azt mondjuk: WoW, akkor biztosan lesz néhány olvasó, akinek reflexből üvegesre vált a szeme. Bizony, a World of Warcraft-ról, a szabadidő és az emberi kapcsolatok gyilkosáról, párok szétverőjéről van szó. Arról a hihetetlenül népszerű MMORPG-ről, melynek legújabb, Mists of Pandaria alcímű kiegészítője nem régen támadta be az emberiséget, bősz kattintgatás neszeibe némítva a korábban emberi beszédtől hangos nappalikat.

  A játék gyűjtői változata az igazi fanokat kényezteti mintás egérpaddal – ami egészen biztosan rongyosra koptatható néhány hónap kitartó megterhelése árán –, egy 208 oldalas gyönyörű könyvvel, egy „Így készült" DVD és Blu-ray lemezzel, soundtrackkel, illetve a már szokásosnak tekinthető digitális plusztartalmakkal. Ha ezt adod az undok unokaöcsédnek, biztosan nem látod néhány hónapig.

 6. 5 / 10

  Nintendo Wii U Premium

  Kinek?

  Nextgen-váróknak.

  Mi ez?

  Mivel hazánkban is teljes fronton támad a Nintendo legújabb asztali gépe, a táblagéppé alakított kontrollerrel megálmodott Wii U, nem tehetjük meg, hogy éppen ezt hagyjuk ki ajánlónkból. A maximalisták számára azért nem teljes az öröm, hiszen tőlünk nyugatabbra már megjelentek az első tesztek, és beigazolódott a techőrültek bajsejtelme; ez a gép bizony technológiailag igen messze áll attól, amit a nextgentől várunk. Borsos árcédulája (a Premium kiszerelés ára 90 ezer forint körül mozog) egy a jelenlegi generáció gépeit alig meghaladó teljesítményű vasat rejt.

  Búsulásra azonban semmi okunk, hiszen tudvalevő, hogy a Wiit sem a technológiai szuperioritás, hanem a formabontó ötletek vitték sikerre, azokból pedig a Wii U-nak is bőven kijutott. A frissességre vágyó gémerek tehát egészen biztosan jól járnak a Nintendo újdonságával.

 7. 4 / 10

  Assassin’s Creed Anthology

  Kinek?

  Akik komolyan veszik a játékot/gyűjtőknek.

  Mi ez?

  Ritka, amikor Európa jobban jár az USA-nál, de ezúttal ez a helyzet, ugyanis a Ubisoft az öreg kontinens gémereit idén karácsonykor egy exkluzív Assassin’s Creed antológiával örvendezteti meg. Nem elég, hogy a doboz tartalmazza az eddigi részek mindegyikét az összes letölthető bővítménnyel együtt, de a litográfiákkal és fémdobozokkal ellátott pakk ráadásul a gyűjteményed ékköve is lehet.

  A csomag ára 150 euró, ami elég fájó pont, hiszen a nagy sikerű sorozat részeit külön-külön megvásárolva egy lényegesen szolidabb összeg jönne ki. A minőség persze pénzbe kerül, az igazi gyűjtőket pedig úgysem riasztja vissza az izmos árcédula.

 8. 3 / 10

  Hitman Absolution Deluxe Professional Edition

  Kinek?

  A formabontó akciójátékok szerelmeseinek.

  Mi ez?

  A Hitman Absolution az utolsó negyedév egyik legnagyobb durranása. Nem mondhatjuk, hogy sleeper hitről van szó, hiszen az IO Interactive legújabb bérgyilkosos játékát már nagyon várta a publikum, de a végre megjelent program mégis mindenkit meglepett mesteri kidolgozottságával. A minőségérzést a kiadó most egy méltán ünnepinek nevezhető kiadással is megtámogatja.

  A Deluxe Professional Edition ára 30 ezer forint körül alakul, amit – látva a dobozban rejtőző brutális tartalmat – nem is csodálunk. Az az alap, hogy a játék egyedi tokban rejtőzik, de mellette pislog még egy 47-es ügynök figura, egy prémiumminőségű művészeti album, hogy a digitális tartalmakról ne is beszéljünk. A játék szerelmesei tehát örülhetnek, ahogy a folyton a gép előtt ücsörgés miatt duzzogó asszonypajtás is. Ő azért lehet hálás, hogy a pakkba nem rejtettek semmilyen fenyítő eszközt.

 9. 2 / 10

  Nike+ Kinect Training

  Kinek?

  A barátnődnek. (Csak félre ne értse!)

  Mi ez?

  Bebukott kinectes hardcore játékok tucatjai bizonyítják a kitételt: az Xbox 360 mozgásérzékelős kamerájának képességeit leginkább csak az eltunyult gémereket sportolásra ösztönző programok képesek kihasználni. A Nike és a Microsoft összjátéka ezúttal egy ilyen alkotásban materializálódott, ami ideális ajándék lehet a folyamatos ülésben/hétvégi masszív sörözésekben/esti hűtőlátogatásban (a megfelelőt kérjük aláhúzni) plusz centiket eresztett pocakok kordában tartására.

  Persze a mozgásra ösztönző játékok másik hatalmas előnye lehet, hogy megkedveltethetik szeretett konzolodat fanyalgó pároddal, amellett, hogy így jobbik feled is szert tehet némi előnyös testsúlycsökkenésre. Figyelem! Ha nem rendelkezel Kinecttel, akkor a játék mellé azt is be kell tenned a kosárba, ami – lévén még mindig 25 ezer forint körül mozog az ára – nem épp olcsó mulatság.

 10. 1 / 10

  Wonderbook: Book of Spells Starter Pack

  Kinek?

  Gyerekeknek.

  Mi ez?

  A Sony legújabb próbálkozásáról értekező tesztünkben már jeleztük, hogy a Wonderbook tökéletes ajándék lehet a család ifjabb tagjainak, és ezen véleményünket most ismét kifejezésre juttatjuk. Az olcsóbb konzolboltokban 22 ezer forintba fájó csomag tartalmazza a könyvet, a PS Eye kamerát, a Move kontrollert és magát a játékot, tehát mindent, ami a teljes élvezethez kell.

  Aki a vásárlás mellett dönt, biztosan örömkönnyekkel számolhat, amikor átadja az ajándékot a Harry Potter-rajongó kiszemeltnek. A hálás gyermeki kacaj viszonylag kellemetlen mellékhatása, hogy egy darabig egészen biztosan varázsigéket üvöltöző aprónép fogja ostromolni a nappalinkat.

  Tovább:
  A Player legfrissebb cikkeihez
  A legjobb webshopok a karácsonyi agyérgörcs elkerülésére
  Nagy karácsonyilemez-tesztünkhöz

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés