A séf, akinek elgurult a gyógyszere, természetesen a forralt bor-témában is otthon van, huszonvalahány Michelin-csillaggal miért ne lenne? Meg lehet vásárolni a zacskós forralt bor fűszer összeállítást, vagy lehet mindent frissen, ahogyan most Gordon is bemutatja.

Először is: a bor. Nincs az a fűszermennyiség, ami az olcsó, rossz alapanyagot csodálatos forralt borrá varázsolná.

A fűszerek: kardamom, szegfűszeg, csillagánizs, citromfűgyökér, fahéjrúd. Gordon az egészet becsavarja egy sajtkészítéshez használt szövetbe, de enélkül is simán nekiállhatunk, legfeljebb rendes szűrőn áteresztjük a nedűt, ha elkészültünk. A fűszeres batyu mehet a felmelegített borba, majd kapjunk elő, és hámozzunk meg egy narancsot! Vágjuk cikkelyekre, és tegyük az edénybe ezeket és a héját is! Egy teáskanál barna cukor is kerüljön bele! Itt jön egy trükk: Gordon pár teáskanálnyi tartósított gyömbért is a lábasba helyezett. Ez a dolog nem más, mint a gyömbér törzse édes szirupban, Angliában gyakran teszik süteményekhez. Itthon delikben kapható, 600–700 forintos áron (vagy fölötte, kereskedője válogatja).

Ezek után négy–öt percig melegítsük a bort, de ne forraljuk fel, mert akkor eltűnik belőle az alkohol, ami a forraltbor-készítés Mohácsát jelentené. Ramsay ráadásként diókat, mogyorót, mandulát pirít, megsózza, és őrölt cayenne borsot (helyettesíthetjük szimpla csiliporral) és pirospaprikát is szór rá (az övé pimiento fajtából készült, ami egy édesebb fajta, nekünk jó lesz a szegedi vagy kalocsai is). A diókat felmelegíti, és végül egy kis friss rozmaringot is szór rájuk. Ezt a pikáns rágcsálnivalót eszegeti a kiváló téli ital mellé.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Tele van a tököd a munkahelyeddel? Mielőtt kilépsz, ezt azért gondold végig

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés