Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az immár hagyományos fényvillamos után a Mikulástroli is útjára indult Budapesten, a több ezer lámpával kivilágított busz pedig nemcsak látványos, hanem jótékony célt is szolgál, ajándékot gyűjt a rászorulóknak.

A környezetkímélő és akadálymentes Škoda-Solaris trolibuszt mintegy tízezer LED-ből összeállított fényfüzérrel díszítették fel, és belül is kidekorálták, hogy meghozza az ünnepi hangulatod. A trolin nemcsak a mikulással lehet együtt utazni, de leadhatod azokat a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is, amelyet a Baptista Szeretetszolgálat az ország legszegényebb részein élő rászorulóknak juttat el.

a 72-es vonalán például az Arany János utca helyett a Deák Ferenc térig, a 80A vonalán pedig a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig. A Mikulástroli december 19-ig ezeken kívül a 70-es, 75-ös és 83-as vonalon jár, normál díjszabással lehet utazni rajta, a menetrendjét itt találod.

A Mikulástrolit idén az e.on is támogatja, és a cég angyalkája segít az időseknek és a családosoknak a fel- és leszállásban, a csomagok cipelésében, vagy közös képet készít a mikulással, és apró ajándékkal várja a gyerekeket.

hogy legyen esélyed még elkapni a város egyik leghangulatosabb tömegközlekedési eszközét.

(Fotók: BKK/Nyírő Simon)

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.