Tudjuk, mit érdemes tenned a következő hét napban!

Hay Festival

Helyszín: Budapest, több helyszín

Időpont: május 4-5.

Web: http://www.hayfestival.com

Budapesten 2012. május elején első alkalommal kerül sor a Hay Fesztiválra, mely Bob Geldof koncertjével veszi kezdetét, majd egy sor neves magyar, brit és spanyol íróval, szerzővel, többek között Jung Changgal, Ben Okrival, Shiguro Bannal, Fischer Tiborral és Hanif Kureishival találkozhatnak az érdeklődők.

Urbitális Majális

Helyszín: Budapest, Erzsébet tér

Időpont: május 1-31.

Web: http://www.urbitalis.hu

Az Urbitális Majális rendezvénysorozat keretében Belvárosi Majális és Nassoló Gyereknapok néven 4 napos kulturális, gasztronómiai esemény-sorozatot indul útjára. A belvárosi utcákból és környezetükből kitelepülő vendéglátóhelyek, lakberendezési boltok, design üzletek, antikváriusok, galériák stb. töltik majd meg az Erzsébet teret.

Wamp Spájz!

Helyszín: Budapest, Akvárium, Erzsébet tér

Időpont: május 6.

Web: http://wamp.hu

A WAMP kézműves gasztronómiai vására olyan, mint a jól ismert design vásár gasztronómiai termékekre hangolva: olyan kézművesek és kereskedők vesznek részt a Spájzon, akik nem csupán a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, de fontosnak tartják azt is, hogy portékájuk csomagolása, ötletessége is felkeltse a vásárlók figyelmét.

Beethoven Budán

Helyszín: Budapest, több helyszín

Időpont: május 4-8.

Web: http://www.zeneszalon.hu

Idén ismét megrendezésre kerül a Budavári Önkormányzat hagyományos Beethoven-ünnepe, mely a világhírű zeneszerző első és utolsó budai fellépésének állít emléket. Az idei rendezvénysorozat 5 napon keresztül szolgál színes és rangos programokkal az érdeklődőknek, olyan fellépőkkel, mint Vukán György, Simon Standage, Horgas Eszter és Szilasi Alex, valamint a fiatal zongoraművész Balog József, aki az ünnepi díszhangverseny fellépője lesz. A 212. évforduló díszvendége Eduardo Graf Lichnowsky, aki a Beethovent és Liszt Ferencet “szponzoráló” hercegi családnak a leszármazottja, és Brazíliából erre az alkalomra érkezik Budapestre.

World Hip Hop Dance Championship

Helyszín: Soroksári Sportcsarnok

Időpont: május 5.

Web: http://www.hiphophungary.hu/

Az America's Best Dance Crew alkotói - Hip Hop International - által kerül megrendezésre minden évben Las Vegas-ban a World Hip Hop Dance Championship világbajnokság, több mint 30 ország részvételével. A Hip Hop International Hungary 2012-ben először hozza el Magyarországra a világbajnokság selejtezőjét. A hazai verseny kategóriánkénti dobogós helyezettjei jogosultságot szerezhetnek, hogy részt vegyenek és hazánkat képviseljék a 2012. augusztus 1-5. között megrendezésre kerülő Las Vegas-i világbajnokságon.

Európa-nap

Helyszín: Millenáris

Időpont: május 5.

Web: http://www.millenaris.hu/programok/eunap20120505

A nap folyamán koncertekkel, gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, kiállításokkal, ösztöndíj lehetőségekkel, közös gerillakertészkedéssel, stand-up show-val, játékokkal, ugráló várral és CV ambulanciával várjuk az érdeklődőket. Fellép többek között Kovács Kati és zenekara, Maszkura és a tücsökraj, Esztergályos Cecília, a Qualitons, Mimó és Csipek, a Kiskalász, Cserhalmi Sára és Cserhalmi György, és a Romungro Boys Gipsy Band.

12. Falk Art Fórum

Helyszín: Budapest, Falk Miksa út és környéke

Időpont: május 5.

Web: http://www.falkart.hu/

12. alkalommal fog össze Pest patinás galériás negyede, hogy a Falk Miksa utca és környéke egy napra ismét a művészetkedvelő sétálóké lehessen. Május 5-én, szombaton újra megnyílnak a galériák, a régiségboltok, sátrak települnek az utcára, innen is, onnan is zene szól. Műértőknek kiváló alkalom a szakmai találkozásokra, műkedvelőknek a kíváncsiskodásra.

Budapest Folk Fest

Helyszín: Budapest több pontján

Időpont: május 9-12.

Web: http://www.fono.hu/?action=event&eventid=661

Minden, aminek köze van a folkhoz: Lajkó Félix, Sivan Perwer, Csík Zenekar, Herczku Ágnes, Muzsikás, megannyi helyszínen, megannyi kollégájukkal karöltve.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Jövőre már csak olyan alkotások kaphatják meg a legjobb film Oscarját, melyek foglalkoznak valamely hátrányos helyzetű csoporttal

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés