Sok-sok olyan jubileumi pakk vagy szimplán csak újrakiadás jön, amit talán ebben a formátumban eddig nem zsákolhattál be. Most viszont muszáj.

The Beatles – Abbey Road 50th Anniversary Edition

50 éves az Abbey Road. Teljesen hihetetlen, pláne annak fényében, hogy még mindig mennyire jól szól és micsoda dalok vannak rajta. Olyan lemez ez, aminek minden gyűjteményben ott a helye, pláne abban a verzióban, amiben szeptember 27-én újra boltokba kerül rengeteg verzióban, akár egyetlen lemezen, vagy super deluxe verzióban, három vinylen demókkal és a dalok új verzióival is. Nagyjából bármelyik változattal jól jár az ember, az Abbey Road ugyanis még mindig egy elképesztően jó lemez az elejétől a végéig. Az is marad örökké.

Tyler the Creator – Igor

A rapper nemrég megjelent lemeze vinylen is boltokba kerül szeptember 27-én, és mivel egy eléggé erős lemezről van szó, nem lehet nem elgondolkodni azon, hogy be kell-e pattintani a gyűjteménybe. Az Igort szinte mindenki imádja, mert eléggé komplex cucc, mégis elég könnyen csúszik, és még jobban csúszik, ha jól is szól.

Paloma Faith – Do You Want the Truth or Something Beautiful?

Paloma Faith bitang jó bemutatkozó albuma vinylen is megjelent, amit már csak azért is bőven jó beszerezni, mert rajta van a Stone Cold Sober, de persze az olyan dalok is szólhatnak róla hangosan, mint a Smoke & Mirrors, vagy a címadó track. Ha nincs meg fizikai formában, akkor most jött el az idő beszerezni.

Aerosmith – Nine Lives

Az Aerosmith kései korszakának egyik legjobb lemeze, a Nine Lives vinylen is elérhető, rajta olyan dalok, mint a Falling In Love (Is Hard On The Knees), a Pink és a Hole In My Soul, de ez egy olyan album, amin furcsamód a nem klipes dalok talán még jobbak is, mint a slágernek szánt trackek. Hogy a Kiss Your Past Good-Bye-ból mondjuk hogy nem lett gigasláger, az nagyon jó kérdés.

Bob Dylan – Infidels

Sorban jönnek ki Dylan lemezeinek újrakiadásai vinylen, most épp a Down In The Groove, a Real Live és az Under the Red Sky mellett az Infidels is a boltokba kerül, ami talán a legérdekesebb album a négy közül, már csak azért is, mert sokak szerint ez lehelt újra életet Dylan karrierjébe, nem csoda, mert olyan dalokkal van megpakolva, mint a Jokerman vagy a Sweetheart Like You. Most be lehet szerezni bakeliten, és rongyosra hallgatni.

Prince – Emancipation

Prince tripla albuma eddigi legjobb minőségében is boltokban. Ha nem lenne meg, ez az a lemez, ami akkor jött ki, mikor Prince elvált a Warnertől, viszont elvette feleségül Mayte Garciát. Felszabadult volt, és brutálisan kreatív, ezért összehozott egy háromszor kereken 60 perces monstre-lemezt, rajta olyan dalokkal, mint a The Holy River vagy a Betcha by Golly Wow! Hosszú, stílusok között ugrándozó, de jó lemez ez, vinylen is meg lehet már venni.

Jeff Buckley - Grace

A Grace-ről talán nem is kell mondani semmit. Ha mégis kellene, akkor azt simán el lehet mondani róla, hogy Jeff Buckley egyetlen igazi albuma nem véletlenül szerepel szinte minden „a világ legjobb lemezei”-listán, és nem a Hallelujah miatt. Ez egy tökéletes lemez, amit azért is fájdalmas hallgatni, mert a túl korán eltávozott Buckley még annyi mindent adhatott volna a világnak, viszont a Grace-szel a csúcsra jutott, és bár a halála után kiadott második albuma, a Sketches for My Sweetheart the Drunk is nagyon jó, a Grace még mai füllel hallgatva is egy igazi csoda. Nem kérdés, hogy be kell-e most szerezni vinylen, ha még nem lenne meg.

Stone Temple Pilots – Purple (25th Anniversary Edtion)

Kimondani is szörnyű, de 25 éves a Stone Temple Pilots második lemeze. Hogy hogyan telt el ennyi idő hirtelen, azt most inkább ne firtassuk. Azt viszont igen, hogy az évfordulóra vinylen is kiadott album a banda egyik legjobbja, amit most durva szettekben is fel lehet tenni a polcra, akár dupla CD-s, demókkal és akusztikus változatokkal teli pakkban, vagy az ezek mellett még egy koncertlemezzel és egy vinyllel összecsomagolt szuper extra überdelux verzióban, ami minden rajongónak kötelező.

Ramones – It’s Alive! (40th Anniversary Edition)

A Ramones kultikus koncertlemeze 40 éves lett, ennek örömére kijött egy olyan verzióban, amitől kicsordul a nyálad. A Londonban rögzített album 4CD-n és 2 vinylen is kapható lesz egy csomagban, aminek érdekessége, hogy a régi koncerten kívül három olyan bulit tartalmaz a három másik CD, amely eddig nem jelent meg. Az It’s Alive külön is kapható 2 vinylen.

A-ha – Minor Earth Major Sky / Lifelines

És most egy kicsit csalunk, mert kénytelenek vagyunk ajánlani a bakeliten is kijött két A-ha-lemezt, ami újradefiniálta Morten Harketék zenéjét. A 2000-es Minor Earth Major Sky óriási meglepetés volt, mert sokkal érettebb arcát mutatta rajta az A-ha, és olyan slágereket hozott össze, mint a Summer Moved On vagy a Velvet, illetve a címadó dal. A Lifelines folytatta a sort, amin a tökéletes sláger tulajdonképpen maga a Lifelines, illetve a Forever Not Yours, amit a mai napig rongyosra lehet hallgatni. Az A-ha ezzel a két lemezzel ért el első virágzása után újra a csúcsra, ezeket most vinylen is be lehet zsákolni.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés