Nem csak a fesztiváloké a világ. Tizenöt olyan koncertet is tudunk, ahol érdemes megjelenni a legmelegebb hónapokban. És egyikük sem egy nyári fesztiválon kap helyet. Mondjuk, mik ezek.

Billy Talent (CAN), Anti-Flag (USA), Zebrahead (USA), Counterfeit (UK)

Mikor? június 7.

Hol? Budapest Park

Egyből június elején négy olyan név indítja be a nyarat a Budapest Parkban, akik külön-külön is érdekesek lennének, de így együtt egy akkora bulit prezentálnak, amit nehéz lesz felülmúlni a legmelegebb hónapokban.

Dropkick Murphys (USA)

Mikor? június 10.

Hol? Barba Negra Track

Huszadik szülinapját ünnepli a Dropkick, ennek örömére látogatnak el újra Magyarországra, és persze azért is, hogy beindítsák a nyarat, és elüvölthessük a hangunkat is.

Killswitch Engage, Architects, August Burns Red, Atreyu, Bury Tomorrow

Mikor? június 14.

Hol? Budapest Park

Öt erős név a haj korpásodása ellen, avagy nem szolid bulira lehet számítani a Parkban, de az egyet fizet ötöt kap akció keretében nem is szabad másra számítani, mint pogóra.

Shearwater (US)

Mikor? június 26.

Hol? A38

Az amerikai független színtér egyik legokosabb és legegyedibb hangú zenekara, a Jonathan Meiburg vezette Shearwater az év elején jelentette meg tizedik nagylemezét. A hatalmas kritikai sikert aratott Jet Plane and Oxbow turnéján az austini együttes Budapesten is fellép, az A38 Hajó tetőteraszán.

Gogol Bordello (USA)

Mikor? június 28.

Hol? Barba Negra Track

A világ egyik legjobb bulizenekara szabadtéren csinál szokás szerint nagy bulit, úgyhogy indulhat a vonatozás, és ha jó kedvükben lesznek, akkor még ihattok is utána együtt valamit.

Boy Sets Fire (US)

Mikor? június 28.

Hol? A38

A post hardcore műfaj megkerülhetetlen képviselőjének számító Boysetsfire tavaly adta ki legújabb albumát, amelyet frontemberük, Nathan Gray a kedvencének nevezett, mondván  “régebben arról a sok szörnyű dologról beszéltünk, ami a világunkban zajlik, de most elsősorban az ezeken való felülkerekedésre fókuszáltunk. Sokkal pozitívabb hangulatú lett.” A zenekar ezúttal az A38-on legújabb és régebbi albumai számaiból egyaránt kovácsol majd össze egy hatalmas, ütős, gyönyörű koncertet.

MacDemarco (CAN)

Mikor? július 7.

Hol? Akvárium Klub

Az elmúlt két év igazi indie-hőse Lennonból, Beckből, folkból, indie-ből gyúr végtelenül szórakoztató és halál laza elegyet. A kanadai alter-sztár, Mac DeMarco két hatalmas sikerű lemez után tér vissza Budapestre. A hatalmas érdeklődés miatt a koncertre az Akvárium Klubban kerül sor!

Silverstein (CAN)

Mikor? július 14.

Hol? Dürer Kert

A legutóbbi, 2014-es hazai koncertje után ismét Budapesten lép fel a Silverstein: július 14-én a Dürer Kertben, a Seven Seas társaságában.

ZAZ (FR)

Mikor? július 22.

Hol? Budapest Park

ZAZ, azaz Isabelle Geffroy júliusban újra Budapestre látogat, hogy bohém-füstös hangjával és a francia sanzont, jazzt és könnyed gitárhangzás elegyítő zenéjével mindenkit elvarázsoljon. Nagyon fogynak a jegyek, úgyhogy jobb lesz gyorsan igyekezni, ha ott akarunk lenni.

We Are Scientists (US)

Mikor? július 24.

Hol? A38

Júliusban "a legangolabb amerikai" együttes lép fel az A38-on. A funkos-punkos indie rockot britpopba oltó We Are Scientists friss, ötödik nagylemezével koncertezik Budapesten.

Steve Vai: Passion and Warfare 25th Anniversary Tour

Mikor? július 28.

Hol? Budapest Park

Budapesten a háromszoros Grammy-díjas gitáros, Steve Vai, és egy az egyben eljátssza legsikeresebb, legkultikusabb lemezét, ami után vagy eladod a gitárod, vagy nagyon bátor leszel, és veszel egyet.

Mudhoney (US), Run Over Dogs

Mikor? július 29.

Hol? A38

A zenekar, ami nélkül nincsen grunge, a Nirvana sem az lenne, ami lett. A Melvins mellett a seattle­i rock legfontosabb ősegyüttese, a Mudhoney Magyarországon! Nyári európai turnéján az olyan fesztiválok mellett, mint a barcelonai Primavera Sound vagy a katowicei OFF, az A38 Hajón is fellép.

Animals As Leaders (US), Intervals (CA), Plini (AU)

Mikor? augusztus 10.

Hol? A38

Napjaink progresszív metáljának egyik legnagyobb sztárja tér vissza az A38 Hajóra: az Animals As Leaders, a sprituális gitárvirtuóz, Tosin Abasi vezetésével nyári európai turnéra indul, aminek Budapest is állomása lesz. És mivel a trió pár hete beharangozta legfrissebb, idén megjelenő nagylemezét, nehéz elképzelni, hogy nem ezt mutatja be. Az Animals As Leadersszel együtt a kortárs progmetál két alapformációja is érkezik: Aaron Marshall Intervalssze és az ausztrál Plini.

Enter Shikari (UK)

Mikor? augusztus 24.

Hol? Barba Negra Track

Kicsit necces az ügy, hiszen tulajdonképpen egy egynapos fesztivál keretében lép fel a Shikari sokadjára Magyarországon, de még épp belefér az összeállításba az eset. Mindig öröm látni őket, legyünk sokan a Trackben, már csak azért is, mert mellettük fellép még az Our Last Night és a Raised Fist is.

Damian „Jr. Gong” Marley

Mikor? augusztus 30.

Hol? Budapest Park

Bob Marley fia Budapesten, és folytatja apja hagyományait, a béke sziget füstje száll majd a Parkban.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés