Cudar élet a híradósoké. Ott van az élő adás miatti nyomás, és a saját nyelvünk megzabolázása is kifejezetten nehéz művelet tud lenni. Íme néhány olyan eset, amikor ez a kemény élet keresztülhúzta a szakmai profizmust.

Naaannanááááhááhol?

Állítólag Auth Magda nem volt részeg a Kossuth Rádióban, de a hallottak alapján nehéz eldönteni, igazat mondanak-e. Hírolvasás közben picit téveszt, de kb. úgy reagálja le, mint egy súlyos arc a Kommerszfölde Kincsei talponállóban úgy 10 kevert után.

Jó sz*rakodást!

Nem sz*rozott az M1 Híradójának elköszönőjében a csábos műsorvezetőnő, amikor A Dal című Eurovíziós műsor nézését véletlenül egyszerű sz*rakodásként aposztrofálta. Ha Freud élne…

Szellő tüsszent

A riportersuli egyik alternatív tantárgya lehet az élő bejelentkezés utáni első snitten tüsszentés művészetének profi kidolgozása. Szellő István jelesre vizsgázott a tárgyból.

Kivágjátok, ugye?

A szólás szabadsága ugyan hírműsornak csak bajosan megy el, de a lelkiismeretünk nem bírta volna ki a terhelést, ha kihagyjuk ezt a kis szösszenetet. Még jó, hogy a vágók ügyesen dolgoznak, és nem tesznek magasról a munkára. Még jó, hogy az egész nem élőben megy. Még jó, hogy nem hagyja benne senki a műsorban az orbitális bakit, majd a lekövetését…

Népszopás

Az M1 egy eléggé megkérdőjelezhető képződmény, de ha mással nem is, (többek között) ezzel a bakival (is) beírta magát a halhatatlanok közé.

És most valami egészen más… sport!

A sporthírek felolvasásának végén kínosan ügyelni kell arra, nehogy véletlenül teljesen összeomoljunk, és olyan tekintettel meredjünk a távolba, amitől azonnal ránk hívnák a különleges egységet, nehogy véletlenül kárt tegyünk a világban egy machete segítségével.

SÜN! SÜN! SÜN!

A fene sem számított erre, de az élő adás annyira varázslatos műfaj, hogy bármi megtörténhet. Még az is, hogy egy báb kerül a képbe, és elindul a „sünözés”!

Többfelé van kedd

Vigyázat, egy olyan összeállítást készülsz elindítani, amiből kiderül, hogy kedd nem mindenhol van egyszerre, megismerkedsz a nyalogátjáró fogalmával, valamint a fosforsavval is.

Benne leszek a tévében!

A küldetés: lazán besétálni az élő hírműsor közben, hanyagul odaadni a hírolvasónak egy papírt, majd köszönni anyunak és apunak. Ha az utóbbi nem sikerül, legalább a fejvesztve menekülésből vizsgázzunk csillagos ötösre.

West-Balkánról szólni nem jó

Tragédiát majdnem elröhögni nem szép dolog, összeomlani utána viszont ér. Emberünk nem igazán uralja a helyzetet.

Fogyasszanak elegendő alkoholt!

Amire nem számítasz egy időjárásjelentés végén: arra kérnek, hogy igyál eleget, de nem szimplán folyadékot, hanem egyenesen alkoholt, mert ha már meleg van, akkor csapjunk oda rendesen! Ez aztán az igazi közszolgálat!

Kompinált

Újra az M1, újra egy igazi csodával: amikor a hírolvasó véletlenül komponált helyett kompináltat olvas, majd alig bírja befejezni a mondatot, tulajdonképpen egészen szerethetővé és emberivé válik az egész. Egy picit.

Nem bírod ki röhögés nélkül

Amikor egy olyan hírt kell felolvasnia szerencsétlen hírolvasónak, amiben pékek próbálták meg felfújni egyik társukat nagynyomású légfúvó pisztollyal az ánuszán keresztül, majd felfüggesztettet kaptak, akkor rájössz, hogy nagyon nehéz műfaj ez. De lehet, hogy felfújtuk kicsit az ügyet.

Szaros küzdelem

Néha a politika mocskos sport. De ennyire?!

Péter Árpád nem kapcsol

Szegény Péter Árpád Olaffá változott az út szélén, annyira odafagyott, hogy már nem is szólal meg. Vagy csak valami technikai hiba folytán nem hallotta, hogy adásban van. Mindenesetre vicces.

És ezt olvastad már?
Megérkezett az Uncharted utolsó kedvcsinálója