Ezt az elképesztő iparművészeti remekművet 1880-ban készítették Németországban a JS Holler & Co nevű cég New York-i késüzletének megrendelésére, a svájci bicska köztudatba kerülése előtt bő 11 évvel. Jelenleg a Smithsonian Intézet tulajdonát képezi és a wyomingi Buffalo Bill Központ névre hallgató állandó tárlaton tekinthető meg.

Nem csalás, nem ámítás, a cuccban tényleg száz eszköz kapott helyet, köztük egy tökéletesen működőképes .22-es kaliberű pisztoly, melyhez képest a beépített olló, borotva, kés, tükör, szivarvágó és fűrész már annyira snassz, hogy szinte szót sem érdemel.

Ez még nem minden. A teknőspáncélból faragott markolat külső paneljai alatt egy rakás miniatűr szerszámot is találhatsz, melyek funkcionalitásban ugyan hagynak némi kívánnivalót maguk után, de mindenképpen megérdemelnek egy elismerő biccentést.

A bicska egyébként nem igazán hétköznapi használatra készült, a megrendelő is elsősorban kiállítási- és reklámcélokra vásárolta, amit a méretei is jeleznek. Közel 9 centiméteres szélességével és 23 centis hosszúságával bajosan tudnád a zsebedbe csúsztatni.

(forrás: Buffalo Bill Centre of the West)

Ez is érdekelhet:

Így néznek ki az egyes autótípusok tipikus tulajdonosai a mesterséges intelligencia szerint

A robotok szerint platós Forddal csak cowboyok, Teslával csak hipszterek, Hummerrel pedig kizárólag orosz gengszterek járnak.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Az antiszemitának bélyegzett Melissa Barrera csodásan néz ki meztelenül

További cikkeink a témában