Végre visszatér a piros köpenyes szuperhős, Brad Pitt zombikkal harcol, Will Smith az elpusztult Földön kalandozik, Danny Boyle transzba ejt.

A Föld után (12)

Bemutató: június 6.

A Föld elpusztulása után csak Bel Air hercege és a Karate kölyök éli túl. Nem éppen a legjobb apokalipszis. Will Smith és fia parádéznak ebben az apokaliptikus moziban, ahol meglepő módon apát is fiút játszanak, akik visszakerülnek a réges-régen lakhatatlanná vált Földre új hazájukból. Látvány. Majmok. Szúrós tekintetek. Világvége. Pattogatott kukorica. Kóla. Nachos. Tehát egy szépen kivitelezett blockbuster. Vagy több is lenne mögötte?

Transz (16)

Bemutató: június 6.

Danny Boyle új filmje, amelyben sikerült annyira levetkőztetnie Rosario Dawsont, amennyire az lehetséges. De hagyjuk is ezt, hiszen a Transz egy olyan képrablás története, ahol minden annyira rosszul sül el, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Olyannyira, hogy a főhős elveszíti az emlékezetét, és fogalma sincs, hová rejtette el az értékes festményt. Mielőtt valaki azt hinné, egy mexikói szappanopera veszi kezdetét, emlékeztetjük, hogy mégiscsak egy Danny Boyle-filmről beszélünk!

Én és te (16)

Bemutató: június 6.

Bernardo Bertolucci tíz éve, az Álmodozók óta nem rendezett filmet. Új mozija egy srácról szól, akinek semmittevésre vonatkozó terveit legalább annyira felforgatja féltestvére betoppanása, mint egy Fradi B-középbe beülő Újpest-drukker. Veszedelmessé válnak a viszonyok.

Gyakornokok (12)

Bemutató: június 13.

Teljesen agyatlan szórakozás Vince Vaughn és Owen Wilson közreműködésével. A sztori két férfiról szól, akik zseniális üzletemberekként melóztak, majd állásuk elvesztése után a Google gyakornokai lesznek. Fogalmuk sincs a szép új digitális világról, de mindent megtesznek azért, hogy ők legyenek az elsők.

A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék (16)

Bemutató: június 13.

Olasz rohamrendőrökről szól a film, akik élete egyáltalán nem egyszerű, pláne, mivel gyakorlatilag a fél világ rájuk vadászik. Mit ér ilyenkor a törvény? És érdemes egyáltalán figyelembe venni?

Szemfényvesztők (12)

Bemutató: június 13.

A világ legjobb bűvészei összeállnak, hogy bankot raboljanak. Ez azt jelenti, hogy brutálisan csavaros filmet köszönthetünk majd a moziban, ami ha minden jól megy, eléggé laza is lesz ahhoz, hogy ne csak a szereplőgárdának kelljen elvinnie a hátán. A hónap egyik legjobban várt mozija.

Utórengés (16)

Bemutató: június 13.

Osvárt Andrea első nagyobb amerikai mozija, és egyből egy véráztatta horror, amely egy chilei földrengés körül bonyolódik, ahol minden megtörténik, amire a magukat kiszórakozni vágyó társaság nem gondolt. Szökött fegyencek, agresszió és utórengések fokozzák az izgalmakat.

Az acélember (12)

Bemutató: június 20.

Superman visszatér. Igen, már megint. Most Zack Snyder és Christopher Nolan közösködésével kerül mozikba a reboot, ráadásul 3D-ben, hogy még azoknak is elinduljon a nyálelválasztása, akik a szupersrácot nem, de a térhatást bármikor bevállalják. Henry Cavill vajon emlékezetes Superman maradhat? Már nem kell sokat aludni ahhoz, hogy kiderüljön!

A búcsúkoncert (12)

Bemutató: június 20.

Philip Seymour Hoffman és Christopher Walken egy filmben. Többet talán nem is kell mondanunk, a kötelező nézés így is teljességgel garantált. De ha valaki mégis kíváncsi lenne a sztorira: egy remek vonósnégyes csellistájánál Parkinson-kórt diagnosztizálnak, mely megborítja a világhírű zenekar tagjai közötti viszonyokat. Ha még egy okot kellene említenünk a film megnézése mellett, az talán a zeneszerző, Angelo Badalamenti lehetne. Elég, vagy mondjunk még néhányat?

Lopom a sztárom (12)

Bemutató: június 27.

Emma Watson, az egykori Harry Potter-üdvöske szexi nagylánnyá érése óta még alig tudta megmutatni magát drámaibb szerepekben, erre azonban itt a remek lehetősége Sofia Coppola filmjében, amelyben egy fiatalokból álló banda híres emberek házait pakolja ki meglepő ügyességgel. A sztori megtörtént eseményeken alapul, és szinte biztos, hogy nem lesz jó vége.

Szörny Egyetem (6)

Bemutató: június 27.

Íme egy prequel, amire mindenki várt: a Pixar gondolt egyet, és folytatja a Szörny Rt.-t, avagy inkább bemutatja az előzményeit, Sulley és Mike egyetemi kalandjait, a megismerkedést, a kollégiumi együtt élést, a versengést, és mindazt, ami a munkájuk hőseivé emelte őket fiatalkorukban.

A háború sámánja (16)

Bemutató: június 27.

Oscarra jelölt film egy fájdalmasan fiatalkorú lányról, akit tönkretesz a háború és az emberek kegyetlensége. Semmiképpen se akkor nézzük meg, ha vidáman szeretnénk elhagyni a mozit, Komona története ugyanis tele van erőteljesen brutális pillanatokkal.

Z világháború (16)

Bemutató: június 27.

A könyvsiker végre moziban, 3D-ben is megtekinthető Brad Pitt főszereplésével, akinek ezúttal a zombikkal kell felvennie a harcot, és elérnie, hogy megálljon a fertőzés mértéke a világban. Ehhez azonban a húsrágóknak is lesz egy–két szavuk. Vagy hörgésük.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában