A Nickelback és Bruno Mars telt házas koncertjei esetében már csak a szerencsénkben bízhatunk, de akad még egy rakás más lehetőség is a bulizásra.

Blond:ish (UK)

A38, november 1., 23:00

Két szédületes kanadai szőkeség, Anstascia D'elene és Vivie Ann Bakos érkezik a hajóra legfrissebb deep, electronic, eclectic, psychedelic, romantic technoish techish house főztjükkel, hogy megőrjítsenek mindenkit.

Belépő: 2500 Ft

Jungle By Night (NL)

A38, november 2., 19:00

Sodró afrobeat és dzsesszfunk az A38 Hajó színpadán! Három fiatal együttes, egy holland és két magyar, amikben közös a 60-as, 70-es évek zenei hagyományai iránti rajongás – persze igencsak modernizálva. Afro ritmusok, hiphop, jazz és funk kavargása egy forró hangulatú klubkoncerten.

Belépő: 1000 Ft

Tegan & Sara (CAN)

Dürer kert, november 4., 19:30

Kevés kúlabb család élhet Kanadában, mint Quinnék, akiknek ikerlányaikba, Teganba és Saraba külön-külön is elképesztő tehetség szorult, együtt pedig elkerülhetetlen volt, hogy meghódítsák a világot. Az élőben is egyedülálló, különleges és intim atmoszférát teremtő Tegan and Sara párosa november 4-én először lép színpadra Magyarországon a Dürer Kertben, garantáltan életre szóló élményt nyújtva mindenkinek.

Belépő: 4700 Ft (november 3-áig), 5500 Ft (helyszínen)

Bruno Mars

Budapest Sportaréna, november 7., 20:00

Az utóbbi évek egyik legnagyobb sztárja érkezik Magyarországra egy akkora show-val, amekkorára állítólag szavak sincsenek. Súlyos slágerek várhatóak, az előzenekari pozícióban pedig nem kisebb név lép fel, mint Mayer Hawthorne. A rendezvény már telt házas, de legyünk rosszindulatúak, bízzunk benne, hogy valaki épp most betegedik le, és eladja a jegyét.

Belépő: 10 200 – 13 200 Ft

Nickelback

Budapest Sportaréna, november 8., 20:00

Az erősen rádióbarát slágereiről híres Nickelback erősen rádióbarát slágereivel (is) érkezik, ez ugyanis a The Hits Tour egyik állomása, ami azt takarja, hogy a banda többnyire épp most megjelenő válogatáslemezét mutatja be. Előttük a Skillet lép fel, és bizony ebben az esetben is csak egyfajta rosszindulattal élve a jegyvásárlók magukat meggondolásában bízhatunk, a koncert ugyanis telt házas.

Belépő: 10 200 – 13 200 Ft

Krafty Kuts vs. A. Skillz (UK)

A38, november 9., 23:00

Hatalmas örömünnep és tánc azzal a Krafty Kuts néven ismert Martin Reeves-szel az élen, aki hosszú ideje a breakbeat legnagyobbjai közé tartozik.

Belépő: 3000 Ft

Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra (USA)

A38, november 10., 22:00

Amanda Palmer, a Dresden Dolls egykori énekesnője, a szókimondó, orfeum- és varietémániás antipopdíva új albumának európai turnéját idén tavasszal törölte ugyan, de már akkor megígérte, hogy az elmaradt koncerteket hamarosan pótolja. Most itt a kárpótlás: a lemezbemutató turné némi késéssel, 2013 őszén Európába ér, és ennek során a művésznő Budapestet is útba ejti. A tavaly szeptemberben megjelent, és mindenki által az egekbe dicsért Theatre Is Evil című lemezt saját zenekara, a Grand Theft Orchestra élén mutatja be az A38 Hajón.

Belépő: 4000 Ft (november 8-áig), 4800 Ft (helyszínen)

Midas Fall (UK)

Gozsdu Manó Klub, november 13., 19:30

Sokak szerint a rendszergazdai állás és az alultápláltság minden hiteles posztrock zenész alapvető tartozéka. Emellett elengedhetetlen számukra, hogy rendelkezzenek az élet tetszőleges terén szerzett sok-sok évnyi keserű tapasztalattal.

Nos, ez utóbbi kritériumnak a Midas Fall egészen biztosan nem felel meg, a brit zenekar ugyanis ehhez túlságosan fiatal tagsággal rendelkezik. Szárnypróbálgató korszakukat azonban már megalakulásuk évében maguk mögött hagyták. 2009-es bemutatkozó EP-jükre már a BBC is vevő volt, Eleven Return and Revert című nagylemezük pedig máris nemzetközi terjesztést kapott. Ezenkívül telt házas koncerteket adtak Glasgow-ban, Manchesterben és Londonban. Az Elizabeth Heaton gitáros-énekesnő vezette formáció jelenleg új nagylemezén dolgozik, mely a jövő év elején jelenik meg.

Belépő: 1000 Ft

Ákos – Karcolatok 20

Művészetek Palotája, november 16–17.

Ákos első szólólemeze már húszéves, ennek örömére két estén át újra elhangoznak a Karcolatok dalai a MüPában, de nem csak a debütalbum trackjei pörögnek le, más Ákos-slágerek is hallhatóak lesznek akusztikus verzióban.

Belépő: 8990/9990/10 990/11 990 Ft

Unknown Mortal Orchestra (USA/NZ)

A38, november 18., 20:00

Az utóbbi évek egyik nagy blogger-megmondó kedvence, a cipőbámulós pszichedéliát a csörömpölős lo-fi blues-rockkal egyedi módon elegyítő amerikai–új-zélandi trió, az Unknown Mortal Orchestra idén februárban jelentette meg második nagylemezét. Az azt bemutató európai turnét éppen a napokban egy időre megszakító, ám novemberben újrakezdő zenekar november 18-án érkezik Budapestre, az A38 Hajóra. Előttük Hollandia legújabb felfedezettje, a garázsrock legfrissebb királyai, a kitűnő Mozes and the Firstborn lépnek fel.

Belépő: 2500 Ft (november 17-éig), 3000 Ft (helyszínen)

Goldie (UK)

Corvintető, november 22., 22:00

A drum & bass-isten újra Budapesten, mi pedig megyünk, hogy pörögjünk egy jót. Goldie sosem téved. Ezúttal a Corvintetőn fűti fel a hűvös novemberi estét.

Belépő: 1500 Ft (éjfélig), 2000 Ft (éjfél után)

When Saints Go Machine (DK)

A38, november 24., 20:00

Dánia egyik legnépszerűbb zenekara a különleges When Saints Go Machine formáció, amely elképesztő keverékét hozta létre a pop, a house, a soul és a posztpunk zenéknek. Nagy utazás!

Belépő: 3000 Ft (november 23-áig), 3500 Ft (helyszínen)

Heaven Street Seven, Esti Kornél

A38, november 30., 20:00

Érett, befutott, nagymenő és ifjú nagyágyúk együtt egy estén a szédületes közös buli plafonra tuningolása céljából.

Belépő: 1900 Ft (november 29-éig), 2300 Ft (helyszínen)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Pedro Pascal részegen vette át az amerikai színészcéh díját, később arra sem emlékezett, miket mondott közben

Emberek, akik mást és máshogy csináltak, mint kellett volna

Többszáz Buddha érkezik Budapestre