Tényleg az év legjobbjai kerülnek moziba. Gravitáció, Mocsok, Metro Manila, Fogságban, Don Jon és még sok-sok ajánlat októberre.

Mocsok

Bemutató: október 3.

Ez az Irvine Welsh-regényből (pl. Trainspotting) készült film egy annyira mocskos rendőrről szól, akihez hasonlót már nagyon régen nem láthattál a mozivásznon. James McAvoy élete alakítását nyújtja ebben az egyszerre vicces és velejéig szennyes filmben, amelyet a Player is teljes mellszélességgel támogat.

Don Jon

Bemutató: október 3.

A Cinefesten már láttuk Joseph Gordon-Levitt első rendezését, és annyira jól szórakoztunk, hogy a végén, ha nem vigyázunk, még őt is beválogatjuk az év legjobb filmjei közé. Magabiztos első rendezés, remek színészi játékok és pornó mindenek felett. Kötelező móka.

Gravitáció

Bemutató: október 3.

A nem túl távoli jövőben baleset történik egy űrállomáson: a váratlanul becsapódó meteorok megsemmisítik a bázist, és a két – éppen az űrhajón kívül dolgozó – asztronautát elszakítják a hajótól. Az újonc dr. Stone (Sandra Bullock) és a sokat próbált Kowalsky (George Clooney) csupán egymáshoz kötve sodródik a végtelen űrben. A félelem fokozatosan pánikba fordul. Minden lélegzet számít.

Majd újra lesz nyár

Bemutató: október 3.

Kevin Macdonald drámájában középpontjában Daisy, egy fiatal amerikai lány áll, akit angliai rokonaihoz küldenek. Itt beleszeret újdonsült szomszédjába, Edmundba. A nyári románcuk hirtelen megszakad, amikor háború tör ki a békés brit vidéken.

Adéle élete

Bemutató: október 10.

Szintén a Cinefesten láttuk az Adéle élete első vetítését, és annyit tudunk mondani, hogy nem véletlenül kapta meg Cannes-ban az Arany Pálmát. Embert próbáló film, háromórányi tömény dráma egy folyamatosan taknyos főszereplőnővel, de megéri a befektetett energiát, és nem csak a filmtörténelem legszexibb szexjelenete miatt, ahová fiúk be nem teszik a lábukat.

Fogságban

Bemutató: október 10.

Keller Dover (Hugh Jackman) minden szülő rémálmával néz szembe, amikor hatéves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető detektív (Jake Gyllenhaal) letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest (Paul Dano), de bizonyítékok hiányában mégis szabadon kell engednie. Az őrjöngő apa tudva, hogy gyermeke élete forog kockán, és a rendőrség egyetlen nyomot követve nem bukkant a kislányokra, úgy dönt, nincs más esélye: kezébe veszi az irányítást, kerüljön bármibe.

Iron Sky – Rendezői változat

Bemutató: október 10.

Az Iron Sky 2018-ban játszódik. Már a felütés is remek: egy amerikai űrhajó leszáll a Holdon, s a személyzet legnagyobb meglepetésére egy náci várost talál a sötét oldalon, ahol Udo Kier a Führer. Az invázióra készülő holdiak, akik az 1945-ben odamenekült nácik leszármazottjai, rádöbbennek: itt az idő, hogy elfoglalják a Földet. Nos, ez nem vicc: tényleg ez volt a tavalyi Berlinale egyik nagy durranásának kiindulópontja. Idén felújított CGI-effektekkel és húsz perc új jelenettel bővült a sztori.

Időről időre

Bemutató: október 17.

Huszonegy éves korában Tim Lake rájön, hogy képes az időutazásra, majd apja közli vele, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak rá. Tim Londonba megy, és megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Maryvel. Ezután arra használja képességét, hogy létrehozza a tökéletes lánykérést, hogy megmenekítse esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől, hogy megmentse barátját egy szakmai katasztrófától, és hogy terhes feleségét időben a kórházba juttassa a szülésre a hatalmas közlekedési dugó ellenére is.

Itt a vége

Bemutató: október 17.

Egy híres hollywoodi színész, akit James Francónak hívnak (játssza: James Franco) bulit szervez. A vendéglistán természetesen csupa híresség, sztár és jól ismert partiarc szerepel. Ám a gyönyörű Los Angeles-i villa hamarosan megtelik félelemmel. A világ sajnos pont a buli közben ér látványos véget, a vendégek pedig mind másképpen reagálnak a hírnevükre fittyet hányó, feltartóztathatatlanul közelgő katasztrófára.

Machete gyilkol

Bemutató: október 17.

Machete megbízást kap az Egyesült Államok elnökétől egy életveszélyes küldetésre az amerikai állampolgárságért cserébe. Mexikóba kell mennie, hogy megállítsa az őrült Mendezt, egy hírhedt kartell főnökét, aki azt tervezi, hogy rakétát lő Washingtonra.

Paranoia

Bemutató: október 17.

Az ambíciókkal teli fiatal pályakezdő Adam (Liam Hemsworth) mindent megtesz azért, hogy előrejusson a ranglétrán, ám egy hiba után nem mindennapi második esélyt kap kegyetlen ördögi főnökétől, Wyattől (Gary Oldman): a cég versenytársánál, Wyatt egykori mentoránál, Jock Goddardnál (Harrison Ford) kell kémkednie. És Adam számára csomagban érkezik a Manhattan exkluzív: siker, menő autók, pénz, csillogás,a legjobb nők. Azonban Adam hamar rájön, hogy ő is csak egy bábu Wyatt játszmájában.

Turbó

Bemutató: október 17.

Turbo hisz a saját vágyai megvalósulásában: a sebesség megszállottja, a száguldás szerelmese, és tudja, hogy a versenypályán a helye. Még akkor is, ha a csigák nem a gyorsaságukról híresek, és a többnyire lassú és visszahúzódó csigatársadalom nem is nagyon érti pörgős csigatársát. Ő azonban nem adja fel, és amikor egy furcsa baleset még jobban felgyorsítja, nekifut élete – és minden csiga – legnagyobb vállalkozásának: indulni akar az Indianapolis 500-on.

Carrie

Bemutató: október 24.

Carrie White egy szégyenlős fiatal lány, akinek nem megy könnyen a barátkozás. Osztálytársai is folyton ugratják, általában ő az élcelődés középpontja. Ráadásul otthon sem túl rózsás a helyzet, hiszen Carrie személyiségét nagyban befolyásolta bigott vallásos anyja, aki drákói szigorral neveli, és minden külvilági hatás elől gondosan elzárja. És persze közeledik az a véres szalagavató bál, amit sosem felejtesz el. Stephen King regényének új filmváltozata jónak ígérkezik.

Isteni műszak

Bemutató: október 24.

Milánt, a lelkes és lelkiismeretes ápolófiút hidegzuhanyként éri, amikor kiderül, hogy társai válogatnak a betegek között. Miközben életeket mentenek meg, időnként hagyják meghalni az időseket és a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőket, sőt még az is előfordul, hogy siettetik a halálukat. Milán számára kiderül, hogy a mentőautó hátuljában zajló illegális eutanáziáknak van üzleti oldala is. A pénzre neki is szüksége van, mert ki akarja szabadítani a szarajevói ostromgyűrűben rekedt bosnyák menyasszonyát, ezért alkut köt társaival. A bűnbe és a borzalmakba fokozatosan sodródik bele.

Szupercella

Bemutató: október 24.

A bosszú börtönében egy terminátorral, avagy Sly és Arnie végre egy filmben, erre vártunk gyerekkorunk óta, és most meg is kapjuk, amit akartunk. A páros első közös kalandjában a világ egyik legjobban őrzött börtönéből készül kiszabadulniuk, feltehetően nem egy mélydráma stílusában, sok akcióval meghintve.

Derült égből fasírt 2 – A második fogás

Bemutató: október 31.

Halfalvát elborította az égből hulló étel, és mert lakói torkig vannak már a sok égi fogással, takarítókat szerződtetnek. A cég hamar jóllakik a feladattal: beszélő kovászos uborkák, emberlelkű eprek özönlötték el várost, és megjelenik egy hatalmas, sültkrumplilábú sajtpók is. A második fogásban visszatér az első rész összes kedvelt szereplője. A főhős természetesen ismét a bogaras, de jó szándékú feltaláló, Flint Lockwood, valamint hű szerelme, a tévés időjáráslány, de terítékre kerül Flint morc atyja és egy újabb beszélő majom is.

Fiatal és gyönyörű

Bemutató: október 31.

Francois Ozon új filmjében egy 17 éves lány keresi önmagát szexuális kalandozásokon keresztül. Partnerei sajnos rendre korosodó férfiak, így igazán gusztusos erotikára csak ritkán lehet számítani. A rendező rajongóit megosztó mű október végén a magyar mozikban is látható lesz.

Frances Ha

Bemutató: október 31.

És már megint a Cinefest: a filmfesztiválon szemügyre vettük Noah Baumbach eddigi legjobbnak mondott filmjét, és nem kellett csalódnunk. A Francis Ha egy amolyan Woody Allen-történet egy felnőni képtelen lányról, aki barátnőjének bármit képes megbocsátani. Mert ilyen a barátság természete. Aranyos.

Last Vegas

Bemutató: október 31.

Billy, Paddy, Archie és Sam (Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline) gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Amikor a hatvanon túli csapat örök agglegénye, Billy (Douglas) végre beadja a derekát, és megkéri harmincas évei elején járó fiatal barátnője kezét, a négyes fogat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partival búcsúztassák el Billyt eddigi csajozós életétől.

Metro Manila

Bemutató: október 31.

A Cinefesten sikerült bevizsgálnunk ezt a filmet is, amelyet a britek idén Oscarra is neveztek. Nem véletlenül. Sean Ellis Fülöp-szigeteken forgatott családi drámája megedzi az embert, folyamatosan ránt le a mélybe egyre durvább helyzetekbe kerülő famíliájával, hogy aztán érdekes fordulatot vegyen, majd egy olyan lezárással engedjen haza, amit sosem felejtesz el. A Metro Manila is várományos az év egyik legjobb filmjének díjára.

A nyár királyai

Bemutató: október 31.

Mint ahogy A nyár királyai is. Utoljára említjük meg Miskolc filmfesztiválját: a Cinefest vetítette a The Kings of Summer-t is, amelyben három srác erdei házat épít a semmi közepén, hogy elrejtőzzenek fura szüleik elől. De mivel kamaszok, semmi sem megy annyira könnyen, az együttélés nehézségei pedig megsokszorozódnak, ha még rejtőzködni is megpróbálnak a világ elől.

Insidious 2.

Bemutató: október 31.

Az első résszel ellentétben James Wan (Démonok között, Fűrész) rendező horrorának folytatását bemutatják a magyar mozik, aminek nyugodt szívvel örülhetünk, hiszen teljesen biztos, hogy az újabban meglehetősen jó vágtákat összehozó direktor úr most sem volt hajlandó hibázni. És még a csodaszép Rose Byrne is benne lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés