A hónap legjobban várt mozijai között az új Bond, az új Spielberg-film, az utolsó Éhezők Viadala, Johnny Depp talán Oscart érő maffiaszerepe, és rengeteg kihagyhatatlan cím.

007 Spectre - A Fantom visszatér (Spectre)

Bemutató: november 5.

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt (Daniel Craig), hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarrával (Monica Bellucci), egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését.

Eközben Londonban Max Denbigh (Andrew Scott), a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M (Ralph Fiennes) által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t (Naomie Harris) és Q-t (Ben Whishaw), hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t (Léa Seydoux), az ügynök ősellenségének, Mr. White-nak (Jesper Christensen) a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Egy rettegett bérgyilkos lányaként ő az egyetlen, aki úgy képes megérteni Bondot, mint senki más. Ahogy a titkosügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség (Christoph Waltz) között.

A kis herceg (Le Petit Prince)

Bemutató: november 5.

A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt.

Anyám és más futóbolondok a családból

Bemutató: november 5.

Négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencven négy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.

Fekete mise (Black Mass)

Bemutató: november 12.

Barátok voltak. John Connolly (Joel Edgerton) és James 'Whitey' Bulger (Johnny Depp) együtt nőttek fel a dél-bostoni utcákon. Azután vagy húsz évig nem találkoztak. Mire a '70-es években újra összefutnak, Connolly az FBI magas rangú tisztje, Whitey pedig az ír maffia főnöke lett.

De a régi kapocs erősebb: amikor az olasz családok megpróbálják kiszorítani Whiteyt és bandáját a városból, ő megegyezik egykori haverjával, hogy híreket fog szállítani addigi leggyűlöltebb ellenségeinek. De semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték. Sok gyilkosság és sok árulás következik, és Whitey végül felkerül az FBI 10 legveszélyesebb bűnözőt tartalmazó listájára: bin Laden után ő volt a második helyezett.

A legújabb testamentum (Le tout nouveau testament)

Bemutató: november 12.

Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Ha azt hittük, hogy csak véletlenül esik a lekváros kenyér mindig lekvárral lefelé a földre, vagy hogy csak pechünk van, hogy a pénztárnál mindig a mi sorunk a leglassabb, akkor tévedtünk. Isten azzal üti el az idejét, hogy ezekhez hasonló bosszantó szabályokat ötöl ki, hogy megkeserítse az életünket. A fia egyszer már fellázadt a mogorva, rosszindulatú, befordult apja ellen, de az Újszövetség nem oldott meg mindent. Most Isten lánya, a tízéves Ea a soros, hogy kimenjen az emberek közé és új alapokra helyezze a világ működését. Ea feltöri apja számítógépét, az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadít a világra, majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot.

A szerelem útján (Before We Go)

Bemutató: november 12.

Brooke lekési az utolsó vonatot, mely hazavihetné Bostonba. Nagyon úgy tűnik, hogy az éjszakát New York-ban kell töltenie. Szerencsére társasága is akad az utcazenész, Nick személyében, aki felajánlja a lánynak, hogy segít neki hazajutni. Ahogy hajnalodik, a két idegen egyre inkább megismeri egymást, és lassacskán ráébrednek, egyikük sem szeretné, hogy ez az éjszaka véget érjen.

A tengernél (By the Sea)

Bemutató: november 12.

Roland, az amerikai író, és felesége, Vanessa egy csendes, idilli tengerparti üdülőbe érkeznek a '70-es évek Franciaországában. Házasságuk a jelek szerint válságban van. Ahogy egyre több időt töltenek a többi utazóval, köztük Leával és Francois-zal, az újdonsült házasokkal, vagy Michellel és Patrice-szal, a két helybélivel, az amerikai pár lassan szembenéz saját élete megoldatlan problémáival.

Apák és lányaik (Fathers and Daughters)

Bemutató: november 19.

Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i apa és lánya egymás iránti szeretetéről. A film két idősík között váltakozik: a '80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani  életét.

Az Éhezők Viadala: A kiválasztott - befejező rész (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2)

Bemutató: november 19.

Az éhezők viadala: A kiválasztott - II. rész az eddigi történetet drámai erővel lezáró végjáték, amelyben Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) felismeri, hogy már nem egyszerűen a túlélésért, hanem a jövőért kell küzdenie. Panem országát lángba borítja a totális háború, Katniss pedig végső leszámolásra készül Snow elnökkel (Donald Sutherland). Legjobb barátai - Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) és Peeta (Josh Hutcherson) - támogatásával Katniss kockázatos küldetésre indul és a 13-as körzet legjobbjaival együtt életét kockáztatja Panem polgárainak felszabadításáért. A harcosok merényletet terveznek Snow elnök ellen, akinek rögeszméjévé vált a fiatal lány elpusztítása. A Katniss előtt álló halálos csapdák, kegyetlen ellenfelek és erkölcsi dilemmák az Éhezők viadalának minden eddigi próbatételénél nagyobb megpróbáltatásokat jelentenek a siker felé vezető úton.

Szcientológia, avagy a hit börtöne (Going Clear: Scientology and the Prison of Belief)

Bemutató: november 19.

Az Oscar-díjas rendező Alex Gibney legújabb dokumentumfilmje a hatvan éve alapított Szcientológia Egyházról szól. A film a Pulitzer-díjas Lawrence Wright könyve alapján készült, és nyolc kiugrott tag portréján keresztül mutatja meg a szekta külső szemnek láthatatlan működését. A sokkoló vallomásokból kiderül, mennyire manipulatív a több országban hivatalos vallásként elfogadott Szcientológia világa, és hogy mi mindenre képes a szekta nevében ma is a jelenlegi vezető. Megtudhatjuk, hogyan lett az L. Ron Hubbard által kitalált eszmerendszer elképesztően népszerű Hollywoodban, és hogyan váltak olyan elismert és befolyásos filmesek híveivé, mint John Travolta és Tom Cruise, valamint a háromszoros Oscar-díjas Ütközések rendezője, Paul Haggis.

Tökmag és Gázolaj - Vakáció négy keréken (Microbe et Gasoil)

Bemutató: november 19.

Daniel nehezen találja meg a közös hangot kortársaival, csakúgy, mint Théo. Úgy tűnik, ez a nyár is olyan unalmas lesz, mint a többi. Ám amikor Ők ketten megismerkednek, rögtön egymásra találnak. És kiderül, ez a nyár nagyon is más lesz, mint a többi. Eltervezik, hogy beutazzák Franciaországot, méghozzá egy guruló házzal.

Az éjszakám a nappalod

Bemutató: november 26.

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál. Mire megszólal a vekker, mindig éppen sikerül visszabújnia a közös ágyba. Az egyik éjjel összeakad egy fura társasággal, melynek tagjai mind különös, éjszakai lények, főnökük a leállíthatatlan Volf (Anger Zsolt) elképesztő szélhámosságokkal próbál meggazdagodni. A legújabb ötletéhez Novákot is fel akarja használni. A terv része egy bankigazgató, egy gyógyszersegély-szállítmány, egy orosz teherautó meg egy hulla. Hogy pontosan kié, az még nincs eldöntve. Ha Novák nem hal bele ebbe a kalandba, talán meggyógyulhat tőle.

Kémek hídja (Bridge of Spies)

Bemutató: november 26.

1960. A hidegháború legfagyosabb évében a Szovjetunióban elfogják egy lelőtt U-2-es kémrepülőgép pilótáját. Gary Powers talán örökre fogoly marad. Kétévnyi hiábavaló próbálkozás után a CIA kiszemel egy ügyvédet (Tom Hanks), hogy szabadítsa ki a pilótát a vasfüggöny mögül. James Donovannek Moszkvába kell utaznia, hogy tárgyalásokat kezdjen az ellenséggel. De a CIA egészen másfajta feladatok elvégzésére is felkészíti őt.

A szüfrazsett (Suffragette)

Bemutató: november 26.

1912-ben járunk. Maud Watts egy mosodában gürcölve keresi keserves kenyerét. Egy nap a munkából hazafelé menet a szüfrazsettek tüntetésébe botlik. A nőknek szavazati jogot követelők között meglepetésére ott látja egyik munkatársát is. Kezdetben ugyan vonakodva, de lassan azonosul a szüfrazsettek ügyével, és ráébred, hogy harcolnia kell a jogaiért és az emberi méltóságáért a munkahelyén és odahaza egyaránt. Maud mozgalom iránti elkötelezettsége többször próbára tétetik - tanúskodnia kell a parlament előtt, utcai csetepatéba keveredik, sőt, börtönbe is kerül.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Rohadt beteg a The Boys negyedik évadának új előzetese

Emily Blunt meztelen teste is megér néhány percet az életedből

További cikkeink a témában