2024 is kemény év lesz a pénztárcád számára, ha bírod a videójátékokat. Mutatjuk, melyik az a tíz eresztés, amit mi a legjobban várunk idén.

10. Hades 2

Platform: PC, várható megjelenés: valamikor idén

A Hades első része annyi videojátékos díjat zsebelt be a megjelenése évében, hogy az alkotók nem győzték azokat a trailerekbe pakolni. Már csak emiatt is tűkön ülve várják a komoly kihívást jelentő rougelike játékok rajongói a folytatás premierjét, melyben már nem Zagreuszt kell kinavigálnunk az alvilágból, hanem az Alvilág Hercegnőjével kell legyőznünk Kronoszt, az idő titánját. Mi nem számítunk hatalmas változásokra, hiszen az első rész a játékmenetet tekintve közel tökéletes volt. Pont elég lesz örülni az új helyszíneknek, az új sztorinak, és az új főhős által bevezetett friss harcrendszernek.

9. Dragon's Dogma II

Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, várható megjelenés: március 22.

A Capcom hozza az év egyik legjobban várt akció-RPG-jét, melynek már a trailerét megnézve is elkezdhetnek bizseregni egy valamire való soulslike-rajongó ujjbegyei. Az Elden Ring mellett mondjuk nehéz labdába rúgni, már csak azért is, mert a zseniális játék idén kap egy izmos kiegészítőt, de mi megszavazzuk a bizalmat a japánoknak. A Resident Evil-remake-ek mellett talán volt idejük áramvonalasítani ezt az alkotást is.

8. Black Myth: Wukong

Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, várható megjelenés: augusztus 20.

A kínaiak már a gaming-bizniszben vannak! A Wukong című játékot már csak azért is nagyon várjuk, mert egyelőre még ritkaságszámba megy, hogy egy kínai fejlesztőtől kapjunk egy ennyire ígéretesnek tűnő alkotást, másrészt pedig a sztori Vu Cseng-en Nyugati utazás című regényének laza adaptációja lesz, így bőven fog meríteni a kínai folklór elemeiből. Az alakváltó főhős képességeinek sora izgalmas játékmechanikákat ígér, a trailerek pedig túlzás nélkül frenetikusan festenek.

7. Star Wars Outlaws

Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, várható megjelenés: valamikor idén

Az Outlaws egészen egyszerűen lehengerlően néz ki az előzetesekben, ezért az első valóban nyílt világú Star Wars-játékként természetesen nagyon várjuk. Egy csempésznőt irányítva járhatunk majd be egy rakás bolygót és vívhatunk meg látványos csatákat, miközben a messzi-messzi galaxis több jól ismert szereplője is beköszön, hogy segítse vagy épp megnehezítse a dolgunkat. Reméljük, hogy a The Division című shooter-RPG miatt ismert Massive Entertainment nem okoz csalódást!

6. Senua's Saga: Hellblade II

Platform: PC, Xbox Series X/S, várható megjelenés: valamikor idén

A Microsoft asztali konzoljának úgy kellene már valami lehengerlő exkluzív játék, mint egy falat kenyér, hiszen a Sony ilyen téren is köröket ver rájuk. Senua második kalandja az Unreal Engine 5-nek köszönhetően a trailerekben frenetikusan néz ki, és – bár még mindig nincs pontos premierdátum – hét évvel az első rész után most már tényleg ideje lenne a megjelenésnek. A folytatásban visszatér a félelmetesen sötét hangulat és a főhős darabokra tört elméje miatt ezúttal is meg kell majd küzdenünk nemcsak a való világ, hanem a pszichéből érkező, sokkal veszélyesebb fenyegetésekkel is.

5. Avowed

Platform: PC, Xbox Series X/S, várható megjelenés: valamikor idén

Tavaly a Baldur's Gate 3 olyat mutatott, ami után már nem lehet akármivel kiszúrni az igényesebb RPG-rajongók szemét. Szerencsére az Obsidian Entertainment sem arról ismert, hogy megúszósra venné a figurát, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity és The Outer Worlds című alkotásaikkal elérték, hogy ha új címmel érkeznek, arra biztosan felkapja a fejét mindenki, aki bírja a műfajt. Avowed című játékuk nem tűnik hardcore RPG-nek, annál jóval akciódúsabb és a belső nézetes megvalósítás is azt jelzi, hogy ez most nemcsak a kemény magnak készül, de ettől még simán lehet az év egyik legjobb játéka.

4. Rise of the Ronin

Platform: PlayStation 5, várható megjelenés: március 22.

A Nioh óta – ami teljesen váratlanul csapott le ránk – azonnal feltesszük a radarunkra, ha a Team Ninja újabb címmel jelentkezik. A szamurájos eposzuk már nyolc éve készül, vagyis ez lehet a stúdió legkiforrottabb alkotása, ami egyszerre viseli magán a soulslike- és a nyílt világú akciójátékok jegyeit. Ez már helyből izgalmasan hangzik, a téma okán pedig sokaknak a Ghost of Tsushima fog az eszükbe jutni, ami egyáltalán nem rossz ómen, lévén az egyik legjobb PlayStation-játékról beszélünk. A Rise of the Ronin kizárólag PlayStation 5-re jelenik meg, ezzel is tovább hizlalva a Sony masinájának eleve impozáns exkluzív palettáját.

3. Suicide Squad: Kill The Justice League

Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, várható megjelenés: február 2.

Amikor meghallottuk, hogy az Arkham-játékokat fejlesztő Rocksteady Studios ismét szuperhősös címmel jelentkezik, azonnal tudtuk, hogy bármilyen erős mezőnyben is érkezzen az alkotás, biztosan egyike lesz az év legjobban várt játékainak. A srácok ráadásul ismét Batman világába kirándulnak, ám ezúttal csavartak egyet a formulán és nem a hagyományos jófiúkat, hanem az Öngyilkos Osztag tagjait kell csatába vinnünk, ráadásul az Igazság Ligája ellen, melynek hőseit Agykeselyű az irányítása alá vonta. Adott tehát egy rakat antihős a világ legerősebb lényei ellen, ami nagyjából úgy hangzik, mint egy lehetetlen küldetés nehezített terepen. Vannak félelmeink, a Warner ugyanis az előzetes hírek alapján az utolsó centet is ki akarja majd préselni a játékosokból valamilyen irritáló live szolgáltatás segítségével, ám mi töretlenül bízunk a fejlesztők tehetségében, hogy ennek ellenére is élvezetessé tudják majd tenni a játékot.

2. Helldivers

Platform: PC, PlayStation 5, várható megjelenés: február 8.

A Helldivers első részét egyszerűen imádtuk! A címszereplő katonákkal kellett a Szuperföld nevében idegen bolygókon különböző küldetéseket végrehajtani, miközben a környéken nyüzsögtek a veszélyes idegen lények és a fegyvereink ugyanúgy sebezték a barátokat, mint az ellenséget. Minden egyes csata hatalmas odafigyelést és taktikai érzéket kívánt, melynek köszönhetően a játékban szinte öt másodperc alatt változhatott át a nyugalom az inváziós sci-fik legszorultabb jeleneteiben látható szarviharrá. A második rész már nem double stick shooter, hanem TPS lesz, de az alapvető dolgok maradtak, így ettől is hatalmas mókát várunk.

1. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Platform: PC, Xbox Series X/S, várható megjelenés: tavasz

Az első helyen pedig magabiztosan trónol a már régóta halogatott S.T.A.L.K.E.R.-folytatás, melynek tavalyi megjelenését az orosz-ukrán háború torpedózta meg. Most úgy tűnik, hogy idén végre tényleg megjelenhet a várva-várt játék, ami ismét a Csernobil környékén lévő kitelepítési zónában játszódik, ahol nemcsak emberi ellenségekkel, de a környéken jellemző rejtélyes jelenségek nyomán felbukkanó ijesztő lényekkel is fel kell vennünk a harcot. A játék trailerei lenyűgöző grafikát és élvezetes gunplay-t ígérnek, és valószínűleg a sztorival sem lesznek gondok. Nálunk idén ez az abszolút favorit.

Ez is érdekelhet:

2024 tíz legjobban várt filmje

Tízes toplistába szedtük azokat a mozikat, melyeket mi a legjobban várunk idén.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Az antiszemitának bélyegzett Melissa Barrera csodásan néz ki meztelenül

További cikkeink a témában