Lovasi mint ékszerteknős? Ganxsta Zolee és az Alma? Hát hová tart ez a világ?!

Tegyük hozzá, ebből a szempontból jó helyre. Ezek a gyerekdalok, sőt, néha komplett lemezek ugyanis nem mutatnak rossz képet a közreműködőkről, vagy azokról, akik az alapjait adták, csak éppen még mindig nagyot néz az ember, hogy ezek megtörténtek. De milyen jó, hogy megtörténtek?!

1. Csipa (Hooligans)

Lemez: Major Eszter: Napraforgók

Dal: Bicikli

Egy elég friss darab, a Hooligans énekesének saját Bicycle Race-e gyerekeknek. Amúgy meglepően jól áll Csipának a gyerekdal, de nem valószínű, hogy mostantól ebből akar majd megélni, főleg, amíg megtöltik a Hooligansszel Arénát. A lemez amúgy másik nagy WTF-de-egyébként-meglepően-rendben-van résztvevője az X-Faktor-nyertes Kocsis Tibor, akiből mondjuk jobban kinéz az ember egy gyereklemezt, mint Csipából, de azért valljuk be, nem sokkal.

2. Ganxsta Zolee

Lemez: Ganxsta Zolee és a Kartel: 20 Év Gengszter Rap

Dal: Alma Együttes: Kicsik és durvák

Na nem maga Zolee ugrott be gyereklemezre, ott még nem tartunk (bár igazából Orsi Ha lemegy a napja után bármi megtörténhet, de mikor volt az már?!), hanem az ő egyik csodáját dolgozták át gyerekdallá, ami valljuk be, legalább annyira hihető, mintha a Cannibal Corpse akarná eljátszani a Csakazértis szerelem című örökbecsűt. De megtörtént, Zolee-ék feldolgozáslemezén a Stricik és kurvák című alapművet az Alma Együttes dolgozta át Kicsik és durvákká. Tökéletes. Azóta röhögünk.

3. Lovasi András

Lemez: Bíró Eszter: Állati zenés ABC, Vol. 2

Dal: Az Ékszerteknős Balladája

Nem fogom elfelejteni, amikor a fiamnak megvettük a lemezt, majd eljutottunk Az Ékszerteknős Balladájához, aztán pár másodperc után kis híján félrenyeltem az ebédemet, mikor megszólalt Lovasi a következő szöveggel: „Én sajnos más vagyok, mint a többiek, érdesebb a bőröm és oly’ hideg, pedig de jól esne néha egy puszi, kár, hogy teknős lettem, s nem nyuszi”. Hangosan kezdtem röhögni. A gyerek nem értette. Igazából én sem. Tulajdonképpen örültem annak, hogy Lovasi hangját hallom. Egyébként egyáltalán nem rossz a dal, a Lovasi-életműkoncertekről viszont valahogy kimaradt.

4. A komplett Belga

Lemez: Zsolti a béka

A Belgától se nagyon várt az ember gyereklemezt, aztán megjött a Zsolti a béka duplaalbum második fele, rajta olyan klasszikusokkal, mint a kétrészes címadó dal, a Skatulya bácsi és a Csoki-csoki-csoki. A Zsolti a béka Pt. 1 ráadásul amolyan kapudrog a gyerekeknek a Wu-Tang felé. Már ha beüt.

5. Fluor Tomi

Lemez: Kovácsovics Fruzsina: Elfeledett mézescsók

Dal: Pingvintánc

Jó, most lehet előhozni mindenféle ősöreg baromságot legókról, meg gránátokról, de Fluornak egyáltalán nem áll rosszul ez a gyerekdal-ügy. Még 2012-ben ugrott be Kovácsovics Fruzsina gyereklemezére rappelgetni, azon belül is a Pingvintánc című dalba, ami egyébként cuki, és még klipet is forgattak hozzá. Itt jegyezném meg, nem lenne rossz egy Wellhello-gyereklemez olyan dalokkal, mint a Nem olyan kislány, az Apuveddmeg pedig a címe miatt amúgy is adja magát.

És ezt olvastad már?
Hamarosan megérkeznek Budapestre a Dűne folytatásának sztárjai