Gyerekkorunk kedvenc szellemi táplálékát közel sem művészi igényességgel kivitelezték. Az összefüggő reklámblokkot esetenként furcsa momentumok zavarták meg vagy segítették elő. Például ezek.

David Hasselhoff és a Trabant

Adódik a kérés, hogy Hassel the Hoff ugyan vezessen már egy Trabantot. Hassel the Hoff nem esik kétségbe, el is tűnik a magyar KITT-tel (legalábbis így hívja Tibi bácsi, és ez flottul le is írja az egész helyzetet) jól az egyirányú utcákban, de aztán megkerül, hogy Dévényi Tibi bácsi a gratulésün kifejezést is el tudja lőni.

Pataky Attila Batman-jelmezben

Adódik a kérés, hogy Pataky Attila még ne ufónak, hanem egyenesen a Hasbro csúcsjátékának, Batmannek öltözzön, az se baj, ha a máriamakkosi jelmezkölcsönző kiselejtezett darabjai közül maradt már csak kosztüm. Attila eredeti ruhája egyébként nagyjából annyi szponzorral van televarrva, hogy attól egy Forma–1-versenyző is sírva küldené vissza dolgozni ügynökét, egy ponton finoman el is tolja magától a vendégeket, nehogymá' eltakarják a reklámfelületet, azaz a felsőtestét. A Száguldás még sosem volt ennyire WTF-közeli élmény.

Komár László és az órák

Adódik a kérés, hogy Komár László osztogasson órákat mozgássérült gyerekeknek a Rock Around The Clockra. Mit ad isten, Dévényi Tibi bácsi felhívta a Juta órakereskedést, akik már nagyon várták a megkeresést. Micsoda szerencse, hogy a gyerekek éppen ezt kívánták, de talán az aranyöltönyre ők sem voltak felkészülve.

Napoleon Boulevard és az önjelölt néger

Adódik a kérés, hogy a Napoleon Boulevard kerüljön elő, és ha már előkerült, akkor a kedves kívánóval együtt adják elő a Bicikli című dalt. Négerként. A zenekar nem esik kétségbe, Robert Downey Jr. számára ekkor pedig bekattan egy fantasztikus szerepötlet. Hogy ez egyébként mostanában mennyire nem lenne kivitelezhető, abba már bele se menjünk...

City-kolbász a Steppel

Adódik a kérés, hogy a Step, aki éppen akkor a City Grillt reklámozza, menjen el egy lánnyal kajálni, aki még sosem járt a City Grillben. Ez megannyi remek lehetőséget ad arra, hogy a teljes termékpalettát felsorolják a City Kolbásztól a dupla sajtburgerig, melyet végül a gyorsétterem teljes személyzete egyenként szolgál fel a biztonság kedvéért. Majd egy tévétörténelmi pillanat következik: Dévényi Tibi bácsi kemény tekintettel ránéz a lányra, akinek ettől hirtelen fantasztikus ötlete támad. Menjenek el mind a Három kívánság stúdiójába, hogy aztán mindenki kapjon valami kaját. Aztán viszontlátásra. Vagy ahogy a Step mondja: csaaaaa.

Simon Le Bon nem szereti a Depeche Mode-ot

Adódik a kérés, ezúttal teljesen érthető módon, hogy a rajongó hadd találkozzon Simon Le Bonnal a Duran Duranból. Egyetlen probléma akad csak, élünk a gyanúperrel, a kérdéseket nem a rajongó írta. Néztek-e gyerekműsorokat? Szeretitek a Depeche Mode-ot? Jártatok-e már török börtönben? Szájmon Löbóa, ahogy Dévényi Tibi bácsi mondja, szinte minden pillanatban úgy néz a leányzóra, hogy abból bármelyik pillanatban kitörhetne egy pornófilm. A videó végén látható eszkimóruhás fiúra semmilyen ésszerű magyarázat nem létezik.

A Scooter és a palacsinták

Adódik a kérés, hogy a kis Márton Andris hadd lássa újra a Scootert. Akkor még nem tudja, hogy nem sokkal később nem kell ilyet kérnie, a Scooter ugyanis mindig fellép majd mindenhol Magyarországon, ha hívják, ha nem. De ezen nem fogsz gondolkodni, mikor végighallgatod Dévényi Tibi bácsi felkonfját, hiszen annak logikai csavarjait kibogozni legalább olyan bonyolult, hogy még Christopher Nolan is sírva menekülne anyuci szoknyája alá.

Csepregi Éva és a macska

Adódik a kérés, hogy a Neoton- és kutyarajongó kisfiú hadd sétáltassa Csepregi Éva kutyusát, miközben - és most jön az igazán kemény rész - Csepregi Éva sétáltassa a kis Robi CICÁJÁT, ami persze legalább annyira sül el jól, mint talpig zöld-fehérben ülni be az Újpest ultrái közé. A cica és a kutya ugyanis nem jó barátok, és ebből nem sül ki túl sok jó.

A duci és a nem duci Tibi

Most nem adódik a kérés, csak táncolni fog mindenki, a büdös életbe már, buli lesz akkor is, ha beledöglünk, úgyhogy kiválasztottak két kisfiút, akik közül a ducibb Tibi meg is kapja a kérdést a nem ducibb Tibitől, hogy enni szeret jobban vagy táncolni. De ahelyett, hogy Tibi bácsit elküldené a City Grillbe, hogy felszedjen pár kilót ő is, inkább elgondolkodik rajta. Aztán jöhet a tánc!

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés