Ló helyett lehetne ülni például seprűre vagy hullócsillagra.

Holland állatvédők szerint a vásárok és a vidámparkok körhintáinak lovai és más állatfigurái rossz és hamis képet közvetítenek a gyerekeknek az állatokról, ezért el kell távolítani őket. Pénteki beszámolójában a Dutch News holland hírportál a PETA nemzetközi állatvédő szervezet holland tagozatának közleményét idézte, amely szerint támogatják az amerikai testvérszervezet felhívását arra, hogy el kell távolítani a lovakat és minden más állatot a vásári körhintákról, mert azok

„akaratlanul is a kiszolgáltatott állatok tudatos kizsákmányolásának szimbólumai”.

Szerintük a körhintákat használó gyerekek számára az állatfigurák azt közvetítik, hogy normális és természetes, ha az állatokat használják – idézte a PETA hollandiai tanácsadóját, Janneke Hogervorstot a hírportál. A PETA amerikai szervezete a héten levelet írt a Chance Rides amerikai játékgyártónak, azt kérve, hogy hagyjon fel a körhinták állati témájú figuráinak gyártásával és értékesítésével. Az állatvédő szervezet azt javasolja, hogy a vállalat

állatok helyett autókat, repülőgépeket, űrhajókat, buldózereket vagy akár hullócsillagokat, szivárványokat vagy seprűket helyezzen el a körhintákon.

Janneke Hogervorst azt mondta, párbeszédet kezdeményeznek a holland vidámparkokkal, ugyanis ha leszerelnék a körhinták állatait, az óriási hatással lenne más szórakoztató parkokra Európa-szerte, „az idők változnak”.

Az Efteling nevű holland vidámpark vezetése „érdekesnek és megfontolandónak” találta az ötletet, és fontosnak nevezte az állatok jogaiért tevékenykedő szervezetek munkáját. A beszámoló szerint a vidámpark vezetése nem zárta ki a párbeszédet, valamint azt sem, hogy a jövőben változtatásokat hajtsanak végre egyes játékokon.

Arról nem szól a hír, felvetődött-e az állatvédőkben, hogy pozitív hatása is lehet, ha egy gyerek jó élményeket tud kötni állatfigurákhoz, az viszont biztos, hogy a PETA elszántáságát látva nem lennénk a Ferrari, a Jaguar, a Lacoste vagy a Red Bull helyében.

(Forrás: MTI. A kép illusztráció.)

Ez is érdekelhet:

A varangyoknak szükségük lehet rád!

Sok ezer béka eshet fogságba.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Tévedésből porcukor helyett tisztítószert szórtak a gyerekek reggelijére

A világ leglátványosabb akciófilmjére egy magyarnak alsó hangon félmillió forint a belépőjegy

További cikkeink a témában