Ha szoktál eredeti nyelven filmeket nézni, akkor ezeket a szövegeket te is imádod. Ha nem, megpróbálunk kedvet csinálni hozzá.

Lenyűgöző az eredeti hangokkal mozifilmeket nézni. Nem vitatjuk, hogy vannak legendás magyar szinkronos művek is, de szerintük bőven az alapműveltség része, hogy tudjál egy cseverészés során azon röhögni, hogy "Are you talking to me?" és ne hidd azt, hogy kötekednek veled.

Robert de Niro – Taxisofőr (1976)

Brad Pitt – Blöff (2000)

Nehéz elhinni, hogy ez az alkotás 15 éves. Gyakorlatilag az egész filmet ki lehetne emelni, hiszen Golyófogó Tomitól kezdve (aki a Desert Eagle fegyverét mutatja be a kezdő rablóknak), Brick Top malacetetős beszédén át, a "fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON" klasszikusig.

Itt van viszont Brad Pitt monológja is, ami egyszerűen lenyűgöző. A 38. másodperctől lesz igazán érdekes.

Robin Williams – Jó reggelt, Vietnám! (1987)

Adrian Cronauer bőrében is fergeteges alakítást láthattunk anno Robin Williamstől.

Lucy Liu – Kill Bill (2003)

Rögtön azután, hogy Tanaka elveszti a fejét, O-Ren-Ishii finoman közli a közönségével, hogy szeretné-e, ha a jövőben bármelyikük is a származásával foglalkozna. A Kill Bill soundtrack albumán egyébként külön trackre került ez az igazán jól sikerült motivációs beszéd. 1:20-tól láthatod az alábbi videóban.

Tom Cruise és Jack Nicholson – Egy becsületbeli ügy (1992)

Kevés olyan film van, amiből Thunderdome-feldolgozás készült (Thunderdome: egy 90-es években tevékenykedő, technózenét játszó banda volt). Ez speciel olyan. Persze totál ócska az egész, de azért vicces. Maga a tárgyalótermi vita egyébként tele van olyan kiváló kifejezésekkel, mint "You fuck with the wrong marine", vagy "Did you order the code red?" és az "I don't give a damn!" Sorrendben: "Rossz emberrel baszakodsz!", "Maga rendelte el a megrendszabályozást?", "Leszarom". Az alábbi videóban 30 másodpercet kell várni, hogy élvezhessük a két színész egymásnak feszülését.

 Al Pacino – Minden héten háború (1999)

Beleszaladtunk egy olyan darabba, amit nem hagyhatunk, hogy magyar szinkronnal is meghallgassuk. Végvári Tamás sajnos már nem lehet közöttünk, de olyan emlékezetes pillanatokat köszönhetünk neki, mint például az alábbi.

Mel Gibson – Rettenthetetlen (1995)

Szabadság, elvtársak!

https://www.youtube.com/watch?t=173&v=lEOOZDbMrgE

Bill Pullman – Függetlenség napja (1996)

A listánkon talán ez az első olyan film, ami mindenkinek szinkronnal égett be az emlékezetébe. Pedig eredeti nyelven is milyen kiválóan cseng.

Samuel L. Jackson – Ponyvaregény (1994)

Még a Blöff-nél is sokkal inkább igaz erre a filmre, hogy hemzseg az idézhető, emlékezetes párbeszédektől. Az Ezekiel 25 17 azonban nem maradhat ki egy ilyen listáról.

Christoph Waltz – Becstelen brigantyk (2009)

Legújabb kedvencünk kiválóan hozza a frászt a politikailag nemkívánatos személyek bújtatásában sáros gazdálkodóra.

Alec Baldwin – Glengarry Glen Ross (1992)

Ezt minden leendő vagy jelenlegi salesesnek látnia kell!

Edward Norton – Utolsó éjjel (2002)

A legendás "mindenki bekaphatja" jelenet.

Anthony Hopkins – A bárányok hallgatnak (1991)

"Egyszer egy népszámláló ki akart kérdezni... a máját ettem meg szép, nagy szemű babbal, és jó chiantit ittam rá."

Clint Eastwood – Piszkos Harry (1971)

"Tudom, mire gondolsz. Hogy hatot lőttem-e vagy csak ötöt? Őszintén bevallom, ebben a zűrzavarban én sem számoltam. De ha ebben a 44-es Magnumban maradt még egy töltény, az leszakítja a fejedet. Tedd fel magadnak a shakespeare-i kérdést!"

Az idézet kétszer is szerepel a filmben. Két ellentétes befejezéssel.

Marlon Brando – Keresztapa (1972)

A meghallgatás alatt valóban egy vattapamaccsal a szájában adta elő a jelenetét, a filmben viszont már profi sminkesek alakították ki a buldogra emlékeztető arcberendezését. A végeredmény természetesen zseniális.

Lugosi Béla – A szörny menyasszonya (1955)

A szenzációs Drakula karrierje során több mint száz filmben játszott. Nem hiszem, hogy ő maga erre az Ed Wood által rendezett filmre a legbüszkébb, de nekünk nagyon tetszik.

Bruno Ganz – A bukás – Hitler utolsó napjai (2004)

Na efelől nincs kétség, hogy mindenki láttam már vagy ezerszer. Hol a 2006-os utcai zavargások okán, hol az MSZP választási veresége kapcsán, hol a Fidesz aktuális agymenése miatt.

Humphrey Bogart és Ingrid Bergman – Casablanca (1942)

Kertész Mihály világhírű filmjében hallható először a legendás "Louie! I think this is the beginning of a beautiful friendship!", amit később a Macskajaj is tovább öregbített. Az alábbi monológ azonban még annál is sokkal szebben szól.

Egy extra produkció: Pásztor Erzsi – Szomszédok

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés