Eleged van a kamerába nyúlós dalok tömegéből? Akkor mutatunk néhány olyan művet az elmúlt egy év terméséből, amely simán elférne a külföldi kínálatban is. Nem savanyú, és magyar.

FreshFabrik – Higher & Higher (Rock To The Boogie-Woogie)

A FreshFabrik oda csap, ahova köll. A banda egyik legjobb dalát nagyjából fél éve hozta ki. A keményvonalas rajongó itt jegyzi meg, hogy mehetünk is anyánkba, mert a Drive My Hand-album bármelyik trackje a porba alázza a Higher & Higher-t, de Pityesz és Oláh Szabi duettje szerintünk annyira tökös, hogy azt repeaten illik hallgatni. Dög, na az van benne.

The Trousers – Fear of the City

Kőváry Zoli bandája nem igazán tud hibázni, új daluk, a Fear of the City is legalább annyira külföld-kompatibilis, mint amilyen a Freakbeat-lemezük bármelyik trackje volt. Csak így tovább, urak!

Karányi – Celebrate Life feat. BigJohn Whitfield

A-listás világsláger is lehetne, amelytől Karányi nagyobb fesztiválkedvenccé is válhatna, de egyelőre marad a feltételes mód, és a remény, hogy odaát is ronggyá hallgatják ezt a tracket.

Ivan & The Parazol – Baby Blue

Hamarosan jön az Ivan & The Parazol második lemeze, a Mode Bizarre, melyről néhány dal már hallható is a neten. Ezek alapján bátran mondjuk, már megint bivaly anyag kerül ki a kezeik közül, a Baby Blue-t pedig ezüst tálcán adnánk át a külföldi rádióknak agyonjátszásra. Nemsokára a bandával készült interjúnkat is elolvashatod a Playeren.

The Biebers – Stay

Puskás Peti, Puskás Dani és Stu sorra gyártják a pazar slágereket, negyedik klipjük amolyan perfekt popslágerként funkcionál nehéz napokon, szóval ha ezt nem szeretné külföld, akkor semmit. De ide húzhattuk volna akár a Sorry-t, akár a Dance-t is, szinte minden The Biebers-dal megérdemelné, hogy heavy rotationben szóljon a BBC egyik szabadon választott rádióállomásán.

Cloud 9+ – Lights

Hogy most mennyire trendi a dubstepes drum & bass, sőt, hogy mennyire hiányzik a kései Pendulum, az megint más lapra tartozik, de a Cloud 9+ vitathatatlanul külföldorientált zenét készít, slágereset, jól szólót, amivel be lehetne venni akármelyik külföldi fesztivált. A Lights slágeres, partifókuszú, olyan, amilyennek a stílusán belül lennie kell.

Subscribe – Gazing

Picit Deftonesra hajazó kezdés, de hát ez inkább előny, mint hátrány. A Subscribe-nak még mindig jól állnak a dallamos refrének, a duplázók, így a This Moment Will Soon Be Gone lemez sem lesz mellényúlás (március 3-án érkezik), a Gazing pedig annyira rendben van, hogy széles mosollyal nyújtanánk át külföldi barátainknak hazánkkal való ismerkedés céljából.

Iamyank feat. Hegyi Dóri – Aurora

Ez a dal annyira elképesztően érzékeny és intelligens, hogy ha életre kelne, istenként imádnánk, istenbizony. Ilyen gyönyörűen szóló, álmodozós track régen szólt már a magyar ugarról. Ha tetszett, bátran ajánljuk iamyank Cold Summer című EP-jét, ami az elejétől a végéig hasonlóan perfekt dalokat hoz.

The Immigrants – Titties

A többnyire nem szép rovarokkal megpakolt klip erősen 18+-os, de hát ez nem is baj, még akkor is végignézed, ha arachnofóbiás vagy, és rémálmaidban imádkozó sáskák énekelnek Aradszky Laci-dalokat. A Titties azonnal a füledbe mászik, de inkább ez másszon, mint egy madárpók. Sláger!

Mius – Hub of the Universe

Csodásan kevert dal, csodás énekhanggal, gyönyörűen magába forduló dallammal, londoni esős napokra, hazai pocsék hangulathoz, az univerzum minden pontján tökéletes. A Mius új lemeze, a Tesselation (most ingyen tölthető a hivatalos Facebook-oldalukról) egyébként egy az egyben mehetne nyugatabbra, talán menni is fog, mi nagyon szurkolunk nekik!

És most jöhet a dehátaradicsgigisokkaljobb! Kommentben várjuk, mit hagytunk ki!

És ezt olvastad már?
Peter Parkernek már se híre, se hamva az Irány a Pókverzum folytatásának első trailerében
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!