Sajnos nagyon el fog veszni ez a film a hazai kínálatban. Pedig annyira szórakoztatóan mutatja be a fiatalkort, amennyire csak lehet. Szerintünk A nyár királyai tökéletes.

Három fiatal srácnak elege lesz a szüleiből, ezért az erdőben saját házat tákolnak össze, hogy ott folytassák tovább kalandosnak szánt életüket. A díszpéldányok sikerrel járnak, nem sokkal kivonulásuk után azonban máris jönnek a problémák, hiszen férfivá kellene válniuk ahhoz, hogy túléljék odakint a megpróbáltatásokat. Az sem sokat segít a helyzeten, hogy egy szép szőke csaj is belép a képbe. Közben a szülők is halálra aggódják magukat. Mi lesz itt?

A nyár királyai (The Kings of Summer) szerintünk az év egyik legjobb vígjátéka. Azért teszünk ilyen kijelentéseket, mert ebbe a filmbe bizony nagyon nehéz belekötnie annak, aki élt már át hasonlót. De hát ki ne akart volna eltűnni a szülők elől egy időre, hogy egy picit a maga ura legyen, milyen élet az, amelyikben nem került elő egy elérhetőnek tűnő lány, aki egy közeli ismerősödbe, vagy netalántán a haverodba lett szerelmes, és milyen gyerekkor az, amelyikbe ne akart volna mindenki egy kicsit több kalandot?

Ez az amcsi remekmű mindent tud. Friss színészeket hoz be a képbe, akik közül a Hannah Montana-univerzumból ismert, végtelenül fura arcú, de végtelenül vicces Moises Arias, azaz Biaggio viszi a prímet, egyetlen arckifejezésével sírós röhögést képes kiváltani mindenkiből, és akkor még nem is beszéltünk Nick Offermanról, az örök Ron Swansonról, aki pont azt a rezignált figurát hozza, amiért nagyon szeretjük.

A Funny or Die-közeli Jordan Vogt-Roberts rendező filmjét mégsem mindenki szereti. És ez valahol érthető is. A nyár királyai csak azoknak válik majd nagy kedvencévé, akik maguk is olyan gyerekek voltak, mint a film főhősei, Joe, Patrick és Biaggio. Annyi biztos, hogy mindenképpen megér egy próbát. Jó zenék, jó színészek, jó poénok, szép képek, plusz egy nagyon kedves sztori jár a pénzedért, és grátisz kapsz néhány sorozatsztárt is, nehogy szó érje a ház elejét. Az egyik legjobb felnövéstörténet, 95 percnyi tömör gyönyör. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

10/10

És ezt olvastad már?
Játékkonzolokra is érkezik a Mátrix, a rajongókat pedig két csoportra osztotta az első kedvcsináló