Ezzel pedig elkezdődhet valami egészen érdekes a koronavírus miatt.

A Universal megelégelte, hogy irdatlan pénzeket bukhat a koronavírus miatti mozibezárások okán, és döntött. Mégpedig úgy döntött a Variety értesülései szerint, hogy négy filmjét felrakja netre. Ráadásul az egyik film, a Trollok a világ körül a tervezett mozis bemutatóval egyidőben lesz kikölcsönöhető neten. Igen, kikölcsönözhető, nem csak úgy szimplán tölthető vagy streamelhető, az USA-ban 19,99 dolláros áron lehet majd kivenni 48 órára, ami egyébként a helyi mozijegyáraknak megfelelően nem különösebben nagy összeg.

A négy film a Trollok a világ körül, az Emma, A láthatatlan ember és A vadászat. A Universal nem csak az USA-ra lő, hanem a világ többi részére is. A Trollok 2-t viszont Amerikán kívül csak április 20-án teszik majd ki. A filmek persze ott, ahol még működnek mozik, be lesznek mutatva nagyvásznon is, mi viszont ne nagyon reménykedjünk a Trollok folytatásában, maximum otthon.

Ez abszolút precedens nélküli eset, hiszen ekkora produkciókat eddig csak mozikban mutattak be, a néző pedig most szerencsésebb esetben választhat, hogy otthon vagy "természetes élőhelyén", a nagyvásznon nézné meg inkább a friss filmet. Ha ez bejön, és irdatlan nagyot kaszálnak, akkor még elindulhat ebből valami nagyobb dolog is.

És ezt olvastad már?
Megérkezett az Amazon Gyűrűk Ura-sorozatának első kedvcsinálója