Minden, ami a fővárosban, sőt, az országban megtörténhet és meg is történik a következő hét napban.

Cirque du Soleil - Alegría

Helyszín: Budapest Sportaréna

Időpont: Május 17-20.

Web: http://www.livenation.hu/event/251406/alegria-cirque-du-soleil-tickets

Korábban már bemutattuk, mit is kell tudni erről a darabról, de aki lemaradt, annak most gyorsan összefoglaljuk (nyilván mielőtt elolvasná a teljes cikket): az Alegría a Cirque du Soleil legsikeresebb darabja, ami a világ minden pontján tomboló sikerrel futott, 2009 óta már Arénákban is látható, idén pedig 5 előadáson keresztül Budapesten is látható lesz. Tessék igyekezni a jegyvásárlással, mert ez bizony kihagyhatatlannak ígérkezik!

X. Etyek Pincefesztivál

Helyszín: Etyek

Időpont: Május 19-20.

Web: http://www.pincefesztival.hu

Jubliál a pincefesztivál, ezért a szervezők igyekeznek minden eddigi rendezvényt felülmúlni. A legjobb pincészetek határon innen és túlról, koncertek, ételek, aki pedig bemelegíteni szeretne, az 18-án bejárhatja az Etyeki Borutat. Aztán csak mértékkel!

Corvin Moziéjszaka

Helyszín: Corvin Mozi

Időpont: Május 18-19.

Web: http://corvinmozi.hu

Mozizz és bulizz egy éjszakán át a Corvinban! Ha jól bírod az éjszakázást, és szereted a filmeket, illetve egy jó és rendhagyó bulira vágysz a haverokkal, akkor itt a helyed, hiszen mindössze egy karszalaggal akár egész éjszaka mozizhatsz. 2012. május 18-ról 19-re virradó éjjel, este 6–tól reggel 6-ig mindenki szétmozizhatja magát a Corvin moziban, hiszen ezen az éjjelen kerül megrendezésre a CORVIN MOZIÉJSZAKA. Ha jól bírod a kiképzést, és igazán szereted a filmeket, akár 6 filmet is megnézhetsz egy huzamban, és mindezt csak egy karszalaggal, melyet 3800 Ft-ért válthatsz meg.

Floralia – Aquincumi római tavaszünnep

Helyszín: Aquincum

Időpont: Május 19-20.

Web: http://www.aquincum.hu/kiallitasok-rendezvenyek/floralia-romai-tavaszunnep-aquincumban

Az Aquincum Baráti Kör és az Aquincumi Múzeum XXIII. alkalommal rendezi meg a római kor egyik legkedveltebb ünnepét, a Floraliát. Fiatal virágkötők az olimpia éve alkalmából sportot idéző kompozícióikkal díszítik fel a múzeumot és a romterületet erre az alkalomra. A program ideje alatt a látogatók az Ókort idéző életmód és kézműves bemutatókkal ismerkedhetnek, betekintést kaphatnak az antik Róma életébe. Idén először a XV. Aquincumi Költőverseny is a Floralia programjaként jelenik meg vasárnap!

 

Balaton7

Helyszín: Balaton régió

Május 18-28.

Web:

A Balaton7 keretében május 18-28. között idén is számos színes programmal és több mint 60 kedvezményes szállás és éttermi ajánlattal várja a vendégeket a Balaton régió. Aki ellátogat a Pünkösdi Ünnepek hetében a Balatonhoz, számos programon kedvezményes áron vehet részt, megtanulhatja a minigolfozás rejtelmeit, megismerheti a középkori várak titkait, megkóstolhatja a régió 6 borvidékének kiváló borait és a régió éttermeinek kulináris különlegességeit. Az aktív időtöltést kedvelőinek szakvezetett kirándulásokat, Balatont kerülő, hévízi és zalakarosi szervezett kerékpártúrákat, vagy akár lovas programokat, balatoni sétahajózást kínál a Balaton 7.

Májusi DesignPlacc

Helyszín: Mika Tivadar Mulató

Időpont: Május 19.

Web: http://www.facebook.com/events/299584360120075

Május 19-én ismét DESIGNPLACC dizájn piac a Mika Tivadar Mulató kerthelyiségében! Iparművészek és kreatív alkotók válogatott tárgyakkal, köztük ruhákkal, ékszerekkel, kiegészítőkkel, grafikákkal, lakberendezési tárgyakkal és sok egyéb szépséggel várják majd az érdeklődőket a belváros legújabb művészpiacán.

Múzeumok Majálisa 2012

Helyszín: több helyszín

Időpont: Május 19-20.

Web: http://www.majalis.hu/muzeumokmajalisa/

Közel 100 bemutatkozó múzeum - akik közül sokan kisebb kiállítással, igényes kézműves bemutatókkal, interaktív programokkal jelennek meg...

Nyeregszemle 2012

Helyszín: Ópusztaszer

Időpont: május 18-20.

Web: http://nyeregszemle.hu

A nagy sikerre való tekintettel 2012-ben, május 18-20. között ismét megrendezésre kerül Ópusztaszeren a NYEREGSZEMLE Kárpát-medencei Lovas Hagyományőrző Találkozó és Ismeretszerző Fesztivál, melyre tavaly több mint 270 lovas érkezett lóháton. Az előzetes csapatregisztrációk alapján ez alkalommal kétszer annyi résztvevőt, közel 500 lovast várnak a szervezők! Az idei esemény a „Vivát Huszár” alcímet kapta, mert a fesztivál részeként rendezik meg az I. Európai Huszártalálkozót, melyre 7-8 országból érkeznek huszár hagyományőrzők. A harmadik napon sor kerül aNemzeti Vágta Ópusztaszeri Előfutamára is!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés