Off Road Fesztivál, Nyitott Pince Napok és még sok más program a következő hét napra.

Off Road Fesztivál

Helyszín: Somogybabod

Időpont: Május 25-27.

Web: http://land-art.hu/somogybabod/

Ha az első adandó alkalommal szeretsz letérni a betonútról, és dagonyázni a sárban, akkor Somogybabodon lesz a helyed az Off Road fesztiválon. Futamok, ügyességi versenyek és terepjárók minden mennyiségben.

Nyitott Pince Napok

Helyszín: Országszerte

Időpont: május 26-28.

Web: http://www.nyitottpince.hu/

A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számára, hiszen május 26-28. között országszerte több mint száz pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt. A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik majd a pince és a szőlőbirtok bejárására, temérdek új ismeret megszerzésére is; és a jóféle borok mellé finom falatok is kerülnek a vendégek asztalára. A Nyitott Pince Napok a vendégfogadó pincék arra vállalkoznak, hogy három napon keresztül 10 és 19 óra között nyitva tartanak és fogadják az érdeklődőket. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, előzetes bejelentkezés esetén megtekinthetik a pincészetet és kedvezményesen (akár féláron, vagy ingyenesen) kóstolhatják meg a pince borait, s a legtöbb helyen a vásárolt borok árából is engedményt kapnak!

Szegedi Hídivásár

Helyszín: Szeged

Időpont: május 26-27.

Web: http://www.hidivasar.hu

A Szegedi Hídivásár az egyik legnagyobb hazai kézműves seregszemle és bemutató. Magyarországi illetve Kárpát-medencei mesteremberek, kézművesek, iparművészek - több mint kétszázan – a lezárt Belvárosi hídon kínálják portékáikat, közben látványműhelyekbe kukkanthatunk: csak ezt a kínálatot bejárni több mint 1 kilométernyi séta. A hídivásár a Híd utcát és az Oskola utcát is „ellepi”, ezen a két napon összeér a Széchenyi téri Borfesztivállal és a Dóm téri Kavalkáddal.

Robert Mapplethorpe kiállítás

Helyszín: Ludwig Múzeum

Időpont: május 25 – szeptember 30.

Web: http://www.ludwigmuseum.hu/site.php?inc=kiallitas&kiallitasId=802&menuId=44

A kortárs fotográfia világhírű alakja, Robert Mapplethorpe (1946-1989) otthonosan mozgott a konvenciók és a lázadás, a klasszicizmus és a nonkomform kultúrák által meghatározott területen, ahol minden kép a megharcolt identitások dokumentuma, egyszersmind társadalmi és művészeti viták kezdeményezője és lenyomata. A budapesti Ludwig Múzeum kiállítása Robert Mapplethorpe közel kétszáz munkáját mutatja be, korai polaroid képeitől az utolsó évekig. A Magyarországon első alkalommal látható, nagyszabású tárlat a New York-i Robert Mapplethorpe Foundation-nel együttműködésben született.

Jazzaj Fesztivál és Wörkshop

Helyszín: Mika Tivadar Mulató

Időpont: május 22-24.

Web: http://www.facebook.com/events/445004008849604/

A május 22-23-24-én megrendezésre kerülő JAZZAJ Fesztivál a kortárs improvizatív zene és a free jazz háromnapos ünnepe. Találkozópont, eszmecsere a különböző improvizációs stílusok, irányzatok illetve a külföldi és magyar művészek között. A koncertek mellett a radikális kortárs zene teoretikusa, a dobos Eddie Prévost tart improvizációs workshopot a jelentkezőknek, amely egy várhatóan izgalmas, nyilvános koncerttel zárul. A fesztivál a műfaj friss hajtásait fogja össze: itt mutatja be lemezét a Mezei Szilárd Szabad Szextett és a rubik.erno.quintet, de a Jonas Kocher vezette Doneda-Grom-Kocher-Sambolec francia-szlovén-svájci kvartett is új CD-vel érkezik.

Nowhere People – Greg Constantine fotókiállítása

Helyszín: MüPa

Időpont: május 16-31.

Web: http://mupa.hu/program/nowhere-people-8211-hazatlanul-8211-greg-constantine-fotokiallitasa-a-hontalansagrol-2012-05-16_18-00-fesztivalter

Greg Constantine amerikai fotográfus immár hetedik éve dolgozik azért, hogy a hontalanok sorsára ráirányítsa a figyelmet, és hogy emberi arcot adjon ennek a globális problémának. Még 2005-ben Ázsiába költözött, ahol elindította Nowhere People című projektjét. Azóta fotózott hontalan közösségeket Bangladesből, Mianmarból, Nepálból, Malajziából és Sri Lankáról, valamint az UNHCR-ral együttműködve örökített meg hontalanokat Ukrajnában, Kenyában és Elefántcsontparton. Drámai fekete-fehér fotóit New Yorktól Madridon, Genfen, Kijeven, Londonon, Nairobin, Hongkongon és Belgrádon át a világ számos más városáig már láthatta a közönség. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és a Belügyminisztérium most Budapestre hozta a döbbenetes erejű, világjáró „Nowhere People – Hazátlanul” című kiállítást.

Az élet mint olyan

Helyszín: Vígszínház – Házi színpad

Időpont: május 27.

Web: http://vigszinhaz.hu/szindarab/72+az+élet+mint+olyan/

Egy válságba került házaspár éjszakai, több menetes, sírni- és nevetnivaló élet halál harcáról szól Hanoch Levin izraeli szerző íróilag és színpadilag bravúros színdarabja. Az emberi párkapcsolatok olyan mély és igaz alaphelyzetéről beszél, amellyel legalább is egyszer nagyon sok férfi és nő szembesült, szembesül, vagy szembesülni fog élete folyamán.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

További cikkeink a témában