Az Amazon halloween alkalmából nem kispályás pályázatot hirdetett mindenki számára, akinek a bejárati ajtaját a cég okoscsengője, egy kamerával ellátott Ring őrzi.

Annak, aki tudományos bizonyítékot szolgáltat a földönkívüliek létezésére egy az okoscsengő kamerájával rögzített felvétel formájában,

nem kevesebb, mint egymillió dollár üti a markát.

A cég előre gondolt az ügyeskedőkre is, ezért a felvételt egy Jacob Haqq Misrad nevű meteorológusnak és asztrobiológusnak kell elbírálnia, mielőtt bárkinek is átutalnák a vaskos összeget. Azoknak sem kell csalódottan legyinteniük, akik egy olyan unalmas környéken laknak, ahová még egyszer sem látogatott el E.T., ugyanis a legviccesebb kamuvideókat 500 dolláros ajándékkártyákkal fogja honorálni a cég. A játék november 3-ig tart, szóval esélyes, hogy a következő hetekben durván meg fognak szaporodni a YouTube-on a Ring kamerákkal felvett harmadik típusú találkozások.

A témába vágó videókat egyébként már most is lehet találni a neten. Ezen az egy évvel ezelőtt készült felvételen például már látható valami furcsaság, amit a tulajdonos valószínűleg fejvesztve fog továbbítani az Amazon számára, igaz, a cég most nem repülő csészealjakra, hanem bejárati ajtók előtt ólálkodó alienekre kíváncsi.

A kampánynak feltehetőleg ahhoz is lehet köze, hogy idén márciusban a Ring kapott némi negatív sajtót, amikor nyilvánosságra került, hogy a rendőrség a tulajdonos hozzájárulása nélkül is hozzájuthat az okoscsengő kamerája által rögzített felvételekhez, közvetlenül a szolgáltató megkeresése útján. Bár ez jogilag támadhatatlan, sok előfizetőben aggályokat ébresztett a dolog, amit most az Amazon ezzel a pályázattal próbálhat meg feledtetni.

(Forrás: Gizmodo, képek: Amazon, Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Itt vannak 2023 legviccesebb természetfotói

Grimaszoló, fura pózokban lefotózott és kínos helyzetekbe került állatokból soha nem elég.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

Hihetetlen, de a Furiosa egyik színészének közleményben kellett tisztáznia, hogy ez csak egy film, nem a valóság

További cikkeink a témában