Az idei Oscar-gála, egyúttal a díj történelmének egyik legnagyobb botránya az volt, amikor egy előre nem egyeztetett vicc miatt Will Smith pofon vágta Chris Rockot. A show egyik háziasszonya, a humorista Amy Schumer is kapta az ívet az egyik poénja miatt, pedig az esetében minden érintett tisztában volt vele, hogy csak viccről van szó.

Schumer Howard Stern egyik műsorában szólalt meg és mondta el, hogy az ominózus jelenet miatt hatalmas volt a felzúdulás az online térben, és hiába magyarázta el az embereknek az Instagramon közzétett nyilatkozatában, hogy a poént előre egyeztette az érintettekkel, nem sikerült lecsillapítania a zúgolódokat.

Halálos fenyegetéseket kaptam, melyek annyira komolyak voltak, hogy még a titkos szolgálat is megkeresett. Azt mondtam nekik, „Szerintem rossz számot hívtak. Amy vagyok, nem Will.”. Hihetetlen ez a nőgyűlölet!

Nem teljesen világos, hogy került a képbe a titkos szolgálat – ha már itt tartunk, a nőgyűlölet ideráncigálását sem értjük –, de Schumer állítja, hogy a Los Angeles-i rendőrség valóban megkereste őt a fenyegetések miatt.

A háborgók Schumernek azon a poénján túrázták fel magukat, amikor a komika az Oscar-jelölt Kirsten Dunstot az üres székeket feltöltő statisztának nézte és elzavarta a helyéről. A vicc miatt Dunst párja, Jesse Plemons szót is emelt, ami természetesen a show része volt.

Itt megnézheted a közjátékot:

Schumer az Oscar-gálán egész sor sztárnak beszólt, de mindez teljes mértékben a forgatókönyv része volt és az érintetteket előre tájékoztatták. A humoristának volt egyébként egy igen meredek ötlete, az Alec Baldwin westernjének forgatásán történt tragédiával kapcsolatban is el akart ereszteni egy poént a következő módon:

Ne nézz fel! Ez lenne a film címe? Inkább ne nézz bele Alec Baldwin puskájának csövébe!

Ezt végül nem engedték neki elmondani, de a Kirsten Dunsttal kapcsolatos geg ellen speciel nem szólalt fel senki, mármint az internetes trollokat leszámítva, akik nagyon jól fel tudják bosszantani magukat bármin. A jelek szerint ez most annyira jól sikerült, hogy még a rendőrség is felfigyelt a dologra.

Ez is érdekelhet:

(forrás: NBC News, főkép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A finn miniszterelnöknő úgy vereti a bulit egy kiszivárgott videón, hogy arra még a Szigeten is megfordultunk volna