Kilőtték az Iszlám Állam legfontosabb kapcsolattartási fórumát és húszezer iszlamista Twitter-fiókot számoltak fel csak az elmúlt egy héten az Anonymous. A terrorszervezet 'idiótaságnak' nevezi a hackerek munkáját – de lehet, hogy ezt a félelem mondatja velük? Daráljuk, mi történt.

Ha kicsit lemaradtál a dologról, akkor röviden az történt, hogy az Anonymous nevű hackercsoport egy Youtube-videót tett fel a párizsi terrortámadások után, melyben közölte, hogy „totális háborút” indít az Iszlám Állam ellen. A Guy Fawkes maszkos cybermágusok nem is maradtak tétlenek: elég sok digitális bombát robbantottak a terrorszervet ellen.

Rachel Bryson, a csoport kiberbiztonsági szakértője megerősítette, hogy az elmúlt hét napban sikerült kilőni az Iszlám Állam legfontosabb kapcsolattartási fórumát. Emellett sikerült húszezer, Iszlám Államhoz köthető Twitter-fiókot is felszámolni, valamint rengeteg személyes adatot is közzétettek az említett terroristákról. Bumm-bumm-bumm. Az Iszlám Állam ellen összefogott szervezet online hadászata elég komoly károkat okoz már most a terrorszervezetnek.

A fióktörések és így a levelezések, az információcsere és a számítógépeken tárolt adatok titkos megfigyelései nagyban segíthetik a bűnüldözők munkáját – így az, hogy az Iszlám Állam az Anonymous ténykedését idiótaságnak titulálta egy nyilatkozatban, inkább hangzik PR-akciónak, aminek segítségével pályán kívülre helyezhetik a hackereket és igazából félnek a nagyobb károktól, amit az Anonymous okozhat. Reméljük joggal.

(Forrás: HVG, Business Insider)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Jövőre már csak olyan alkotások kaphatják meg a legjobb film Oscarját, melyek foglalkoznak valamely hátrányos helyzetű csoporttal

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés