Ausztrália nemcsak a minden sarkon rád leselkedő mérgespókok, -kígyók és gyilkos medúzák miatt veszélyes hely, de képzeld, arrafelé még a rendőrökkel sem érdemes emberkedni. Még akkor sem, ha a közeg éppen egy csapat riporternek nyilatkozik.

És hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, 2017-ből hozzuk a szemléltető élethelyzetet. A videót a 7News nevű ausztrál hírműsor szerkesztője tette fel a Facebookra mindenki okulására. A klipben egy rendőrtiszt éppen kamera előtt nyilatkozik, amikor a háttérben egy söröző henki elkiáltja magát, hogy "Lószart!".

Magyarországon ilyenkor a legvalószínűbb forgatókönyv szerint mindenki elpirul, a rendőr pedig csendben úgy tesz, mintha nem is hallott volna semmit. Elég szép esély van rá ugyanis, hogy ha kamera előtt kezd intézkedésbe, a nagy lámpalázban elront valamit, emiatt az öntudatos állampolgár biztosan eljárást akaszt a nyakába, a felvételt pedig nemcsak az ügyészség, de egy rakás önkéntes jogvédő is nekiáll majd szénné elemezni. Jobb tehát a békesség.

Na, itt nem ez a metódus működik. A rendőr egyáltalán nem zavartatja magát a kamerák miatt, hiszen itt ugye alsó hangon történt egy becsületsértés, amiért valakinek felelnie kell. Ennyike.

Ilyesmit nálunk nemigen látni, ha ellenben ausztrál utazást tervezel, jó, ha tudod, hogy arrafelé a rendőrök nem tojják össze magukat a kamerától.

(Forrás: Esquire)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Végre valami jó hír Liam Neesonról: ő lesz az új Csupasz pisztoly sztárja

Fantasydizájnt kapott Budapest metrótérképe

További cikkeink a témában