A Marvelnek trükköznie kellett egy kicsit, de végül két éve júliusban sikerült neki a lehetetlen: lenyomta James Cameron klasszikusát a kasszáknál.

Ehhez mondjuk egy kicsit meg kellett fejnie a rajongókat, hiszen a Végjáték első körös mozis forgalmazása egy hajszállal maradt le az Avatar kasszarekordjától. Aztán a Disney fogta magát, és újra a filmszínházakba küldött egy kibővített változatot, amivel a szuperhősös produkciónak végre sikerült legyőznie az addigi csúcstartót.

Akkor még maga Cameron is gratulált a brutális teljesítményhez, de most könyen lehet, hogy Kevin Feige-nek kell majd megtennie ugyanezt a gesztust, amikor visszaadja a koronát Cameronnak.

Úgy alakult ugyanis, hogy az Avatar visszatér a kínai mozikba, és mivel a világ egyik legnagyobb piacáról beszélünk, ez akár egy újabb trónfosztást is jelenthet.

A hatalmas távol-keleti országban március 12-én kerül vissza a 2009-es sci-fi eposz a mozik műsorára, és mindössze 7 361 472 dollárt kell összeszednie, hogy visszaszerezze az elsőséget. Ez az összeg a piac méreteit tekintve szinte bagatellnek tűnik, vagyis nem csodálkoznánk, ha néhány nap múlva érkezne egy újabb hír minden idők legjövedelmezőbb filmjéről.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A ’86-os pesti Queen-koncert, grafikák és fotók heti programajánlónkban