A Lux Közönséghét keretében vasárnapig teljesen ingyen nézhető online három zseniális külföldi alkotás, közte a Még egy kört mindenkinek című Thomas Vinterberg-film, ami most kapott Oscart, és amit érthetetlen okokból nem tűztek műsorra az újranyitó magyar mozik.

Akit nem érdekel ez a remek dán film, amiben néhány értelmiségi elhatározza, hogy megnézik, konstans szalonspiccben szebb-e az élet, annak ott van a román Alexander Nanau Kollektíva című dokumentumfilmje és a lengyel Jan Komasa Corpus Christi című drámája. Ezek is remek alkotások, de ha csak egyre van időd, mi Vinterberg keserédes filmjét ajánlanánk.

Mads Mikkelsen folyamatosan be van rúgva az új filmjében

Az Another Round Cannes-ban debütált volna. Itt az első előzetese.

Az online esemény az Európai Filmakadémia, az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Europa Cinemas együttműködésével jött létre. A Közönséghét nézői május 23-ig minősíthetik a filmeket egy egytől ötig terjedő skálán, ami alapján a szavazatok fele áll majd össze, a másik felét pedig az Európai Parlament tagjainak szavazatai adják. A győztes alkotást június 9-én hirdetik ki az Európai Parlament plenáris ülésén.

Regisztráció után itt nézheted a filmeket.

Ezt most tényleg nem érdemes kihagyni!

Ez is érdekelhet:

A magyar miniszterelnök is szerepel az év egyik legjobb filmjében

A dánok szerint Jean-Claude Juncker nyilván be volt nyomva, mint egy rajzszög, amikor 2015-ben megpaskolta Orbán Viktor arcát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Tíz kiváló posztapokaliptikus mozi, ha megnéznéd, hogyan omlik össze a civilizáció

Soha többé nem barátkozol idegenekkel, ha megnézed ezt a horrort

További cikkeink a témában