Kétféle, merőben eltérő látványvilággal találkozhatsz a BarabásiLab kiállításán, amely a Nature folyóirat 150 éves évfordulóját reprezentáló hálózat-grafikáit mutatja be.

Kirobbanóan színes, dinamikusan gomolygó lightboxok, és földszínű, statikus, apokaliptikus tájképi díszlet hatását idéző absztrakt nyomatok – ezzel a kétféle látványvilággal találkozhatsz a BarabásiLab egyik igen sikeres projektje, a Nature folyóirat 150 éves évfordulóját reprezentáló hálózat-grafikáit bemutató kiállításon.

A tárlat holnap, azaz május 3-án nyílik a Kálmán Makláry Fine Arts Galériában, Referenciapontok és - vonalak címmel.

A Barabási Albert-László világhírű hálózatkutató vezetésével működő BarabásiLabnak volt már kiállítása a Ludwig Múzeumban és a karlsruhe-i ZKM-ben, most pedig Barabási első galériás tárlata látható a Falk Miksa utcában.

A lenyűgöző képzőművészeti alkotásokká vált hálózat minden pontja a Nature folyóirat egy-egy cikkét jelöli, amelyek színe az általuk képviselt tudományterületet mutatja, méretük pedig annál nagyobb, minél több másik cikkel állnak kapcsolatban.

A színes sorozat darabjai a hálózat végleges, a folyóiratban publikált állapotát tükrözik.

De láthatsz kisebb, fekete-fehér papírnyomatokat is: ennek a szériának a monokróm változatait, azt variálva, hogy egy adott nézőpontból milyen réteg-mélységig látunk bele a teljes hálózatba.

És látható egy videó is, ahol lassan forgatva láthatod a háromdimenziós hálózatot, amelynek különböző szögekből láttatott teljes nézetei és felnagyított részletképei adják ki ennek a sorozatnak az egyes darabjait.

A KMFA Galéria kiállítása június 4-ig látogatható, majd egy ugyancsak a galéria által szervezett utazó kiállítás első állomásaként, június 21-től a brüsszeli Liszt Intézetben egész nyáron várja az érdeklődőket. A BarabásiLab első kereskedelmi galériás szóló kiállításával párhuzamosan látható a retrospektív Rejtett mintázatok című tárlat a Csíkszeredai Csíki Székely Múzeumban.

Referenciapontok és - vonalak

KMFA Galéria
1055 Budapest, Falk Miksa utca 10.
2022. május 03. – június 03., hétköznapokon 10.00 – 18.00 között

(Fotók: BarabásiLab)

Ez is érdekelhet:

Hipnotikus loop készült Escher lehetetlen képéből

Escher lehetetlen képeit alapból is imádjuk, de 3D-ben loopolva még hatásosabb.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Elképesztő kedvcsináló érkezett a Stranger Things világában játszódó színdarabhoz

További cikkeink a témában