Szabó Simon üvölt és rendez. Nagyon úgy néz ki, hogy idén is nagyon rendben lesz a Red Bull Pilvaker. Mondjuk, mit láttunk.

Az a baj, hogy a műsor legjobb részeiről szigorúan nem mondhatunk semmit. Ez nagyjából olyan, mint amikor a gyerek elé kirakják a nagy tál csokit, és azt mondják, hogy látod, ott van benne a kedvenced, na, hát akkor most egy hétig nem nyúlhatsz hozzá, és nem mondhatod el másnak sem, hogy van egy bitang nagy tál csokid. De akkor mi az, amit elmondhatunk?

 • Akad néhány új szereplő a műsorban, köztük Hámori Gabriella, Szabó Kimmel Tamás, Meszes Balázs a Punnanyból, Lábas Viki a Margaret Islandből és Szivák Zsolt a Cloud 9+-ból.
 • Nagyjából elmondható, hogy valami furcsa oknál fogva nem a legjobb dalokat küldte a produkció a rádiókba. A Szabadság, szerelem olyan volt, amilyen (bár élőben lesz igazán erős, azt hozzátenném), a Szavak túl rövid volt (de sanszos, hogy csak beetetésként), viszont akad egy Járai Márk-Papp Szabi dal, ami nem hiphop ugyan, de odavág. A Pató Pál úr mondjuk jó volt rádióban is, és élőben sem lesz gyenge.
 • Delov Jávor és Q-Cee még mindig állatok, bárhová teszed őket, ott baj nem lehet.
 • A Szeptember végénben akkorát énekel Singh Viki és Kollányi Zsuzsi, hogy leszakad a tető.
 • Sokkal több lesz a színházi elem a műsorban, de ez is volt a cél. Mondjuk nem árt, ha a Pilvaker tényleg a színház felé mozdul el, vagy legalábbis nem áll neki rosszul.
 • A finálé, amiről szigorúan nem beszélhet senki, valami elementáris. Olyan össznépi banzáj, amitől azonnal jön a libabőr. Annyit talán el lehet mondani róla, hogy egy igazi klasszikus feldolgozása, a csajoknak lesz benne a legnagyobb szerepe. Durva lesz. Tényleg.
 • Szabó Simonnak elég kemény feladata volt, mert ennyi művészt összefogni nagyjából öngyilkos küldetésnek tűnik, a produkciót Simon mellett szintén igazgató Takács Ákos Red Bull marketing menedzsernek és Vermes Orsolya szervezőnek viszont megy a meló. Le a kalappal előttük, tényleg, mi valószínűleg megkerestük volna az első közeli kardot, és séróból dőltünk volna bele nagyjából tíz perc szerencsétlenkedés után.
 • Ha nem hallottad volna még, a két előadás telt házas, ráadásul nagyjából fél óra alatt lett tele az Erkel kétszer is, ez abszolút rekord magyar előadás tekintetében.
 • Lesz még egy olyan vendég, akit nem kommunikál a produkció, és természetesen nem árulhatom el én sem, ki az. Kis közelítésként: van némi köze a Pilvaker egyik dalának címéhez, és rengeteget bír dumálni.
 • Kiss Ádám visszatér, és hozza magával Janklovics Petit is.
 • Hámori Gabi valami elképesztően szexi.

Március 15-én ott leszünk az Erkelben, jó lenne látni, milyen vizuállal lesz megtámogatva a műsor, és hogy hogyan áll majd össze végleg ez az egész. Aki lemarad, a Petőfi TV-ben is megnézheti a Red Bull Pilvakert, de hát azért élőben lesz az igazi. Azt a tál csokit már nagyon szeretnénk megenni, ha már ott van az orrunk előtt. Már csak pár nap.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában