A Player kivesézte az ország 11 nagyobb zenei fesztiváljait, és megmutatja, milyen a zenei felhozatal, a látogatók összetétele, a hangulat, és nem utolsósorban azt is, mennyire elszálltak, illetve barátiak az árak.

Hegyalja Fesztivál

Helyszín: Tokaj

Időpont: július 18-22.

Bérlet: 18900 Ft (július 8-ig), 22000 Ft (július 9-től)

Napijegy: 6900 Ft (július 8-ig), 8500 Ft (július 9-től)

Web: http://hegyaljafesztival.hu

Főbb fellépők: Enter Shikari, Everlast, Parov Stelar, Danko Jones, Biohazard, Pendulum (DJ Set), Arch Enemy

Sokan vádolják azzal a fesztivált, hogy ide csak a rockerek járnak, ami részben igaz is, hiszen talán itt a legmagasabb az egy négyzetméterre eső metálzenekaros pólók száma, de nem történik uralomátvétel, mindenki szeret mindenkit, ahogy azt egy fesztiválon tenni illik. Idén is megfér egymás mellett Everlast és az Arch Enemy, folyik a Borsodi sör, az árak barátiak, Tokaj gyönyörű, a borok finomak, kajából pedig a jó öreg kolbásztól az egyszerű hot dogon át minden megtalálható. Ha éhes vagy és jót akarsz magadnak, álld végig a sort a híd városhoz közel eső végénél pihenő gyrososnál. Tokaj vonattal is tökéletes választás, megállnak az InterCityk, a fesztivál pedig egy könnyed 15-20 perces sétára található az állomástól a Tisza partján. És ami a legjobb pont: a pécsiek és a kassaiak ingyen léphetnek be a fesztivál területére.

Sziget

Helyszín: Budapest

Időpont: augusztus 6-13.

Bérlet: 55000 Ft (hazamenős), 63000 Ft (ottalvós)

Napijegy: 13000 Ft

Web: http://www.sziget.hu/fesztival

Főbb fellépők: Placebo, Hurts, Korn, The Stone Roses, The xx, The Horrors, Lamb, The Killers, Modeselektor, The Ting Tings, LMFAO

Már a 20. életévét tapossa a Sziget, ahol ha még nem voltál, feltétlenül el kell menned, de lehetőleg nem egy napra. Annyi idő ugyanis nem elég bejárni a Hajógyári szigetet, kipróbálni mindent, ami érdekel, megnézni mindazt, amit meg kell. Itt tényleg minden van. Koncert, színház, műfaji keveredések, és bár az alkoholárakkal egyre jobban kezd elszállni a Sziget, de ha okosan vásárolsz, akkor gazdaságosabban is kijöhetsz. A legjobban akkor járunk, ha fröccsözünk a Hilltopban, de egy jó bodzás fröccs bármikor lecsúszhat a Világzenei Nagyszínpad mellett is. Illetve már nem is biztos, hogy ott, hiszen idén teljesen átalakul a legnagyobb fesztiválunk térképe, lesz mit felfedezni, lesz mit kipróbálni, lehet majd kalandozni az áttervezett Szigeten. Kajából szinte mindent megkapunk, amire csak vágyunk, a nemzetek konyhája soron csorgathatjuk a nyálunkat a nemzetek legjobb kajáitól, de ár/érték arányban még mindig a lávakövön sült hot-dog a legjobb, amit úgy megpakolhatunk zöldséggel, hogy ki se látsszon alóla a kifli. Rengeteg a külföldi, és úgy általában, rengeteg az ember. Pontosan ezért történhet meg az, hogy az A38 színpadon, vagy a Party Arénában kinézett bulira nem fogunk beférni, ha nem érkezünk időben. A Szigeten észnél kell lenni a fedett helyszíneknél, mert könnyen lemaradunk bármiről. A Nagyszínpad előtt viszont csak ritkán kerülhetünk bajba, van elég tér mindenkinek, de persze ott is történhetnek meglepetések. Viszont amit csak kevesen tudnak: a Hajógyári egyik eldugott részén az egyik egész évben üzemelő söntésben, a Sport Büfében olcsóbb a sör, olcsó a szendvics, és minden más is, ennek köszönhetően nagy a tömeg. De ha az előbb említett gazdaságos üzemmódba kapcsolsz, akkor megéri megnézni. Most már biztos, hogy a mínusz kettedik napon újra lesz Magyar Dal Napja, amivel jobb vigyázni, legutóbb ugyanis teltházas embertömeg préselődött a  Nagyszínpad elé, a hangulat viszont nagyon jó volt, így csak ajánlani tudjuk!

VOLT

Helyszín: Sopron

Időpont: június 27-30.

Bérlet: 25000 Ft (június 15-ig), 28000 Ft (június 16-tól)

Napijegy: 9990 Ft (június 15-ig), 10990 Ft (június 16-tól)

Web: http://www.sziget.hu/volt

Főbb fellépők: Faith No More, Skrillex, Snow Patrol, Iggy & The Stooges, Simple Plan, Chase & Status, Röyksopp, Enter Shikari

Az ország egyik leghangulatosabb fesztiválja, a soproni Lővérek lágy ölén, finom Soproni sörökkel, eszméletlenül jó fellépőgárdával, ami már az idei Sziget listájára is köröket ver. Sajnos többnyire legalább az egyik napon mindig elered az eső. Erre fel kell készülni. Esőkabát beszerzése ajánlott. Aki nem bírja a tömeget, az felejtse el a fesztivált: néha annyira sokan vannak, hogy nem lehet mozdulni sem, de ahogy mondtuk, mindez megbocsátható, hiszen az ember otthon érzi magát, bőséges a kajakínálat (a minifánk, a pizza és a hot dog életmentő lehet), szépek a lányok, és minden pillanatban jó a buli. Nappal lehet ejtőzni Sopronban, a kezdőknek kötelező a város felfedezése, a haladóknak pedig a kiülés a kedvenc helyekre. Mivel a fesztivál változatos programkínálata miatt a magyar lakosság igazi olvasztótégelye, a tömeg összetétele meglehetősen vegyes, a gyerekes apukáktól az egyetemista csajokig mindenki szembe jöhet. A VOLT (mint ahogy minden más is) kocsival az igazi, de vonattal sem annyira bajos, az állomásról induló fesztiváljárat viszont sokszor túlságosan is tömve van, lehet, hogy jobb bepróbálkozni a menetrendszerinti járatokkal (1, 2, 12, 12A). A Keletiből minden nap indul VOLT vonat, ahol üdítőt és ajándékot is kapsz, de bevállalhatsz minden más lehetőséget is a MÁV-val, mert aki a fesztiválra utazik, az 33%-os kedvezménnyel vehet menettérti jegyet Sopronba.

Balaton Sound

Helyszín: Zamárdi

Időpont: július 12-15.

Bérlet: 35000 Ft (június 30-ig), 38000 Ft (július 1-től), 39000 Ft (június 30-ig Ákos nyitónappal), 42000 Ft (július 1-től Ákos nyitónappal)

Napijegy: 14000 Ft (június 30-ig), 15000 Ft (július 1-től), 8500 Ft (Ákos nyitónap)

Web: http://www.sziget.hu/balatonsound

Főbb fellépők: David Guetta, Paul Kalkbrenner, Björk, Example, Animal Collective, Avicii, Gossip, GusGus, Knife Party, Shy FX, Tinie Tempah, Sven Väth

Elektronikus zenei fesztivál rengeteg Heineken sörrel, kicsit magasabb árakkal az exkluzivitás jegyében. A Sound minőségileg mindenképpen igyekszik magát a nagy magyar átlag fölé helyezni, ez eleve a sör minőségében és a helyszínek kidolgozottságában is megmutatkozik, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mindez Zamárdiban, a Balaton partján helyezkedik el. Ha nem szereted az elektronikus zenét, akkor inkább maradj otthon, itt mást nem nagyon kapsz. Bár minden évben van egy-egy oda nem illő előadó, idén az Animal Collective és Björk azok, akik nem annyira azt a szeletelő-barát zenét nyomják. David Guetta szinte már hazajár. A Sound egyik legnagyobb hibája talán az, hogy néha túlságosan is elrugaszkodik az áraival, de a minőséghez képest nem vállalhatatlan mértékben, legnagyobb előnye pedig maga a helyszín. Ha itt nem csajozol be, és szeretnél, akkor valami nagy gond van veled. Ha vonattal érkezel, akkor a bő két órás zötykölődés után vagy sétálsz 20 percet, vagy leszállsz Siófokon, és felpattansz egy Tisza Fesztiválbuszra, de készülj fel rá, hogy ha frekventált időpontban érkezel, akkor gumipókkal kötnek ki a tetejére, mert máshol nem fogsz elférni.

Ozora

Helyszín: Ozora, Dádpuszta

Időpont: augusztus 7-12.

Bérlet: 100 Euró (július 15-ig), 120 Euró (utána), 80 Euró (hétvégi jegy)

Web: http://ozorafestival.eu

Főbb fellépők: The Orb, The Infinity Project, Chromatone, Dick Trevor, Flip Flop, Mirror System

Távol esik a magyar főcsapástól, de így is rengeteg embert vonz a pszichedelikus, főként elektronikai zenei felhozatallal operáló fesztivál. A világ minden tájáról (USA, Dél-Afrika, Izland, Japán) érkeznek ide az emberek, a hangulat nagyon baráti, mondhatni hippis (nyilván, hiszen az egész a természet és egymás szeretetéről szól), a zene javarészt elektronikus, annak is főleg a pszichedelikus vonulata játszik. Árakban nem annyira olcsó, de nem olyan drága, mint a Sziget, kajákból viszont a kötelező pizzától az egzotikus kajákig mindent megtalálsz. A fesztiválozók tapasztalatai alapján főleg az utóbbiakat kell figyelni, mert embertelen jó a minőségük. A reggeli rántotta alap. Az utóbbi évekhez képest eléggé felhígult a közönség, már minden elektronikus zene-fanatikus befigyel. Nagyon sokan jönnek a chill out színpad miatt is, mert hihetetlenül egyedi a felhozatala. A Magic Gardenben különböző előadások és workshopok is szerveződnek, lehet jógázni, tai chizni, kiállításokat bámulni, idén pedig Feldmár András is tiszteletét teszi. Tömegközlekedés szempontjából a vonat lesz a legjobb verzió, Simontornya felé kell venni az irányt a Déliből, ott pedig igénybe vehetjük a partibuszt. Szeressük egymást, gyerekek!

EFOTT

Helyszín: Velence

Időpont: július 3-8.

Bérlet: 16900 Ft (július 2-ig), 19000 Ft (július 3-tól)

Napijegy: 5490 Ft (július 2-ig), 6000 Ft (július 3-tól)

Web: http://efott.hu

Főbb fellépők: Dub FX, Freestylers, Brooklyn Bounce, Dr. Alban, Roni Size, Quimby, Tankcsapda, Hősök, Kiscsillag, Punnany Massif, Belga, Soerii & Poolek, Anima Sound System

Az ország legnagyobb utazó-fesztiválja, főleg egyetemisták számára, de szívesen látnak bárkit, aki be akar nézni. Az EFOTT már egy jó ideje mindig vízpartra költözik, talán a tokaji verzió óta, amiből később kinőtte magát a Hegyalja Fesztivál. Külföldi fellépőkkel nem igazán foglalkoztak, legalábbis egészen eddig. Idén már szép számmal megjelennek az "idegen elemek", a retró jegyében még a Brooklyn Bounce is bedörmög, Roni Size is kever egy egészséges reggeli tornához valót, a Dub FX és a Freestylers pedig... na ők pont olyanok lesznek, mint mindig, ami nem feltétlenül baj. Közepes árak, hagyományos kaják, Soproni sör, barátság, szeretet, fiatalok, vízpart. Ide nyilván majdnem mindenki vonattal érkezik, ami a Déliből óránként indul, és mindössze maximum egy óra az út, szóval nem egy vállalhatatlan küldetés megnézni, milyen is a fesztivál. A velencei lakosoknak pedig kedvezményes a beugró, a hetijegy 11.500 Ft-ért elvihető.

Fishing On Orfű

Helyszín: Orfű

Időpont: június 21-22-23.

Bérlet: 8900 Ft (május 16-ig), 9600 Ft (május 17-től)

Napijegy: még nincs infó

Web: http://fishingonorfu.hu

Főbb fellépők: Modestep, Chew Lips, Heaven Street Seven, Quimby, 30Y, Európa Kiadó, PASO, Péterfy Bori & The Love Band

Az ország egyik legjobb hangulatú fesztiváljaként szokás emlegetni. Ahogy a látogatók jellemezni szokták, „olyan, mint a Sziget az elején”. Megvan a fesztiválok barátkozós hangulata, de itt tényleg úgy viselkedik mindenki egymással, mintha évek óta a legjobb haverok lennének. Igazán családias a légkör, de azért ez nem azt jelenti, hogy csak lézengenek az emberek a fesztivál területén belül. Kényelmesen el lehet férni, mégsem tűnik üresnek a helyszín. Ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A közönség az egyetemistáktól saccra a 35 évesekig terjed, túl sok külföldi szót nem fogunk hallani, miért is hallanánk, ha szinte csak magyar előadók lépnek fel. Idén változik a helyzet, ott lesz a kínálatból kissé kilógó Modestep Angliából, de ez persze nem akadályozza meg a Kalákát, a Belgát és a Quimbyt sem a fellépéstől, szóval a dubsteptől a rockig mindenki kap valamit. A Fishing On Orfű nincs elszállva az áraival, 500 körül csapolják a Gössert, teljesen vállalhatóak a fröccsök, kajából pedig széles a felhozatal, de ha egyszer rátaláltál a Twist & Chips burgonyasziromra, akkor nehezen szakadsz el majd más helyekre kajálni, legalábbis az éjszakai pörgésben. Nappal Orfű benépesül, indul a bringázás, a túrázás, vagy a környék gyalogos felfedezése, estére ér csak vissza mindenki, amikor megindulnak a nagyobb koncertek. Utazás szempontjából a kocsi ajánlható jó szívvel, tömegközlekedéssel Pécs felé kell venni az irányt, onnan pedig busszal menni tovább a célállomás felé.

SZIN

Helyszín: Szeged

Időpont: augusztus 22-26.

Bérlet: 15990 Ft (május 31-ig), 17900 Ft (augusztus 20-ig), 22900 Ft (utána)

Napijegy: 6500 Ft (augusztus 20-ig), 9500 Ft (utána)

Web: http://szin.org

Főbb fellépők: Kosheen, Quimby, Anima Sound System, Zagar, Kiscsillag, Heaven Street Seven, EDDA, Vad Fruttik, Subscribe

A nevéhez méltóan ifjúsági napokról beszélünk, így az egyetemistáké a főszerep, a rendezvény gondolkodásában erősen „zöld”, így a fenntarthatóság és a környezetvédelem über alles jegyében telnek majd a napok. Szeged eleve nagyon jó város, így nem lesz probléma az unalmasabb, délelőtti, koradélutáni punnyadás leküzdésére. Egyelőre a Kosheen érkezése biztos a külföldiek közül, a magyarok viszont szinte mindannyian ott tobzódnak majd az Alvin és a Mókusoktól a Zagarig bezáróan mindannyian. Árfekvésében a testvérfesztiváljára, a Hegyaljára hasonlít, abban pláne, hogy a SZIN is vízparton helyezkedik el. Szegedre utazni nem nehéz, autóval sima ügy, vonattal pláne, sőt, minden megtett 100 km-ed után 100 Ft-os kupont kapsz, IC jegyed mellé pedig további 100 Ft-ot, amit leutazhatsz később.

Fezen

Helyszín: Székesfehérvár

Időpont: augusztus 1-4.

Bérlet: 7990 Ft (május 31-ig), 9490 Ft (június 30-ig), 10990 Ft (július 31-ig), 11490 Ft (helyszínen)

Napijegy: 3990 Ft (május 31-ig), 4590 Ft (június 30-ig), 5390 Ft (július 31-ig), 5990 Ft (helyszínen)

Web: http://fezen.hu

Főbb fellépők: Sepultura, Korpiklaani, Machine Head, Al Di Meola, Ritchie Kotzen, DragonForce

Rockerünnep, ezért nyugodtan felejtsük otthon a Skrillex, rosszabb esetben a polcon ezer éve rohadó Captain Hollywood Project pólóinkat, mert itt zúzda lesz. Bár hogy Al Di Meola idén hogyan fér bele a programba, egyelőre rejtély. Vagyis mégsem, hiszen a 0. napon nem a pogóé a főszerep, Meola mellett a Budapest Bár is fellép, de utána elszabadul a pokol. Nem lehet elszállni az árakkal, még sértődés lenne a vége, ezért a Fezen talán az ország legolcsóbb fesztiválja: fesztiválokhoz képest olcsóbb Soproni, kolbász, kajából minden, ami flottul szívja az alkoholt. Talán a Fezen a Balaton Sound tökéletes ellentéte. Aki bírja a gitáros zenéket, imádja a magyar nagyöregeket is, és csak egy korrekt rockfesztiválra vágyik, annak ott a helye. Székesfehérvár ráadásul tökéletes autóval és vonattal is, az új helyszín, a MÁV-pálya az állomástól egy laza 15 perces sétával megközelíthető.

Pannónia Fesztivál

Helyszín: Szántód

Időpont: május 24-27.

Bérlet: 6990 Ft (négynapos) 5990 Ft (háromnapos)

Napijegy: 3990 Ft

Web: http://www.pannoniafesztival.hu

Főbb fellépők: Flo Rida, Onyx, 30Y, Akkezdetphiai, Tankcsapda, Vad Fruttik, Supernem, Subscribe, Punnany Massif, Road, Deadly Hunta, Depresszió, Csík Zenekar

Hatodszor jön a PaFe, de ezúttal Szántódon rendezik meg. A Balaton partja remek helyszín, ezt már a Balaton Sound óta tudjuk, itt viszont nem az elektronikáé a főszerep. Eddig főleg a rock dominált, de idén már más lesz a helyzet, bejött a képbe ugyanis Flo Rida és az Onyx is. Reméljük nem lesz belőle sértődés, aki a régi hangulatot akarja, állítólag az sem fog csalódni. Hogy milyen arcok látogatják mostantól a zenei kínálat bővülése miatt, még jó kérdés, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyetmistáktól a nagypapákig mindenki megfordul a színpadok előtt. Punkok és rockerek előnyben. Viszont az biztos, hogy nem ők fogják rázni a feneküket a Right Roundra. Közepes árfekvése a hangulathoz passzolóan baráti, megfizethető a Soproni, a kaja tipikus fesztiválos felhozatal, mondhatni, semmi extra, de az egészet átjárja egy nagyon kellemes hangulat, ami vélhetően a helyszínváltozással sem fog megváltozni. Ha vonattal érkezel, vedd igénybe az 50%-os, kedvezményes menettérti jegyet, arra viszont készülj fel, hogy az állomástól egy közel 1200 méteres séta vár rád, viszont ne lepődj meg, ha már a parkolóban is belefutsz egy buliba.

LikeFest

Helyszín: Pusztaottlaka

Időpont: augusztus 15-20.

Web: http://www.likefest.hu/

Főbb fellépők: Dr. Alban, Hooligans, Republic, SP, Fluor, Ektomorf, Moby Dick, Magna Cum Laude

Bérlet: még nincs infó

Idén először lesz LikeFest, kicsit érdekes zenei kínálattal, így elképzelni sem tudjuk, hányan és kik fognak elmenni a fesztiválra. SP-től a Pokolgépig mindenki ott lesz. A party hat napig tart, a sztárvendék Dr. Alban. A felhozatal ha mondhatni, kicsit túlságosan is vegyes. Csak hogy néhány nevet mondjunk: Bódi Guszti, Hősök, Supernem, Fluor, Moby Dick. Egy kicsit mindenből mindenkinek. A helyszín Pusztaottlaka, a fesztivál területén belül a Nóta TV színpadtól az állatsimogatón át a tepertősütőig minden megtalálható. A jegyárakról még semmit sem lehet tudni, egyelőre folynak a tárgyalások. Érdekes…

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés