Az eltörléskultúra jelesei – akik amúgy valószínűleg annyira korrektek, hogy egy Jó reggelt! után elnézést kérnek azoktól, akik nem szeretik a reggeleket – új célpontot találtak Billie Eilish személyében, akiről most valaki előásott két nagyon kompromittáló videót.

Na mégis, mi lehet ezekben a videókban, ami miatt ezek a kereszteslovagok (és lóvaginák, Hofi után szabadon) Eilish vérét követelik?

Eláruljuk, hogy a felvételeken a még mindig csak 19 éves énekes-dalszerző nem bébifókákat mészárol le, nem fajtalankodik óvodáskorúakkal, nem rugdossa ki a járókeretet nyugdíjasok alól a zebránál, és még csak lasztit sem árusít általános iskolásoknak.

Ezek helyett az egyik videóban egy rapszámot tátikázik, melynek szövegében elhangzik a chink szó, ami az angolban egy nem túl hízelgő kifejezés az ázsiaiakra nézve (mintha teszemazt, én azt írnám Bruce Lee-re utalva, hogy sárga), a másikban pedig fura fejhangon nyávog, amiből egyesek azt szűrték le, hogy ismét csak a sárgákat macskázza.

Itt a nagyon gyanús nyávogás. Ne háborodj fel túlzottan!

@lcxvy

Reply to @.lisqvz #billieeilish #billieeilishcancelled lol

♬ original sound - lena !!!

A sztorit tovább fűszerezi a tény, hogy a felvételeket Eilish nagyjából 13 vagy 14 éves korában csinálhatta, na de a cancel culture nem ismer olyat, hogy valaki esetleg gyerekként még csinál marhaságokat, aki szarember, az nyilván szarember lesz öt, tíz, vagy akár harminc évvel később is. Az említett rapszámról egyébként még érdemes tudni, hogy Tyler the Creator Fish című daláról van szó, amiben a művész azt hadarja el, hogy megbaszik mindenkit is, és hát ilyesmit meg minek tátikázik el egy 13 éves gyerek, ugyebár!

A történet tehát simán megérne egy ejnyebejnyét, ha nem egy popsztárról lenne szó, de egy popsztárnak mégiscsak legyen már valamennyire elnézve, ha a pubertáskor elején rendhagyó a zenei ízlése!

Nyilván nem írhatjuk ide, hogy az egész internet kikelt magából, amikor ezek a videók felkerültek a TikTokra, de egy dolog biztos:

olyan szinten beindult a social shaming, hogy Eilishnek muszáj volt reagálnia a dologra.

Ezt meg is tette az Instagramon, de az idővonal helyett egy sztoriban kért mindenkitől és mindentől bocsánatot, ami szerintem ennek az egész történetnek a legfelháborítóbb pontja, mert milyen macerás már egy ilyen hosszú szöveget ebben a formátumban végignyálazni!!

Na mindegy, voltunk oly jók, és kifényképeztük neked:

A művésznő a sárgázással kapcsolatban azzal védekezik, hogy nem tudta, hogy az a szó ennyire gonosz, és legalább háromszor szór hamut a fejére, mielőtt ráfordulna a második videóra.

Arról viszont csak annyit mond, hogy a nyávogás nem az ázsiaiaknak szólt, egészen egyszerűen ő otthon, családi körben, ahol normális körülmények között az embernek nem kell azzal foglalkoznia, hogy melyik arcizmával melyik népcsoport tagjait sértheti meg, szokott hülyéskedni, halandzsázni, értelmetlen hangokat kiadni.

És innen látszik hogy szegény Billie Eilish még nagyon nem ért el oda, ahol a rock and roll istenei születnek, mert egy ilyen bagatell történetből csak egy olyan művész akarna sűrű bocsánatkérések közepette kikecmeregni, akinek fontosabb az elérés, mint az igazság vagy a helyes arányérzék. Oké, manapság dollármilliós kárt tud okozni az, ha valaki nem tudja letörölni a homlokára ütött rasszista bélyeget, de előbb-utóbb valakinek most már tényleg fel kell lépnie az ehhez hasonló hisztik ellen, melyek lassan már súlyosan túllépik a józan ész határait.

Kellene már egy fazon, aki nem fél egy ilyen helyzetet rinyálás helyett iróniával kezelni. Aki akár még a színpadra állva is hajlandó megmutatni a középső ujját, amikor egy ilyen kaliberű támadás éri, hogy beleüvölthesse a mikrofonba:

Igen, ezt mondtam, mert bunkó voltam, basszátok meg! Előfordul. Na zúzzunk!

Csak még azelőtt kellene egy ilyen ember, mielőtt az internet makulátlan erkölcscsőszei elkezdenének disznó viccek miatt humoristákat, trágár szövegek miatt rappereket, gyerekcsínyek miatt színészeket lenullázni.

(via)

Ez is érdekelhet:

Az amerikaiak röhögtek egy jót a hülye angolokon, aztán kiderült, hogy ők a hülyék

Mindezt egy gyönyörű modell megnyilvánulása miatt, amit az óceán másik partján nem igazán sikerült megfelelően értelmezni.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés