Bár szép számmal akadtak kivételek, James Bond főszabály szerint Aston Martint vezet, ha autóba ül, az általa használt motorkerékpárok tekintetében azonban általában annak a gyártónak a terméke kerülhet az aktuális 007-es moziba, mely a legtöbbet hajlandó fizetni a reklámért.

A 007 Nincs idő meghalni sztárja kétkerekű fronton egy átalakított Triumph Scrambler 1200 XE volt, melyre a forgatás alatt maga Bond, illetve egyik ellenlábasa is feltette a hátsóját, de a géppel végrehajtott nyaktörő mutatványokat már a négyszeres enduró-világbajnok, Paul Edmondson hajtotta végre.

A Scramblerrel leforgatott akciójelenet végül a film egyik leglátványosabb része lett, de annyira, hogy az egyik elképesztő ugrás még a trailerben is visszaköszön.

A motort nemrég árverésre bocsátották, melyet megelőzően a szakértők úgy becsülték, hogy a különleges példány nagyjából 20 vagy 30 ezer fontot érhet, azaz körülbelül kétszer annyiért fog elkelni, mint amennyibe egy új, sorozatgyártott példány kerül.

Aztán az aukción elképesztő érdeklődéssel találkozott a darab és olyan ádáz licit indult be érte, melynek végén egy egészen hihetetlen összegért sújtott le a kalapács.

A tárgy vevője végül 138 600 angol fontot, azaz bő 66 millió forintot fizetett a sztárrá vált motorért.

Az árverésből befolyt teljes összeget jőtékony célra, a Severn Hospice javára ajánlották fel.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén az űrből érkezik a karácsonyi hangulat
.