Kisebbfajta botrány kerekedett Ausztráliában, miután az ABC híradója tudósított a HMAS Supply felavatási ünnepségéről. A riportot ugyanis úgy sikerült összevágni, mintha egy rakás közjogi méltóság és a vezérkar színe-java azt bámulná, ahogy egy csapatnyi szexi táncos a fenekét rázza.

A klipben látható hölgyek a 101 Doll Squadron nevű tánccsoport tagjai, a bámészkodók között pedig olyan arcok láthatóak, mint például az ausztrál védelmi erők főnöke, Angus Campbell tábornok vagy maga a főkormányzó, David Hurley nyugalmazott tábornok.

Íme, így nézték ezek a nagyon fontos emberek a seggrázást... állítólag:

Nos, azért csak állítólag, mert az ABC igen fondorlatosan szerkesztette meg a riportot. A Sydney-ben tartott ünnepségen valóban fellépett ugyanis a 101 Doll Squadron csapata, de csak a ceremónia hivatalos része előtt, így a felavatásra érkező méltóságok a táncot nem is láthatták.

A félrevezető tálalás miatt még a miniszterelnök, Scott Morrison is küldött egy ejnyebejnyét az ABC-nek, a táncos hölgyek pedig azért kérték ki maguknak a riportot, mert állításuk szerint a koreográfia egyáltalán nem volt annyira explicit, mint ahogy a felvételeken látható. A csapat szóvivője elmondta, hogy a nézők távolabbról és szemből láthatták a produkciót, az ABC operatőre azonban sokkal közelebbről és nem épp a legelőnyösebb szögből rögzítette azt.

Az ABC belátta, hogy a szerkesztés során nem igazán sikerült teljesen korrektnek maradniuk, ezért bocsánatot kértek az érintettektől.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ray Fisher most már igazán elkezdhetne színészkedni igazságosztás helyett