Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szeptember 11-én indul a Cinefest, tíz okot mondunk, hogy miért nem szabad kihagyni. Ráadásul minden vetítés ingyenes.

A homár (Lobster)

A nem túl távoli jövőben játszódó szerelmi történetben a Város törvényei szerint letartóztatják a szingliket és a Hotelbe szállítják őket. 45 napjuk van arra, hogy párt találjanak, különben a választásuk szerinti állattá változtatják őket és szabadon engedik az Erdőben. Egy elkeseredett férfi megszökik a Hotelből, az Erdőbe menekül, ahol a Magányosok élnek és szeretnek, bármennyire is ellentétes legyen ez a törvényekkel. Ez az a film, amit az ember csak azért is megnéz újra, hogy biztos legyen benne: látta. Az abszurd humorú sci-fi a zsűri különdíját kapta Cannes-ban.

Mikor? 09.13. 18:00 Nagyterem / 09.14. 23:00 Uránia

Gyalogáldozat (Pawn Sacrifice)

A hidegháború teljes erővel „dübörög”. Ebben a megragadó, igaz történetben az amerikai sakk-csoda Bobby Fischer (Tobey Maguire) hirtelen két szuperhatalom küzdelmének kellős közepén találja magát, amikor kihívja egy játszmára a Szovjetuniót. A Liev Schreiber és Peter Sargaard főszereplésével készült „Gyalogáldozat” Fischer félelmetes egyensúlyozásáról szól zsenialitás és őrület határán, és bemutatja egy brooklyni kölyök tündöklését és bukását, akire az egész világ felfigyelt.

Mikor? 09.18. 16:00 Nagyterem

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (Me and Earl and the Dying Girl)

A 2015-ös Sundance Fesztivál Nagydíját és Közönségdíját is elnyerő alkotás, az „Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni” egy amolyan csodabogár középiskolásról, Greg Gaines-ről szól. Greg-et arra kényszeríti a mamája, hogy barátkozzon Rachel-lel – a lánnyal, akivel óvodáskoruk óta nem álltak szóba egymással – akiről most derült ki, hogy rákbeteg. Az „Én, Earl és a csak, aki meg fog halni” egy igazán különleges, érzelmes és izgalmas film, amiről évekig fogunk még beszélni.

Mikor? 09.12. 23:00 Nagyterem / 09.13. 21:00 Uránia

Goodnight Mommy (Ich seh, ich seh)

Rekkenő nyári hőség. Egy magányosan álló ház az erdő és a kukoricaföldek közepén. A tízéves ikrek az édesanyjukat várják. Amikor visszatér, az arca tele van a plasztikai műtét nyomait eltakaró kötésekkel, és valahogy semmi nem olyan rajta, mint régen volt. Hajlíthatatlan és visszahúzódó, eltökélt szándéka, hogy teljesen elzárja a családját a külvilágtól. A fiúk kételkedni kezdenek abban, hogy ez a nő tényleg az ő anyjuk és mindenáron ki akarják deríteni a valóságot. Megrázó, magával ragadó horror, ami szokatlan tisztelettel áll mind a műfajhoz, mind pedig a közönséghez, hogy az utolsó pillanatban egy briliáns, megalkuvást nem tűrő végjátékban csúcsosodjon ki.

Mikor? 09.17. 21:00 Nagyterem / 09.18. 15:00 Uránia

Rendőrautó (Cop Car)

Mit csinál két 10 éves kölyök, ha belebotlik egy elhagyottnak tűnő rendőrautóba a mező közepén? Naná, hogy beülnek és elhajtanak! A páros boldog tudatlansággal néz szembe a végzettel minden egyes kanyarban, és a dolgok csak még rosszabbra fordulnak, amikor a korrupt kisvárosi zsaru úgy dönt, visszaszerzi az autóját - bármi áron… Jon Watts rendező körömrágós, torokban-dobogó-szíves kalandjában a Kevin Bacon által megformált seggfej rendőr minden bizonnyal egy új generáció Buford T. Justice-ává válik majd.

Mikor? 09.18. 18:00 Nagyterem / 09.19. 13:00 Uránia

Mr. Holmes

1947-et írunk. Az öregedő Sherlock Holmes épp Japánból tér vissza, ahol egy erősítőnek hitt ritka növény után kutatva szembesülnie kellett a nukleáris háború pusztításával. A világtól elzárt tengerparti házacskájában Holmes méhészkedéssel tölti napjait, várja az elkerülhetetlen elmúlást. Bejárónője és annak fia, Roger, jelentik számára az egyetlen társaságot. Egykor oly éles elméje hanyatlásával viaskodva Holmes egyre inkább a fiúra támaszkodik, vele próbálja megoldani az esetet, ami nyugdíjba kényszerítette. Közben az élet és a szerelem nagy rejtélyeit is igyekszik sorra venni, mielőtt még túl késő lenne.

Mikor? 09.18. 21:00 Nagyterem / 09.19. 14:30 Uránia

Kábszer (Dope)

Malcolm Adekanbi büszke okostojás. A „Trónok Harca” a kedvenc sorozata, van saját punk bandája, a Harvardra jelentkezik, és szenvedélyesen rajong a ’90-es éve hip-hop zenéjéért. Igyekszik saját stílust teremteni, önmaga lenni, de ez valahogy senkinek sem tetszik – sem a környék drogkereskedőinek, sem a suli bikáinak, de még a tanároknak sem. Malcolm problémái akkor kezdődnek, amikor belefut egy kábítószer kereskedőbe, Dom-ba. Stréber barátaival együtt arra kényszerülnek, hogy minden lelkesedés nélkül nekiálljanak drogot árulni.

Mikor? 09.18. 23:00 Nagyterem / 09.19. 21:00 Uránia

Szerelem 3D (Love)

Itt egy film, ami egyetlen dologról szól, arról, amit Casanova a „dolgok dolgának” nevezett, a dologról, amire – bár Uram bocsá’ hogy bevalljuk -a legtöbbet gondolunk. Itt egy film, ami tényleg bemutatja a szexet, a dolgot, amiből kisbabák lesznek - és itt nem arra a félénk próbálkozásra és varázslatos élvezetre gondolunk, amit a legtöbb film szexként próbál eladni. Talán Gaspar Noé a filmtörténet egyetlen rendezője, aki leforgat egy két és fél órás 3D-s pornót és nyugodt szívvel mondhatja, hogy ez az eddigi legkevésbé provokatív filmje.

Mikor? 09.17. 22:30 Uránia, 09.19. 23:00 Uránia

Mélyütés (Southpaw)

Billy Hope a karrierje csúcsán jár. Gyönyörű háza és szerető családja van. Bármennyire megy is a szekér, a felesége, Maureen, igyekszik rávenni a visszavonulásra, hogy több idejük legyen a lányukra, Leilára. Billy kötélnek áll és egy bulin be is jelenti, hogy vége. Amikor azonban az egyik riválisával való csetepaté során Maureen-t véletlenül eltalálja egy golyó Billy lába alól kicsúszik a talaj. Destruktív viselkedése miatt Leilát elveszi tőle a gyámügy. Egyetlen esélye marad, hogy visszakapja: Titus „Tick” Wills edző segítségével vissza kell térnie a boksz világába.

Mikor? 09.19. 17:00 Nagyterem

Klasszikus westernfilmek

Olyan csodákat lehet megnézni nagyvásznon, mint a Volt egyszer egy vadnyugat, A jó, a rossz és a csúf, az Aki lelőtte Liberty Valance-t és A vad banda. Az a baj, hogy mindet látni kellene moziban. A teljes programért tessék ide kattintani. Jó lesz.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.