Cardi B egy kicsit túlpörgött a hétvégén. A rappercsaj egy Instagram Live adásban ugyanis arról kezdett beszélni, mennyire felbosszantja, hogy egyesek szerint mindent a segge alá raktak.

Ezen szépen fel is túrázta magát, ahogy egy igazi keménytökű belevaló gengszterhiphopperhez illik. Elmondta, hogy ő nem a Disney-nél kezdte, hanem az utcáról jött, és keményen megdolgozott a sikerért. Még azt is megemlítette, hogy könyvet szeretne írni az életéről, szerinte lenne ugyanis miről mesélnie.

És itt jött a lényeg, a sikerért megdolgozás ugyanis Cardi B szavait idézve így nézett ki:

„El kellett mennem sztriptíztáncosnőnek, hát elmentem. Ó igen, meg akarsz baszni? Yeah, yeah, yeah, gyerünk vissza a hotelbe! Aztán bedrogoztam a niggereket és kiraboltam őket. Ilyesmiket csináltam.”

Yeah, nigaz, csak így lazán.

Bár az Instagram Live alapvetően nem az örökkévalóságnak szól, tudjuk, hogy az internetről semmi nem tűnik el nyomtalanul. Ez a kedves kis szösszenet is betonba vésődött gyorsan. Itt meg is nézheted, ha bírja a gyomrod az ordibáló buta picsákat:


Aztán menetrend szerint ki is tört a szarvihar, de legnagyobb meglepetésünkre nem kezdett el mindenki azonnal kereszteket vetni. A felzúduló tömegben ugyanis simán mérhető mennyiségben vannak jelen azok a hangok, melyek ilyen és ehhez hasonló érvekkel mentegetik a sztárt:

  • Akkoriban muszáj volt ezt csinálnia, hogy megéljen.
  • Pénzért elvinni valakit alapból törvényellenes, így a kirabolt férfiak megérdemlik a sorsukat.
  • Képmutató dolog kiakadni ezen, hiszen a férfiak is ki akarták használni Cardit.

Cardi B likes this.

Na persze, el lehet azon vitatkozni, hogy erkölcsileg melyik elítélendőbb, a kurvázás vagy a markecolás (szexuális ajánlattal elcsábítani, majd kirabolni valakit), de egyrészt Cardi nem mondta, hogy a kirabolt férfiak pénzt ajánlottak volna neki, másrészt pedig, ha esetenként ez meg is történt, és a sértettek lelkiismerete sem volt épp patyolattiszta, valakinek az öntudatlan állapotba helyezése majd kirablása még akkor sem lesz egy vállrándítással elintézhető.

Már csak azért sem, mert a közbeszédben már jó ideje a nők szexuális és más természetű kizsákmányolása a téma, így nem ártana odafigyelni, hogy a nagy szexuálisragadozó-hajtóvadászat során nehogy rendszeresítsük a kettős mércét. Cardi B attól se nem vagány, se nem szabadságharcos, hogy kanos férfiakról szedte le a sápot drogok segítségével. Nem történt erőszak, ez igaz, de attól még bűncselekményről beszélünk, és még akkor is illene elítélni ezt a magatartást, ha ezúttal egy nő élt vissza a maga eszközeivel a férfiak kárára.

Az egyik hozzászóló példás éleslátással emlegeti fel a Rick Ross nevű amerikai reppert, akivel a Reebok csak azért bontott reklámszerződést, mert az egyik dalában arról reppelt, hogy bedrogozott egy csajt, aztán hazavitte és szexelt vele. Hiába hivatkozott Ross arra, hogy ez csak egy fiktív szituáció, amit azért talált ki, hogy kijöjjön a szótagszám, az ilyesmiről még csak énekelni is húdegáz.

Rick Ross - akkor tutira nem vigyorgott

Szó se róla, nem sok esély van rá, hogy Cardi B rácsok mögé vonuljon, hiszen – meglepetés! – erősen kétséges, hogy bárki is elmesélné azt a remek hétvégéjét, amikor egy sztripper bedrogozta és kifosztotta Vegasban. Az ilyesmi nem annyira menő, meg egyébként is, minek ment oda, ugye. (Áldozathibáztatás, csapó kettes.)

Az igazságszolgáltatás tehát valószínűleg nem fog utánanyúlni, ezért tényleg megvesz a kíváncsiság, mennyire lesz kiközösítve és megfújolva Cardi B a saját közege által. Az már most biztos, hogy szexuális ragadozónak nem illik nevezni, hiszen őt nem a szex, hanem a pénz motiválta.

Lehet, hogy a #metoo számára csak ettől függ, kit tekint szar embernek, és ki folytathatja büntetlenül?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Deadpool és Rozsomák durván egymásnak esnek közös filmjük teljes előzetesében

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés