Kína óriási piac, szóval ha Kína azt kéri, Hollywood egy kicsit vegyen vissza, akkor Hollywood visszavesz. Most kiderült, hogy a Deadpool & Rozsomák című Marvel-moziban túlzás volt nekik a sok belezés meg a bazmegolás, ami szerintünk nagyon jó jel.

A hatalmas ország egyébként különösen a pandémia óta keményített be, amihez nyilván nem kevés köze lehet annak is, hogy az USA és Kína között egy ideje már elég fagyos a kapcsolat. 2022-ben és 2023-ban a kínai bevételeket tekintve az amerikai filmeknek csak 15 százalékos volt a részesedése, ami nagyon alacsony szám, tavaly pedig csak a Godzilla x Kong: Az új birodalom tudott kasszát robbantani a hollywoodi filmek közül.

A Deadpool & Rozsomák ezzel szemben már ott is sikervárományos, de nem Deadpool, hanem a másik címszereplő miatt, mivel Kínában hatalmas népszerűségnek örvend a karakter. Egy film bemutatójának elkaszálása hatalmas érvágás, mivel pedig minden Nyugatról importált alkotásnak át kell esnie egy engedélyeztetési eljáráson, a Marvel minden bizonnyal feszülten figyelt, mit szólnak a kínai cenzorok, miután megküldtek egy kópiát előzetes megtekintésre.

Úgy alakult, hogy ezúttal az illetékes hatóságnak szerencsére nem voltak erkölcsi aggályai a Deadpool & Rozsomák láttán, az erőszak, a belezés és a durva nyelvezet azonban kicsit megülte a gyomrukat. Kínában nincs a nyugatihoz hasonló korhatárbesorolási rendszer, ezért elméletileg bárki jegyet válthat bármilyen filmre, ami ott a vásznakra kerül, emiatt az illetékesek csak néhány durvább jelenet eltávolítását kérték a Disney-től, aminek a cég eleget is tett. A közlemény szerint az imigyen eszközölt változtatások semmilyen szinten nem érintik a sztorit, a hír viszont nagyon jó indikátora annak, hogy ez a film tényleg nem fog finomkodni.

Hugh Jackman és a film rendezője, Shawn Levy július 2-án Kínába utaznak, hogy egy sajtókörúton népszerűsítsék az alkotást, szóval úgy néz ki, a Disney nem akarja a véletlenre bízni a film sikerét.

A Deadpool & Rozsomák az idei év legjobban várt filmje, ami az előzetes elemzések szerint elképesztő számokkal fog kasszát robbantani. Nos, rajtunk nem múlik, mi július 25-én egészen biztosan ott fogunk ülni a moziban.

(Forrás: Variety)

Ez is érdekelhet:

Hihetetlen, de a Furiosa egyik színészének közleményben kellett tisztáznia, hogy ez csak egy film, nem a valóság

Sokaknak annyira sértette az érzékenységét a film egyik jelenete, hogy betámadták a Halhatlan Joe drabális fiát játszó színészt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés