Aki látta a – szerintünk – kiválóan sikerült Mad Max-spinoffot, a Furiosa: Történet a Mad Maxből című mozit, emlékezhet egy igen meredek jelenetre, melyben Halhatlan Joe drabális fia, Rictus Erectus elindul a gyerekkorú Furiosa után. Bár az alkotás ezt nem hangsúlyozza túl, a néző számára nyilvánvaló, hogy a karakter célja a címszereplő megerőszakolása, amit sokan képtelenek voltak a helyén kezelni.

Bármennyire is visszataszító a gondolat, a jelenet egyáltalán nem öncélú, hanem fontos dramaturgiai szerepe van. Egyrészt egyáltalán nem lóg ki a deviánsokkal teli poszt-apokaliptikus világból, karaktert épít és a cselekményre is fontos hatása van, hiszen Rictus miatt menekül el a gyermek Furiosa Joe udvarából.

Így tehát mi is a moziszék karfáját markolászva figyeltük a főhős menekülését, de közben még csak véletlenül sem fogalmazódott meg bennünk a hatásvadászat vádja. Vannak azonban olyan nézők is, akik egy kicsit máshogy élték meg a dolgot, ami helyből nem lenne baj, de a jelek szerint közülük sokaknál annyira hibádzik a valóságérzékelés, hogy ellenérzéseiket mindenképp a Rictust alakító színészen akarták levezetni.

Nathan Jones a Mad Max - A harag útja 2015-ös premierjén (forrás: Getty Images)

Azt nem tudjuk, hogy kik és pontosan milyen formában kezdték el cseszegetni szegény Nathan Jonest, de az biztos, hogy a színész a Facebookon közzétett közleményben kért némi belátást az érintettektől:

Üdv mindenkinek! Megtalált néhány kérdés és privát üzenet a Mad Max: Furiosa-ban játszott szerepemmel, különösen a fiatal Furiosával közös jelenetünkkel kapcsolatban. Ez egy nagyon érzékeny téma és szeretném hangsúlyozni, hogy egy kitalált szereplőről van szó. A részletek kényelmetlenek lehetnek, de színészként az a feladatom, hogy a rendezés és a forgatókönyv alapján megformáljak egy karaktert. Nagyra értékelem a megértéseteket és a támogatásotokat abban, hogy elkülönítsük a fikciót a valóságtól. Köszönöm! A legjobbakat, Nathan

Nem gyakran történik olyasmi, hogy egy színész kénytelen olyan evidenciákat leszögezni, mint hogy ő csak egy színész, aki nem azonos az általa megformált karakterrel, így a háborgóknak érdemes lesz ezt az infót rendesen elraktározni.

(Forrás: Screen Rant)

Ez is érdekelhet:

Alkotója szerint a legújabb Star Wars-sorozat az eddigi legmelegebb

R2-D2 pedig tutira leszbikus. Nagyon fontos dolgok ezek.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés