Múlt hét pénteken végleg kivégezték a Microsoft hosszú életű, de amúgy általában mindenki által utált internetes böngészőjét, az Internet Explorert.

A felhasználók annyira nem szerették ezt az alkalmazást, hogy leginkább csak egyetlen dologra használták: gyorsan letöltöttek vele egy másik böngészőt, majd örökre elfelejtették. Ezt a fejlesztők is látták, ezért a program egy ideje már nem is volt a szoftvercsomag része, majd végül június 15-én végleg törölték a kínálatból.

A mai napon végleg kivégezték a történelem talán legrosszabb és legutáltabb böngészőjét

A Microsoft nem támogatja többé egykori saját fejlesztésű böngészőjét, az Internet Explorert.

A Microsoft most már inkább az Edge nevű böngészőjét tolja a felhasználók arcába, ami szintén nem tud labdába rúgni a Chrome mellett, az Internet Explorer viszont 27 év után ezzel a lépéssel immár hivatalosan is a múlté. Ezt a jeles alkalmat egy dél-koreai szoftverfejlesztő, bizonyos Jung Ki-young azzal ünnepelte meg, hogy valódi temetést rendezett a gyűlölt applikációnak, igaz nem egy temetőben, hanem egy szöuli kávézó teraszán.

A szertartás leglátványosabb kelléke maga a sírkő, ami egyáltalán nem volt olcsó, nagyjából 130 ezer forintnyi koreai wonba került, és a megrendelőnek a gyász fájdalmai közepette még arra is volt lélekjelenléte, hogy jól odaszúrjon az elhunytnak ezzel az elmés sírfelirattal:

Hasznos volt más böngészők letöltéséhez.

Íme az IE végső nyughelye, melyről a sírfelirat azt is elárulja, hogy egyébként hímnemű volt, amíg élt:

Ki-young azt is elárulta, ő maga egy kicsit sajnálja, hogy az Explorer elment, hiszen mégis csak egy korszak jelképe volt, de nem fog neki hiányozni, és ezzel az érzéssel valószínűleg nincs egyedül.

(forrás: CNN, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Naplementét akart fényképezni egy skót férfi, angyalt kapott lencsevégre

Egészen káprázatos fényjelenséget rögzített egy skót mobiltelefonja.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés