A Devil May Cry 5 Special Edition lazán a PS5 indulócímeinek egyik legszebbje. Pedig túlságosan sokat nem is tesz hozzá ahhoz, amit PS4-en láttunk.

Csak nagyon kevesen lehettek meglepődve azon, hogy a Capcom Special Edition verzióban, felpimpelve is kiadta a legutóbbi Devil May Cry-játékot, mert ez a világ rendje, a DMC4 SE után most itt a DMC5 SE is, ami ráadásul hogy-hogy nem, tényleg megmutatja, hogy mire képes a PS5, bár azért csodát nem érdemes tőle sem várni. Már az előző generáción is gyönyörű volt a DMC5, az átvezető videók minőségét tanítani lehetett volna, maga a játék pedig pont ugyanannyira volt szép, de nem csak ezért szerettük nagyon egy éve.

A DMC5 egy teljesen őrült menet volt, de hát melyik Devil May Cry-játék nem volt az?! Az összes ugyanazzal a koncepcióval indult neki a nagyvilágnak: jó gyors akcióban vagdalkozzunk és lövöldözzünk le mindenféle lényt, közben szóljon a szintén pörgős zene, és nézzen ki az egész baromi szépen, hogy mindenki elégedetten állhasson fel a székből jónéhány óra után. És mindig ez is történt.

A Special Edition is nagyjából pontosan ugyanazt hozza, amit a 3. rész special editionjei, szebb látványt, plusz játszható karakterként Vergilt, és simán bekajáljuk megint, mert ezek a verziók sorra hoznak annyival többet, hogy neki akarjunk vágni újra.

Amint elindítod a játékot PS5-ön, egyből feltűnik, hogy szebbek a textúrák, a karakterek is jobban néznek ki, bár igazából eddig is remekül festettek. Annyira remekül, hogy PS4-en is az egyik legszebb grafikájú játéknak számított, itt viszont sikerül még szebbé válnia, és ez azonnal fel is fog tűnni, ahogy elindulsz kaszabolni. Attól függően néz ki persze a játék, hogy mit szeretnél, performance módban sima 60 FPS-sel fut, de ray tracing nélkül, viszont ray tracinggel sem fut gyengén, szóval lehet, hogy érdemes inkább a látványra szavazni a sebesség helyett. Elvileg ugyebár 120Hz-en is elketyeg a játék, de ezt sajnos megfelelő kijelző híján nem tudtuk kipróbálni.

Amit viszont igen, az a jó öreg Devil May Cry 5, csak sokkal jobban. Emlékszem, ahogy pillanatok alatt behúzott a PS4-változat, és pont ugyanez történt a PS5-verzióval is, csak már tudtam, hogy mire számítsak. Még így is meglepetésként ért a grafikai megvalósítás és a sebesség, na meg persze a töltés minimális mértéke.

Ha nem játszottál még a DMC5-tel, akkor ez a megfelelő forma és alkalom. Egyszerűen muszáj látnod, hogy egy egyébként is gyönyörű játékból hogyan tudtak a fény-árnyék effektek javításával, élesebb és részletgazdagabb textúrákkal igazi nextgen élményt varázsolni. Arról nem is beszélve, hogy Vergillel játszani baromi jó móka, ráadásul teljesen más feelingben telik a játék az erejének köszönhetően.

Néhány bosst például sokkal könnyebb legyőzni vele, ráadásul a harci stílusát nehéz nem imádni, és jól tud jönni az ereje, ha Legendary Dark Knight nehézségi szinten játszol, vagy ha kipróbálod a Turbo Mode-ot, ami már-már túlságosan is gyorsnak tűnik, de nyilván van, aki pont ezt szereti.

A Devil May Cry 5 Special Edition talán a PlayStation 5 kínálat legszebb címe a Demon’s Souls mellett. Meg is izzasztja a hardvert rendesen, meg téged is, ha csak agyatlanul vagdalkozol mindenfelé, de ha észnél vagy, és a kezedben vannak a kombók, nem lesz nehéz dolgod, bármelyik karakterrel is játszol. Vergil érkezése remekül megtekeri a már ismert játékélményt, a vizualitás parádés, így nem csak azoknak érdemes végignyomni, akik még sosem vágtak bele az ötödik részbe, hanem azoknak is, akik szeretnének valami igazán erőset látni a PS5-üktől. És persze azoknak főleg, akik lemaradtak minden idők egyik legkreatívabb és lebetegebb játékfőcíméről. A Devil May Cry 5 SE nem okoz csalódást.

Ha nem olvastad, mit írtunk tavaly a "normál" kiadásról, akkor olvasd el most:

8
  • Ez még mindig ugyanaz a remek DMC5
  • Csak brutálisan szép, talán a PS5 eddigi legszebbje
  • Vergil érkezése remek adalék a vizuális orgia mellé

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.