Ő itt James Gunn:

A srác nagyjából tíz éve egy igazi tuskó volt a Twitteren. Olyan dolgokat osztott meg, amiket egy értelmes, erkölcsös ember soha nem tenne. Például ilyeneket:

azaz

Az Expendables - A feláldozhatók olyan férfias volt, hogy a szart is kikúrtam a mellettem ülő kisköcsög hülyegyerekből. A srácok visszatértek!

Jah, hát ez tényleg nem szép, na de az emberek néha írkálnak baromságokat. Ha bannolnánk az összes olyan kommentelőnket, aki csúnya dolgokat írkál a cikkeink alá a Facebookon, néhány hét alatt elpárologna az olvasóközönségünk tíz százaléka. (Optimista becslés.)

Tagadhatatlan, hogy Jamesnek is kijárt volna egy virtuális pofánverés azokért a posztokért, amiket 2010 környékén felpakolt a világhálóra, azóta viszont történt néhány dolog, ami kicsit árnyalja az összképet.

Például az, hogy 2014-ben emberünk csatlakozott a Marvel filmes univerzumához, és megírta, illetve megrendezte az A galaxis őrzői című mozit, ami világszinten 773 millió dollárt termelt a befektetett 170 millióból. Ezzel Gunn egy csapásra a Disney eminense, csodagyereke, lieblingje lett. Annyira, hogy a neve szinte egybeforrt a franchise-szal, és a cég magától értetődően bízta rá a második részt, ami 200 millióból csinált 863-at.

Fuck YEAH!!

Már a megasikeres Végtelen háború előtt nyilvánvaló volt, hogy a Disney továbbra is szakmányban fogja az arcunkba tolni a Marvel-mozikat (nem panaszkodunk, köszike érte!), és annak rendje-módja szerint fel is kérték James Gunnt, hogy kezdje el kidolgozni az A galaxis őrzői harmadik részének forgatókönyvét, hiszen bizonyos értelemben neki köszönhetik, hogy a portfóliójuk egy újabb aranytojást tojó tyúkkal gazdagodott.

Aztán történt valami: Gunn a Twitteren bevédte a Star Wars legutóbbi részét, melyet követően néhányan feltették a kérdést, hogy egyébként meg miket írkált má' ez az ember egy évtizede az interneteken?!

Elő is bányászták a fenti ökörséghez hasonló posztokat, és hirtelen újra tele lett szórva Gunn korai trollkodásaival a Twitter és a Reddit.

És erre mit lépett a Disney?

Nyilvános elhatárolódás, elmarasztaló nyilatkozat... az miaz? Ők csak nemes egyszerűséggel extra gyorsasággal kukázták a rendezőt, mintha az minimum az Oscar vörös szőnyegére szart volna élő egyenes adásban.

Gunn ki is jött egy nyilatkozattal, melyben kis híján azért is elnézést kért, hogy anno megszületett, de ez már pont annyit segített rajta, mint halotton a csók.

A közel egy évtizeddel ez előtti szavaim hibás, és rendkívül szerencsétlen próbálkozások voltak annak érdekében, hogy provokatív legyek. Az azóta eltelt években megbántam ezeket a sorokat, nemcsak azért, mert butaság volt, egyáltalán nem volt vicces, sokkal inkább durván érzéketlen és szándékommal ellentétben egyáltalán nem provokatív, de azért is, mert egyáltalán nem tükrözi azt az embert, aki ma vagyok, és aki az utóbbi időben voltam.

Okés, szeretjük, ha egy troll vezekel a hülyeségeirért, de ezúttal mégsem annyiról van szó, hogy valakit bannolnak egy modellező fórumról. Egy szakemberről és a karrierjéről van szó, mégpedig egy olyan karrierről, melynek gyümölcsei nemcsak a Disneyt, de rajongók százezreit is elégedettséggel töltötték el évekig.

Persze nem dőlt össze a világ, biztosan elő tudnak kaparni valakit, aki frankón meg fogja rendezni az A galaxis őrzői Vol. 3-at, de azért kicsit nehéz elmenni szó nélkül a dolog mellett.

Hadd kérdezzünk mi is valamit: azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a Disney fejesei csak most ébredtek rá, hogy az egyik kedvencük nyolc éve egy igazi mocsári trollként okádta tele a Twittert türhőségekkel? Mielőtt az egeres cég leszerződik valakivel, az illetőt úgy átvilágítják, hogy a tizennyolc évesen kipisilt vesekövének is milliméterre pontosan meg tudják mondani a méretét.

Egészen egyszerűen arról van szó, hogy a gigacég egy bolhaköpésnyit sem hajlandó engedni a polkorrektség látszatából, miközben teljesen nyilvánvaló, hogy az egész a profitmaximalizálásról szól. Az pedig nyilván sokkal fontosabb, mint egy rendező karrierje.

Emberek, valahogy így néz ki a képmutatás magasiskolája.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés