Minket is sokkolt néhány napja a hír, hogy Baldwin a Rust című western új-mexikói forgatásán egy kellékfegyverrel lelőtt két embert. A film rendezője, Joel Souza életveszélyesen megsérült, a produkció operatőre, a 42 éves Halyna Hutchins életét vesztette.

Hogy pontosan hogyan történhetett a tragédia, azt az ügyben elrendelt nyomozás fogja tisztázni, de feltehetőleg emberi mulasztás is közrejátszhatott az ügyben.

A rendező időközben már túl van az életveszélyen, sőt, már vallomást is tett, melynek során elmondta, hogy egy olyan vágóképet rögzítettek éppen, melyben szemből akarták mutatni a fegyverét elsütő Baldwint, és ekkor történt a baleset.

Az eset után Baldwin megtört üzenetben fejezte ki részvétét Hutchins hozzátartozói felé, melyben biztosította a hatóságot együttműködéséről.

Bár egyelőre még a részletek tisztázása is folyamatban van, azt már most ki lehet jelenteni, hogy az ügy az egész filmvilágot megrázta, és remélhetőleg egy komoly felülvizsgálatot indukál a forgatásokon használt kellékfegyverek tekintetében.

Azt gondolnád, hogy a szomorú történetet az események után néhány nappal senki nem fogja vicceskedésre felhasználni, de erre már most rácáfolt az Egyesült Államok korábbi elnökének fia, Donald Trump Jr., aki a közösségi médiában már több olyan posztot is közzétett, melyekben Baldwin kontójára poénkodik, legutóbb pedig

olyan pólókat kezdett el forgalmazni, melyeken gyilkossággal vádolja a színészt.

Donald Trump Jr.

A saját internetes oldalán 28 dollárért rendelhető pólókon látható felirat egyáltalán nem finomkodik, és sem a színészre, sem az elhunyt operatőr emlékére nincs tekintettel.

„Nem a fegyverek ölnek embereket. Alec Baldwin öl embereket. ”

A fentiek miatt nem túlzás kijelenteni, hogy a fiatalabbik Donald Trump feltehetőleg majd kiugrott a bőréből örömében, amikor megtudta, hogy Baldwin milyen nagy bajba került.

Az ízléstelen pólós trollkodásnak egyébként az lehet az eredője, hogy Alec Baldwin közismert és elhivatott kritikusa volt elnöksége idején Donald Trumpnak.

És ezt olvastad már?
Hamarosan megérkeznek Budapestre a Dűne folytatásának sztárjai