Online diafilmvetítés hozza vissza fekete-fehérben a legnagyobb magyart egy színes, de elég sötét sci-fi mesébe.

A Dreamer, vagyis az Álmodó története egy olyan álomvilágban játszódik, ahol kizárólag kakaós csiga szerepel az étlapokon, és senki nem lepődik meg Széchenyi gróf felbukkanásán sem, még úgy se, hogy ő – kicsit idősebb korára való tekintettel – fekete-fehérben jelenik meg az amúgy színes, bár drámaibb, sötétebb árnyalatokkal operáló világban.

Itt áll össze az a csapat, amely felveszi a harcot világuk kegyetlen urával, az álmodóval, hogy annak ébredése ne jelentse szükségszerűen az ő életük végét is. Hogy tervüket milyen mértékű siker koronázza, akkor fog kiderülni, ha összejön az induláshoz szükséges pénz. Ebből további négy rész készül majd el az ingyen megtekinthető első mellé, vagyis a harmincrészes sorozat első hatoda.

Ráadásul azok, akik most támogatják a Dreamert, azokhoz a fejezetekhez is hozzáférnek majd, amelyek csak a későbbiekben készülnek el – függetlenül attól, hogy azok egy újabb körös közösségi finanszírozásból, vagy valamilyen más forrásból valósulnak majd meg.

Retró diafilm, csak ez modern

Ez a sci-fi/fantasy sorozat a klasszikus képregények és a televíziós sorozatok világát ötvözi úgy, hogy a végeredmény gyakorlatilag egy modern diafilm legyen, amely megidézi a retró, falra vetíthető verzió hangulatát is. Az elgondolás az, hogy mindenki a saját tempójában lapozgathatja majd az egyes fejezetek képeit – az online képregényekhez képest átláthatóbb, mobileszközökre optimalizált, digitális formában –, amihez az alkotók még a hangulatot megalapozó háttérzenét is komponálnak.

Két oka is van, hogy a készítők a kizárólag online megjelenés mellett döntöttek: az egyszerűség, és a költségek csökkentése, hiszen így a projekt támogatói nem a postázáshoz vagy a nyomtatáshoz járulnak hozzá, az összejött pénz pedig sokkal több tartalmat eredményez.

Ehhez amúgy is minden adott, hiszen a sorozatok fejlesztésekor fontos, hogy a jó alapötlet mellett részletes sorozatterv is készüljön a történet teljes egészére. A Dreamer esetén ez már megvan, ráadásul az első három részhez a forgatókönyvek is készen állnak.

A Brancson futtatott kampánnyal 8,8 millió forintot akarnak összegyűjteni, legalább 8000 forint támogatással lehet beszállni. Ha sikerül a közösségi finanszírozás, kiderülhet, kire vadászik Széchenyi egy távcsöves puskával.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés