A Dűne folytatását a Warner attól tette függővé, hogy az első rész sikeres lesz-e. Hiába a párhuzamos forgalmazás jelentette ellenszél, Denis Villeneuve filmje szerencsére teljesítette, amit vártak tőle, sőt, még néhány Oscart is sikerült neki bezsebelni.

Így tehát érkezik a sztori második fele, aminek bemutatóját az előzetes tervek alapján 2023. október 20-ára tűzték ki. Ez egyébként reálisnak tűnik, hiszen a forgatást már idén nyáron, egészen pontosan július 18-án elkezdik, az eddig betöltetlen szerepekre pedig a hírek szerint már be is sorozták a színészeket.

Ezzel kapcsolatban jött egy bombameglepetés, a Deadline ugyanis megszellőztette, hogy egy igazi színészlegendát tudtak leszerződtetni IV. Shaddam Padisah császár szerepére, akit a mindig megbízható magazin szerint

maga Christopher Walken fog megszemélyesíteni.

A 79 éves színész utolsó nagyjátékfilmje a két éve mozikba került A szerelem ösvényein volt, azóta a kiváló aktor jobbára sorozatokban bukkant fel, így mondhatjuk, hogy egy igazi nagyágyúban tér vissza a vászonra.

Walken egy friss fotón

Az uralkodó egyik lányát is egy közönségkedvenc, Florence Pugh fogja életre kelteni, vagyis a már eleve illusztris szereplőgárda minőségi erősítéssel bővül.

(forrás: Deadline)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A várva-várt Harry Potter-videojáték legújabb kedvcsinálója húszperces és gyakorlatilag nem történik benne semmi
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!