Belgium már korábban is arról volt híres, hogy a Latin-Amerikából származó kokain nagy része Antwerpenen keresztül talál utat Európába, most pedig az is kiderült, hogy az északi ország a szintetikus drogok exportja terén is igen komoly szerepet játszik.

Egy Pol Meuleneire nevű veterán vámtisztviselő április 6-án a brüsszeli nemzetközi repülőtéren egy postára adott csomagban több csokinyuszit talált, melyekről kiderült, hogy színtiszta MDMA-ból készültek. A csomagot Brüsszelben adták fel és Hongkongba szállították volna, ha a 61 éves vámos nem fog gyanút.

Amint az egyik nyusziról leszedték az aranyszínű alufóliát, azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy azt bizony nem csokiból készítették, és hamarosan a gyorsteszt is jelezte, itt bizony nem édességről, hanem ecstasyról van szó.

A vámos becslése szerint a csomag nagyjából két kilogrammnyit tartalmazott az anyagból, melyből kilogrammonként hatezer tablettát tudott volna készíteni a címzett.

A fogás egyébként pont akkor jött össze, amikor az AFP hírügynökség egyik riportere épp meglátogatta a vámirodát, hogy tudósíthasson a húsvét előtti hajtásról. Az ecstasyból készült csokinyuszik megtalálása után Meuleneire még más gyanús csomagokat is felbontott, így sikerült lefülelni egy Peppa malacos dobozba rejtett nagy adagnyi ketamint és egy játék vegyészkészletbe dugott kristálymetszállítmányt is elfogott a nyugdíj előtt álló szakember.

(Forrás: CBS News, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Egy járókelő nem díjazta a viccet, keresztüllőtte az őt szivató youtubert

A srác korábban embereket terített be műhányással a vicc kedvéért, szóval mondhatjuk, hogy ez az eset csak idő kérdése volt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés